comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Son dakika Beşiktaş haberleri - Bugünkü Beşiktaş gelişmeleri (16 Şubat 2016 Salı)

16 Şubat 2016, Salı 17:12
Son dakika Beşiktaş haberleri - Bugünkü Beşiktaş gelişmeleri (16 Şubat 2016 Salı)

Basında çıkan Beşiktaş haberlerini sizler için derledik. Beşiktaş ile ilgili basında bugün neler yazıldı?

FutbolArena - FutbolArena, bugün Beşiktaş ile çıkan önemli gelişmeleri sizler için derledi. İşte 16 Şubat 2016 Salı gününde basında çıkan Beşiktaş haberleri. 
 

16 Şubat Salı Beşiktaş Haberleri


Adanaspor Ersan Gülüm için Beşiktaş'tan para istiyor


Beşiktaş
'tan 7 milyon Euro bonservis bedeliyle Çin'e transfer olan Ersan Gülüm için bir önceki kulübü Adanaspor harekete geçti. 2011 yılında siyah beyazlı kulübe satılan futbolcunun sözleşmesine bir sonraki satışından %15 pay alma maddesi koyduran Güney ekibi, Beşiktaş'ın kapısını çaldı.
Sabah'ın haberine göre; Haziran 2011'de siyah-beyazlı takıma transferi sırasında Adana ekibi, 4 yıllık sözleşmeye koydurduğu, "Satılırsa Adanaspor yüzde 15 pay alır" maddesine dayanarak Beşiktaş'tan 1 milyon 50 bin Euro istedi.

SÖZLEŞMEYİ YENİLEDİK
 
Ancak Beşiktaş Kulübü hukukçularla yapılan değerlendirme sonucunda, Adanaspor Başkanı Bayram Akgül'e, "Sizinle yapılan sözleşme 4 yıllık süreyi kapsıyordu ve bu süre tamamlandı. Ersan 2011'den beri Beşiktaş'ta. Biz Ocak 2015'te bu kontratı yeniledik. O yüzden ilk sözleşmeden doğan haklarınız kaybolmuştur. Transferden istediğiniz payı vermemiz mümkün değil" diyerek talebi karşılayamayacaklarını bildirdi.
 
YA ANLAŞMA YA 'UÇK'
 
Adanaspor, Beşiktaş'ın yanıtına rağmen hukuksal olarak haklılığında ısrar ederken, Beşiktaş Yönetimi bunun geçerli olamayacağını belirtiyor. İki tarafın önünde şu anda 2 yol var. Ya taraflar anlaşacak ya da konuyu Türkiye Futbol Federasyonu'nun Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'na (UÇK) taşıyacaklar. Şayet UÇK'ya rağmen bir anlaşma sağlanamazsa Adanaspor'un konuyu FIFA'ya götürme hakkı var.

Beşiktaş'ın Temmuz 2010'da 350 bin Euro karşılığında Adanaspor'dan kiraladığı Ersan, 4 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Haziran 2011'de transfer edildi. Beşiktaş ile 129 maça çıkan başarılı stoper, Ocak 2015'te sözleşme yenilerken, Şubat 2016'da 7 milyon Euro'ya Hebei Fortune'a gitti.
 

Beşiktaş - Mersin İdmanyurdu maçının hakemi neden değişti?


Süper Lig'in 18. haftasında olumsuz hava şartları nedeniyle ertelenen Beşiktaş Mersin İdmanyurdu maçı 17 Şubat Çarşamba günü oynanacak. Bu maç öncesi mücadelenin hakeminin değiştirildiği açıklandı.

TFF'den yapılan açıklamada maçın hakemi olan Mete Kalkavan yerine Barış Şimşek'in bu mücadeleye atandığı açıklandı.

Beşiktaş, Barış Şimşek yönetiminde 20 maçta 11 galibiyet, 6 beraberlik, 3 mağlubiyet aldı. Mersin İdmanyurdu ise Şimşek yönetiminde oynadığı 9 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik, 4 mağlubiyet aldı.

Vodafone Arena'da canlı yayın kesildi


Beşiktaş taraftarı hasretle Vodafone Arena'nın açılmasını bekliyor. 
Siyah beyazlı yönetim de çalışmalarına yoğun şekilde devam ediyor.

Birçok taraftar, Vodafone Arena'nın internet sitesi üzerinden inşaat çalışmalarını canlı olarak izliyordu. Ancak internet sitesi üzerinden canlı yayınlar kesildi.


Siyah beyazlı taraftarlar bu durumu merak edip olumsuz bir gelişme olup olmadığını öğrenmeye çalıştı. 
Ancak işin gerçeği daha sonra ortaya çıktı.

Taraftarın biraz daha heyecanlanması ve havaya girmesi sesebiyle stadın inşaatında canlı yayına ara verildi. Bu bilgiyi alan taraftarlar da dahat nefes aldı. 


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!