comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Adanaspor'dan Ersan Gülüm talebi - Beşiktaş Haberleri

16 Şubat 2016, Salı 10:14
Adanaspor'dan Ersan Gülüm talebi - Beşiktaş Haberleri

PTT 1. Lig'de lider durumda bulunan Adanaspor, ErsanGülüm transferi için Beşiktaş'tan pay talep etti.

FutbolArena - Beşiktaş'tan 7 milyon Euro bonservis bedeliyle Çin'e transfer olan Ersan Gülüm için bir önceki kulübü Adanaspor harekete geçti. 2011 yılında siyah beyazlı kulübe satılan futbolcunun sözleşmesine bir sonraki satışından %15 pay alma maddesi koyduran Güney ekibi, Beşiktaş'ın kapısını çaldı.

Adanaspor, Ersan Gülüm'den pay alacak mı?


Sabah'ın haberine göre; Haziran 2011'de siyah-beyazlı takıma transferi sırasında Adana ekibi, 4 yıllık sözleşmeye koydurduğu, "Satılırsa Adanaspor yüzde 15 pay alır" maddesine dayanarak Beşiktaş'tan 1 milyon 50 bin Euro istedi.

SÖZLEŞMEYİ YENİLEDİK
 
Ancak Beşiktaş Kulübü hukukçularla yapılan değerlendirme sonucunda, Adanaspor Başkanı Bayram Akgül'e, "Sizinle yapılan sözleşme 4 yıllık süreyi kapsıyordu ve bu süre tamamlandı. Ersan 2011'den beri Beşiktaş'ta. Biz Ocak 2015'te bu kontratı yeniledik. O yüzden ilk sözleşmeden doğan haklarınız kaybolmuştur. Transferden istediğiniz payı vermemiz mümkün değil" diyerek talebi karşılayamayacaklarını bildirdi.
 
YA ANLAŞMA YA 'UÇK'
 
Adanaspor, Beşiktaş'ın yanıtına rağmen hukuksal olarak haklılığında ısrar ederken, Beşiktaş Yönetimi bunun geçerli olamayacağını belirtiyor. İki tarafın önünde şu anda 2 yol var. Ya taraflar anlaşacak ya da konuyu Türkiye Futbol Federasyonu'nun Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'na (UÇK) taşıyacaklar. Şayet UÇK'ya rağmen bir anlaşma sağlanamazsa Adanaspor'un konuyu FIFA'ya götürme hakkı var.
 

Beşiktaş, Ersan Gülüm'ü kaça aldı?

 
Beşiktaş'ın Temmuz 2010'da 350 bin Euro karşılığında Adanaspor'dan kiraladığı Ersan, 4 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Haziran 2011'de transfer edildi. Beşiktaş ile 129 maça çıkan başarılı stoper, Ocak 2015'te sözleşme yenilerken, Şubat 2016'da 7 milyon Euro'ya Hebei Fortune'a gitti.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!