comScore

Beşiktaş Beşiktaş

'Bilic ile Terim yarışır'

03 Ağustos 2013, Cumartesi 09:57

"Ben yerinde duramayan, motivasyonu güçlü hocayı severim. Bilic bunu iyi yapar ama Fatih Hoca'nın da duruşu farklı. Saha kenarındaki savaşta ikisi zirvede gider"

Beşiktaş'ın yıldız futbolcusu Olcay Şahan, teknik direktörü Slaven Bilic'e övgüler yağdırırken, Hırvat çalıştırıcı ile diğer teknik adamları kıyasladı. Sabah'ın haberine göre; "Üç büyüklerin hocalarının yanı sıra Ertuğrul Sağlam ve Hikmet Karaman'ı da hesaba katmak gerekir" diyen Olcay, "Samet Hocam da mesleğinin zirvesinde ancak takımı çok iyi değil. Teknik direktör çılgın, coşkulu olmalı. Ben yerinde durmayan, oyuncusunu motive eden hocayı severim. Bilic bunu iyi yapar ancak Fatih Terim'in de duruşu farklı. Saha kenarındaki savaşta ikisi zirvede gider" yorumunu yaptı. 

CANA YAKIN, AGRESİF, DİSİPLİNLİ
Yıldız 
futbolcu, Bilic hakkındaki görüşlerini şöyle sıraladı: "Cana yakın biri.Herkese eşit mesafede, ayrımcılık yapmıyor. Bu özellikleri hocanın adaletli olduğu gösteriyor. Ayrıca saha dışında ne kadar iyi bir arkadaşsa, saha içinde de bir o kadar disiplinli ve agresif." 

ŞAMPİYONLUKTAN SONRA DÜĞÜN VAR
Veli 
Kavlak ile çok yakın arkadaş olduklarını ve aynı apartmanda oturduklarını belirten Olcay, "Neredeyse 24 saatimiz birlikte geçiyor. O, amcası ve yengesiyle yaşıyor. Ben de annem ve babamla... Annem sürekli yanımda, babam ara sıra Almanya'ya gidip geliyor. Biz aile çocuğuyuz, böyle büyüdük. Evlendikten sonra evden ayrılırız. Bir kız arkadaşım var. İnşallah bu sezonu şampiyon tamamladıktan sonra düğün yapacağız" şeklinde konuştu. 

ÜÇ KUPADA DA İDDİALIYIZ
Olcay Şahan, rakiplerin yıldız transferleri hatırlatılınca şu yorumu yaptı: "Sahada 1-2 kişi oynamaz, 11 kişi oynar. Kadro derinliği çok önemli, tüm futbolculara ihtiyaç oluyor. Bu sezon saha kenarında ilk 11'de görev yapabilecek 11 arkadaşığımız daha var. Şimdi çok daha güçlüyüz. Üç kupada mücadele edeceğiz ve sonuna kadar gitmek istiyoruz. Herkes bizden korksun." 

SAMET HOCAM SAĞ OLSUN
Geçen sezonki performansı için "Beklenenden daha iyiydi, çünkü hiç kimse benden fazla bir şey beklemiyordu" yorumunu yapan Olcay, bu dönemde 3-4 haftalık bir düşüş yaşadığını hatırlattı. Genç futbolcu, "Sağ olsun Samet Hoca, bu durumdayken beni sürekli oynattı, destek oldu. Bu sezon o düşüşleri yaşamamayı hedefliyorum. Daha fazla gol atmak ve daha fazla asist yapmak istiyorum" diye konuştu. Olcay Beşiktaş'taki sol bek sorunu için de "Beşiktaş büyük bir takım ve sadece bir pozisyonda yaşanan aksama, her şeyi alt üst etmez" dedi.

VELİ SAHADA CANINI VERİR
Söz Veli Kavlak'a gelince, "Onu izlemekte yoruluyoruz" değerlendirmemize, "Şeytan kulağına kurşun, Allah kardeşimi nazardan korusun" karşılığını veren Olcay, başlıyor en yakın arkadaşını anlatmaya: "O futbol için canını verebilir. Herkes oyundan düşüyor, Veli tek başına rakiple savaşıyor. 34 haftanın 34'ünde oynamalı çünkü varlığı ön taraftaki futbolcuları rahatlatıyor. Son haftalarda herkes pes etti, o kendi başına oynadı. Veli çok top kazanıyor, rakipleri korkutuyor, agresif oyunu ve top çalması rakipleri sinirlendiriyor. Bunun yanı sıra karakter olarak 10 numara, 5 yıldız."

FENER MAÇINDAN ÖNCE DAMARDAN GİRDİM!
Kısa kısa Olcay Şahan'ın hobileri, izlediği filmler, dinlediği şarkılar: * Kemal Sunal filmlerine bayılıyorum, onlar efsane. Cem Yılmaz'a, Şener Şen filmlerine, Recep İvedik'e çok gülüyorum. * Müzik olarak damardan İbrahim Tatlıses'i ve Müslüm Gürses'i dinlerim. Eskiyi, ailemi hatırlatacak şarkılarını severim. * Maça hazırlanırken herkes oynak şarkılara takılır. Ben oyun havası dinlerim ya da tam damardan girerim. Mesela Fenerbahçe ile oynadığımız derbiden önce komple damardan girmiştim. Bütün yol boyunca 'Türkiyem' şarkısını defalarca arka arkaya dinledim. 

TEK CÜMLEDE TAKIM VE TEKNİK HEYET
Veli :
 Çılgın, onu izlerken zevk alıyorum. 
Fernandes: Topla her şeyi yapabilir ve bunun için yardıma ihtiyacı yoktur. 
Sivok : Defans oyuncusu hakkında bir şey gelmiyor aklıma. 
Muhamed: Fernandes gibi çok özel yetenekleri var. 
Oğuzhan : Çılgın, çok şakacı. 
Toraman : Kaptanımız. 
Tolga : İlk izlenimlerime göre çok iyi bir insana benziyor. 
Ömer Şişmanoğlu: Kafa kırık! (Gülüyor). Şakalaşan, güldüren insan. 
Bilic: Hocamız, kardeşlik, ağabeylik. 
Önder Özen: Önder hocayı pek tanımadığım için yorum yapamıyorum. 
Malzemeci Süreyya: Süreyya abim, 10 numara 5 yıldız.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!