comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Beşiktaş'ın istediği 5 isim! O liste...

20 Mayıs 2013, Pazartesi 10:35

Bir yıl aradan sonra Avrupa arenasında tekrar sahne alacak olan Beşiktaş'ta transfer çalışmalarına hız verildi.

Kayserispor karşılaşmasıyla 2012-13 sezonuna nokta koyan Beşiktaş'ta futbolcular tatile girdi. Şimdi yönetimin esas mesaisi, daha önceden belirlenen isimlerin transferi için çalışmalar başlıyor.

Peki siyah-beyazlıların gündeminde kimler var? Taraftarların en büyük merak konusu bu. İşte Beşiktaş'ın istediği isimlerle ilgili Vatan Gazetesi'nde yer alan o haber...

RAT'IN BONSERVİSİ YOK

Kleden başlayalım... Siyah-beyazlılar yabancı hakkını kalede kullanmak istemiyor. Elinde Cenk Gönen'in yanı sıra iyi bir teklif gelmesi durumunda satılabilecek olan Allan McGregor olan siyah-beyazlılar ayrıca Trabzonspor'un kaptanı, milli file bekçisi Tolga Zengin'i de bu ikilinin yanına getirip kaleyi sağlama almayı düşünüyor.

Sol bek Beşiktaş'ın bu sezon en çok sıkıntı yaşadığı mevki oldu. Buraya da takviye düşünüyor yönetim. Getirilmesi planlanan oyuncu ise Shakhtar Donetsk'in Romen solağı Razvan Rat. Esasında siyah-beyazlılar Rat'ı devre arasında da düşünmüştü.

Ancak teknik direktör Samet Aybaba "Yabancı oyuncu fazlalığımız var. Gökhan Süzen'i istiyorum" deyince bu transferden vazgeçilmişti. 32 yaşındaki Razvan Rat'ın sözleşmesi haziran sonunda bitiyor. Yani bonservis bedeli ödenmeden alınabilir.

Siayha-beyazlılar ayrıca stopere G.Birliği'nde sergilediği performansla dikkat çekip milli takıma kadar yükselen 24 yaşındaki Aykut Demir'i, Kayseri'de göze batan sağ kanat oyuncusu Sefa Yılmaz'ı ve bir dönem Beşiktaş forması da giyen G.Antep'in yine milli sağ beki Serdar Kurtuluş'u da bu yaz renklerine bağlamayı amaçlıyor.

Hilbert'le görüşülecek ama...

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada "Bazı mevkilerde yerliye dönmek istiyoruz. Bu nedenle Hilbert'in sözleşmesini uzatmayacağız" demişti ama daha sonrasında siyah-beyazlı yönetimin bu konudaki tavrı değişti. Hatta futbol komitesi üyesi Ahmet Kavalcı da o açıklama sonrası "Hilbert kalacak. Beşiktaş'ı çok seviyor. Biz de onu seviyoruz" demecini vermişti.

Yönetim, sözleşmesi sona eren Hilbert'le bu hafta içinde masaya oturacak. Ancak Alman futbolcunun mart ayında alacaklarının geç ödenmesi nedeniyle mukavelesi gereği ortaya çıkan 150 bin Euro'luk faizi ısrarla istemiş olması yönetimi hâlâ rahatsız ediyor. Hilbert bu konuda "Avukatlarım kontratıma sadık kalmam için bana baskı yaptılar" diyerek kendisini savunsa da yöneticiler, yeni mukavele konusunda uzlaşmacı olmaması durumunda aynı ücretle (1 milyon 350 bin Euro) 2 yıl daha sözleşme yapmak isteyen Hilbert için ısrarcı olmayacak.

B planı Silvio!

Beşiktaş önümüzdeki sezon kadrosunda iki sağ bek bulunduracak. Hilbert'in kontratı uzatılamazsa yerine bonservisi Atletico Madrid'de olan Silvio düşünülüyor. 2016'ya kadar kontratı bulunan Silvio için Atletico'nun belirlediği bonservis 5 milyon Euro. Bu oyuncu için daha önce nabız yoklayan Beşiktaş bu ücreti 3 milyon Euro'ya çekmeyi hedefliyor.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!