comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Bilic transfer yapılacak bölgeyi açıkladı

01 Ağustos 2013, Perşembe 19:31

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, transferlerle ilgili olarak önemli açıklamalar yaptı.

Yeni sezon hazırlıklıklarının ikinci etabını Avusturya'da sürdüren Beşiktaş'ın teknik direktörü Slaven Biliç, önceliğinin takımın iskeletini Türk oyunculardan oluşturmak olduğunu söyledi.

Biliç, kampı takip eden gazetecilere yaptığı değerlendirmede, takip ettikleri bazı oyuncular olsa da bunları transfer etmenin kolay olmadığını belirterek, "Bunun tek sebebi yabancı kısıtlaması değil, kulüp kimliğinin her şeyden önce gelmesi. Bu yüzden önceliğimiz takımın iskeletini Türk oyunculardan oluşturmak" dedi.

TRANSFER SOL BEK İÇİN

Yeni transferlerden "memnun" olduğunu ifade eden Biliç, "Futbolculardan bazılarının kampın sonuna doğru takıma katıldıklarını ancak takıma uyum sağlama tempolarının kendisini memnun ettiğini" vurguladı. Zorunlu olmamakla birlikte bir bölgeye takviye yapmak için çalışmalar olduğunu anlatan Hırvat çalıştırıcı, "Ama henüz net değil. Özellikle bek pozisyonunda iyi oyuncular var ama sol beki güçlendirmekte fayda var" ifadesini kullandı.

"ÇİLEK MESELESİNE GELİRSEK..."

Biliç, Beşiktaş kulübünün transfer politikasına ilişkin bir soru üzerine ise şunları söyledi: "Alınacak kararlar sadece benim değil kulübün bütünlüğünü ilgilendirir. Karar alınırken kadro dengesini sağlamalıyız. Yabancıları tribüne göndermek bizim istediğimiz bir şey değil. Bize katkısı olan bir kural değil. Kadroya katacağımız bir oyuncu olursa kiralama seçeneği üzerinde düşünüyoruz. Çilek meselesine gelirsek, bahsi geçen isim Ronaldinho, dünya yıldızı ve çalışmaktan mutluluk duyacağım bir oyuncu."

ALMEIDA'DANIN PERFORMANSINDAN MEMNUN

Portekizli forvet Hugo Almeida'nın "çok iyi bir oyuncu" olduğunu dile geitren Biliç, sözleşme meselesiyle ilgili yetkililerin gereğini yaptığını bildirdi. Almeida'nın kamp boyunca gösterdiği performansın kendisi için tatmin edici olduğuna vurgu yapan Biliç, "Ben de kendisiyle birkaç kez konuştum. Takım içerisinde her pozisyonda rekabet olacağını, forvet için de aynısının geçerli olduğunu anlattım. Bu sezon Ömer, Enaramo ve Mustafa ile rekabete gireceğini söyledim" diye konuştu.

ENERAMO TRANSFERİ HAKKINDA...

Hırvat teknik adam, Enaramo'nun transferiyle ilgili soruya da şu yanıtı verdi: "Forvet arayışımız vardı ve bana Eneramo'dan bahsettiler. Ben de görüntüleri izledim ve olumlu yönde görüş bildirdim. Mali açıdan da kulüp için olumlu bir transfer. Kalbi ile ilgili bir sorun vardı neyse ki doktorlar yeşil ışık yaktı. Dizinden bir operasyon geçirdi. Yakında koşulara başlayacak. Ligin ilk ya da ikinci haftasında fit duruma gelecek. Almeida ve Enaramo ile ilgili fikirlerim çok olumlu."

YILDIZ TRANSFER MESAJI

Yeni gelen her oyuncunun takıma uyum sağlamasının belirli bir zaman aldığını kaydeden Biliç, "Sadece Atiba ve Eneramo için değil başka önemli transferler de gerçekleşecek. Yeni gelen her oyuncunun takıma uyum sağlaması belirli bir zaman alır ama bu oyuncular zaten iyi oyuncular. Onlar için bu uyum süreci uzun sürmez. Onların takıma bir an önce katılmasını sağlamak herkesten önce benim görevim. Sadece biz de değil dünya futbolunda buna benzer çok örnek var. Tottenham'da Bale transferivar. Geçen sene Modric, Real Madrid'e katıldı. Bunlar hep olan şeyler" açıklamasını yaptı.

