comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Mario Gomez, Avrupa'da da kral

25 Aralık 2015, Cuma 11:50
Mario Gomez, Avrupa'da da kral

Beşiktaş'ın Alman futbolcusu, Avrupa'nın önde gelen liglerinde forma giyen kiralık oyuncular arasında en çok gol kaydeden isim konumunda bulunuyor.

Beşiktaş'ın Alman futbolcusu Mario Gomez, Avrupa'nın önde gelen liglerinde forma giyen kiralık oyuncular arasında en çok gol kaydeden isim konumunda bulunuyor.

Sezon başında İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) ekibi Fiorentina'dan kiralanan Mario Gomez, şu ana kadar gösterdiği performansla büyük beğeni topladı. Siyah-beyazlı formayla 21 resmi maça çıkan Alman futbolcu, 14 kez rakip fileleri havalandırmayı başardı.

Gomez, yakaladığı bu istatistikle Avrupa'nın önde gelen liglerinde en çok gol atan kiralık futbolcu oldu. 30 yaşındaki futbolcu dışında, hiçbir kiralık oyuncu şu ana kadar 10 gol barajını aşamadı.

- Dzeko, Balotelli ve Falcao'ya fark attı

Mario Gomez, Beşiktaş'ta gösterdiği performansla Avrupa'nın birçok önemli ismini geride bıraktı.

Bu sezon Serie A'da Roma forması giyen Edin Dzeko, Milan'da ter döken Mario Balotelli, İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea'de oynayan Radamel Falcao, İspanya Birinci Futbol Ligi'nde Sevilla'nın başarısı için mücadele eden Ciro Immobile, Villarreal'de top koşturan Leo Baptistao, kariyerini Malaga'da sürdüren Roque Santa Cruz ile Fransa Birinci Futbol Ligi'nde Monaco formasıyla çıkış arayan Stephan El Shaarawy, şu ana kadarki performanslarıyla Gomez'in çok gerisinde kaldı.

Söz konusu isimlerden Dzeko, sezonun geride kalan bölümünde 5, Leo Baptistao 4, Immobile ve El Shaarawy üçer, Falcao, Balotelli ve Santa Cruz ise birer gol atabildi. Dzeko dışındaki diğer 6 yıldız ismin attığı gollerin toplamının, Gomez'in gerisinde kalması ise dikkati çeken bir diğer ayrıntı oldu.

- Forma giydiği son 4 maçta da gol attı

Mario Gomez, Beşiktaş formasıyla çıktığı son 4 resmi maçta da gol attı.

Gomez, siyah-beyazlı ekibin Süper Lig'de sırasıyla Kayserispor, Galatasaray ve Osmanlıspor, UEFA Avrupa Ligi'nde de Portekiz'in Sporting Lizbon takımıyla yaptığı müsabakaların hepsinde birer gol kaydetti.

Ligde çıktığı 16 karşılaşmanın 9'unda gol atma başarısı gösteren Gomez, UEFA Avrupa Ligi'ndeki 5 mücadelede ise 2 kez rakip fileleri havalandırmayı başardı.   

- Kiralık golcüler

Avrupa'nın önde gelen liglerinde bu sezon en çok gol atan kiralık futbolcular şöyle:

      Futbolcu     TakımMaçGol
Mario GomezBeşiktaş2114
Borja BastonEibar168
Valere GermainNice207
Alessandro MatriLazio196
Sloan PrivatGuingamp196
Mohamed SalahRoma196
Antonio SanabriaSporting Gijon105
Manuel LanziniWest Ham United145
Edin DzekoRoma215
Mario PasalicMonaco215

 


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!