comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Aybaba: Yabancı sayısı düşmeli

25 Mart 2013, Pazartesi 13:30

Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, Süper Lig'de yabancı oyuncu sınırının kademeli olarak düşürülmesini doğru bulduğunu söyledi.

Samet Aybaba, BJK Nevzat Demir Tesisleri'ndeki antrenman sırasında basın mensuplarıyla sohbet etti. Yabancı futbolcu sınırının azaltılacak olmasına destek verdiğini vurgulayan Aybaba, ''Yabancı oyuncu sayısının düşürülmesi doğru bir karar. Daha da düşmesi lazım. Başından beri 3 yabancı olmasını istiyorum. Kriter konulmalı. 'Avrupa kupalarında oynayan takımlar etkilenir' deniyor ama bugüne kadar ne oldu- Galatasaray, UEFA Kupası'nı kazandığında akılda kalan 3 yabancısı vardı. Ayrıca ligden düşen takımlara bakın, 50 milyon, 60 milyon lira borçları var. Hem ekonomik anlamda batıyorlar, hem de klasman düşüyorlar. Ne gereği var'' dedi.

2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'ndeki Hırvatistan-Sırbistan maçını izlediğini anımsatan Aybaba, ''Bizim araştırma ekibimiz sürekli takip ediyor. Bize de ismi gelen çok sayıda oyuncu var. Stoper ve orta saha oyuncusu bakıyoruz. Gelecek sezona zaten sakatlarımız düzelmiş olur. Biz de gidip maç izleyip, oyuncu bakıyoruz. Tabi maliyetlere bakıyoruz. Kulübümüzün durumu belli. Yüksek maliyetli oyuncu alma şansımız düşük'' diye konuştu.
-''Yönetimimiz iyi çalışıyor''-
Samet Aybaba, yaşanan mali kriz döneminde siyah-beyazlı yönetimin çok iyi çalıştığını, Kulüp Başkanı Fikret Orman ve yönetim kurulu üyelerinin iyi bir takım oyunu sergilediklerini vurguladı. Aybaba, ''Bu günleri de atlatırlar. Ne durumlardan buralara geldik. Kulübün 15-20 gün içinde batacağını ileri sürüyorlardı. Şimdi nerelere geldik'' dedi.

BJK İnönü Stadı'nın inşası döneminde maçlarını yapacakları stat için araştırmaların sürdüğüne işaret eden Aybaba, Atatürk Olimpiyat Stadı'nın yeniden gündeme geldiğinin anımsatılması üzerine, ''Şu anda böyle bir şey yok. Bütün alternatifler görüşülüp, konuşulur. Kendi elimizde olan bir şey değil. Bir sonuç alınamazsa, yapmak istemediğimiz şeyleri de yapabiliriz. İdarecilerimiz çalışmalarını sürdürüyorlar. İstanbul dışında da olabilir. Atatürk Olimpiyat Stadı soğuk bir yer. Sadece hava olarak değil, maç oynama havası vermiyor'' diye konuştu.

Aybaba, ''Fenerbahçe'de yıldızı parlayan genç oyuncu Salih Uçan gibi bir çok oyuncuyu Türk futboluna kazandırdığı hatırlatılarak, bu isimleri izlediğinde ne hissettiğinin'' sorulmasına karşılık, ''Bundan büyük keyif mi olur- Kendimi şampiyon olmuş gibi hissediyorum'' dedi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!