"İKİ-ÜÇ OYUNCU KİRALIK GİDEBİLİR"

Biliç kadroyla ilgili bir soruya ise "Kadroyla ilgili değerlendirmeyi İstanbul'da Önder Özen ile yapacağız. İki-üç oyuncu kiralık gönderilebilir ama kesin bir karara varmadık. Sakat oyuncularımız var. Kampta canımızı sıkan tek şey Holosko'nun sakatlığı. İsmail ve Uğur'un durumu var. Necip uzun bir sakatlıktan döndü. Onların durumları olumlu olursa tabii ki oyuncu sayısı fazla denilecek bir duruma gelir. Kesin bir karara varmadan önce sakatlıktan dönen oyuncuları değerlendirmemiz lazım" cevabını verdi.

Kamp sürecinde oynadıkları hazırlık maçlarının da değerlendirmesini yapan Biliç, "Bazı maçlarda taktiksel açıdan tatmin oldum. Oyuncuların fiziksel durumundan çok memnunum. Bundan sonra idman temposunu düşüreceğiz. Oyuncular daha diri olacak. Ofansif çalışmalarla ilgili belirli yol katettik. Fakat rakiplere karşı daha tehditkar olmalıyız" görüşünü savundu.

"KAPTANLIK KONUSUNDA KARAR VERMEDİM"

Takımın kaptanlığı konusundaki kararını vermek için gözlem yapması gerektiğini anlatan Hırvat teknik direktör, Beşiktaş'ın geçmişine saygı duyduğunun altını çizerek, "Futbolcuların emeğine saygı duyuyorum. Kaptan takım içerisinde ilk 11'de sürekli oynayan bir oyuncu olmalı. Yedek kulübesinden birini tayin edemezsiniz. Oynamak tabi ki tek başına yeterli bir sebep değil ancak önemli bir kriter. Kafamda oluşturduğum ana kadroda 13-14 isim var. İstanbul'da oyuncularla bir toplantı yaptıktan sonra kaptanı açıklayacağım" diye konuştu.

"MUHAMMED POTANSİYELE SAHİP"

Biliç, takımın genç oyuncularından Muhammed'in gayretinden çok memnun olduğunu ifade ederek, "Muhammed'in vücut diline bakarsanız ekstra şeylere ve özgüvene sahibi olduğunu görürsünüz" değerlendirmesini yaptı.

Muhammed'in bazen haddinden fazla iyi olduğunu anlatan Biliç, bu konuda yol alması gerektiğini söyledi. Muhammed'den övgüyle söz eden Biliç, "Muhammed çok büyük bir potansiyele sahip. Sezon uzun sürecek. Geniş bir oyuncu grubuna ihtiyaç var. Muhammed de kendini geliştirirse o grubun içinde yer alacak" dedi.

"FERNANDES'İN GECE HAYATINI SEVDİĞİNİ BİLİYORUM"

Manuel Fernandes'in "iyi bir profesyonel" olduğunu dile getiren çalıştırıcı, Fernandes'in, kamp süresince sadece bir maç ve birkaç idman kaçırdığını anımsatarak, "O maçta da oynamak istedi ama biz oynamasını istemedik. Fernandes ile ilgili birçok şey duydum. Bunlar çok olumlu, çok büyük yetenek ama daha iyisini yapabilir. Takım içerisinde ciddi bir saygınlığı var. Ana oyuncularımızdan biri olacak" ifadelerini kullandı.

Biliç, bir basın mensubunun sorusu üzerine "Fernandes'in, gece hayatını sevdiği"nden haberi olduğunu söyledi.

"BU ZİHNİYETİ OTURTTUĞUMU DÜŞÜNÜYORUM"

Biliç, geçen sezon yedikleri gollerin nedenlerini şöyle anlattı: "Geçen sezon birçok gol yemişiz. Sebepleri kişisel hatalar, duran toplar ve coşkuyla oynarken açıklar verilmesi. Kampta, takımın coşkusunu kaybetmeden daha derli toplu savunma yapması üzerine odaklandık. Bu zihniyeti oturttuğumu düşünüyorum. Ofansif olarak çılgınca oynayan takımı koruyarak, takım savunması yönünde ciddi bir yol aldık."

Avusturya'da 17 Temmuz'dan bu yana çalışmalarını sürdüren Beşiktaş, yarın kamp yerine yaklaşık 130 kilometre mesafedeki Villach kentinin Lind Stadı'nda, 6. ve son hazırlık maçını Arnavutluk'un Laçin takımıyla oynayacak. Siyah beyazlı kafile, karşılaşmanın ardından özel uçakla Türkiye'ye dönecek.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!