comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Son dakika Beşiktaş haberleri - Bugünkü Beşiktaş gelişmeleri (17 Şubat 2016 Çarşamba)

17 Şubat 2016, Çarşamba 17:16
Son dakika Beşiktaş haberleri - Bugünkü Beşiktaş gelişmeleri (17 Şubat 2016 Çarşamba)

Basında çıkan Beşiktaş haberlerini sizler için derledik. Beşiktaş ile ilgili basında bugün neler yazıldı?

FutbolArena - FutbolArena, bugün Beşiktaş ile çıkan önemli gelişmeleri sizler için derledi. İşte 17 Şubat 2016 Çarşamba gününde basında çıkan Beşiktaş haberleri. 
 

17 Şubat Çarşamba Beşiktaş Haberleri


Vodafone Arena'da son durum


Beşiktaş'ın yapımı süren yeni stadyumu Vodafone Arena'da çelik çatının üzeri kaplanmaya başlanırken, koltuklarla yazılan "Beşiktaş" yazısı da tamamlandı.

Futbol oynanacak zeminden vinçler dışarı çıkarılırken, çimlendirme öncesi zemin hazırlık çalışmaları sürüyor. Stadın ne zaman açılacağının önümüzdeki günlerde düzenlenecek bir toplantıyla açıklanması bekleniyor.
ÇATI KAPLANMAYA BAŞLANDI

Dolmabahçe'de eski stadyumun yıkılmasının ardından başlayan modern stadyumun inşaatında hızla sonra yaklaşılıyor. Çelik çatı inşaatının tamamlanmasının ardından çatı kaplama işlemine geçildi. Çatı kaplama işlemenin önümüzdeki ay içinde tamamlanması planlanıyor.

TRİBÜNLERDEKİ "BEŞİKTAŞ" YAZISI TAMAMLANDI

Öte yandan tribünlerdeki koltuk takılması çalışmalarına da hız verildi. Şu ana kadar stadyumunda bulunan koltukların yüzde 50'sinden fazlası yerlerine takıldığı belirtildi. Öte yandan koltuklarla yazılan "Vodafone Arena" ve "Beşiktaş" yazıları da tamamlandı.

Futbol sahasının yapımı da hızla sürüyor. Çelik çatı iskeletinin yerine yerleştirilmesiyle, stadyumun içinde bulunan 3 dev vinç sökülerek dışarı çıkarıldı. Proje gereği 50 cm alçaltılan zeminde çimlendirme öncesi son hazırlıkların yapıldığı belirtildi.

Beşiktaş'ın yeni stadyumu Vodafone Arena'nın kesin açılış tarihi ise önümüzdeki günlerde düzenlenecek bir basın toplantısıyla açıklanması bekleniyor.

Beşiktaş'tan küfürlü tezahürat yapan Fenerbahçe'ye tepki


 UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe'nin Lokomotiv Moskova ile oynadığı karşılaşmada tribünlerde yer alan bir takım taraftarlar Beşiktaş'a ve Süleyman Seba'ya yönelik küfürlü tezahüratlarda bulundu. 

Siyah beyazlı külüp resmi internet sitesinden Süleyman Seba'nın 1996-97 sezonunda Ali Şen'e küfür edildiğinde yapmış olduğu hareketi yayınlayarak bu tezahüratlara yanıt verdi.

İşte Beşiktaş'ın yayınladığı o anı;

"1996-97 sezonuydu. Bir Gençlerbirliği maçıydı. Beşiktaşlı seyirciler mütemadiyen Fenerbahçe başkanı Ali Şen'e küfür ediyordu. Seba mahcup, birkaç kez eliyle yapmayın işareti verdi. Seyirci susmuyordu. Sonunda, yanına Beşiktaş'ın divan kurulu üyelerinden emekli tümgeneral Recai Uğurluoğlu'nu da alarak, kapalı tribünün "kutu" diye tabir edilen en merkezi noktasına gidip oturdu. Beşiktaş seyircisi hayret ve saygıyla başkanlarını izliyordu. Niçin orada olduğunu biliyorlardı. Sadece Beşiktaş ve başkanları için tezahürat yaparak, mesajı aldıklarını belli ettiler. Ali Şen, Seba'nın kendisi için yaptığı bu jesti hayatı boyunca unutmayacağını söylüyordu."
 
Dipnot: Chiviyazıları Yayınevi, Baskı Tarihi 2014 - Sayfa 207

Çarşı'dan taraftarlara küfür uyarısı

Öte yandan Beşiktaş'ın taraftar gruplarından Çarşı da bir açıklama yaparak taraftarları küfür etmemeleri konusunda uyardı.

Beşiktaş - Mersin İdmanyurdu maçınına neden Barış Şimşek atandı?


17 Ocak'ta ertelenen Beşiktaş -Mersin İdmanyurdu maçında çok sayıda öne çıkan detay var. Bu detayların başında siyah-beyazlı takımın iki yeni stoperi ve kalecisinin kadroda olmayacak olması geliyor. 

Statü gereği ertelenen maçtan sonra transfer edilen oyuncular o karşılaşmada oynayamıyorlar. Ersan'ın gidişi, Rhodolfo'nun sakatlığı nedeniyle Beşiktaş, Mersin İdmayurdu maçına stoper olmayan Necip Uysal ve Dusko Tosic ile çıkmak zorunda kalacak.


Statü bu olunca bu kez o gün Mersin İdmanyurdu'nun başında olmayan Ümit Özat neden maça çıkıyor, o gün maçı hakemi olan Mete Kalkavan neden karşılaşmayı yönetmiyor tartışması da başladı.

UZMANLAR NE DEDİ?

Merkez Hakem Kurulu bugün oynanacak erteleme maçına o gün karşılaşmayı yöneten Mete Kalkavan'ı değil Barış Şimşek'i atadı. 

Kalkavan en son Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçında Akhisar - Galatasaray maçını yönetti ve geçer not aldı. Bu hafta Avrupa'da maç yönetmeyecek. Peki maça atanmasına engel olmadığına göre neden atanmadı?

Konu hakkında görüş bildiren MHK'nin iki eski başkanı Bülent Yavuz ve Mustafa Çulcu kararın doğru olduğu görüşünde. Ertelenen maçın bir sonraki gün oynanmıyorsa tüm dünyada hakemin değiştiğini vurguladılar. 

Buna gerekçe olaraksa, ertelenen maç sonrası yapılan tartışmalar, hakemin yaşananlar nedeniyle psikolojisinin maça etki etme olasılığın söz konusu olması.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!