comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Rüştü Reçber'den Tolga Zengin yorumu

12 Aralık 2015, Cumartesi 10:09
Rüştü Reçber'den Tolga Zengin yorumu

Türk futbolunun efsane kalecilerinden Rüştü Reçber, Tolga Zenin hakkında yorumlarda bulundu.

FutbolArena - UEFA Avrupa Ligi'nde oynanan Sporting Lizbon maçında yediği hatalı gollerle mağlubiyette rol oynayan Tolga Zengin'e büyük tepki gösterildi. Türk futbolunun efsane isimlerinden Rüştü Reçber konuyla ilgili görüşlerini açıkladı.

İşte Rüştü Reçber'in Hürriyet'e yaptığı değerlendirmeler;

Tolga Zengin'in yaşadığı durumu nasıl değerlendiriyorsunuz? Bu noktada Beşiktaş taraftarlarına neler tavsiye edersiniz?
 
Bir kaleci her zaman yalnız adamdır. Ve ben kaleciği bıraktıktan sonra anladım ki, kalecilik mesleğini icra etmek hakikaten çok zormuş. Çünkü bazen takımı ayakta tutarsınız, bazen de fatura size kesilir. Sporting Lizbon deplasmanında yemiş olduğu gollerden dolayı da bütün bir maçı Tolga'nın üzerine yıktılar.
 
Ben de kalecilik hayatımda böyle anları çok yaşadım. Ama güçlü olup böyle olaylardan güçlenerek çıkmak daha önemlidir. Tolga'nın da yapması gereken en önemli şey bu maçı unutup ve yenen golleri bir tecrübe olarak hafızasına kaydedip tekrardan dimdik ayağa kalkmasıdır.
 
"MUSLERA'YA DA AYNI ŞEY YAPILIRDI"
 
Biliyoruz ki Tolga hem Trabzonspor'a hem Beşiktaş'a çok önemli katkıları olan bir isimdir. Birkaç maçta kötü veya hatalı goller yedi diye de kimsenin Tolga'yı günah keçisi ilan etmeye hakkı yoktur. Bu, kesinlikle çok yanlış bir yoldur. Öylesi doğru olsaydı, sezona kötü başlayan Muslera'ya da kendi camiası aynı şeyi yapardı. Ama Galatasaraylılar ne yaptı; Muslera'ya destek verdi, sahip çıktı. Dolayısıyla Beşiktaş camiası Tolga'nın arkasında durmalıdır.
 
"YA HERKES KAZANIR YA DA HERKES KAYBEDER"
 
Futbol bir hatalar oyunudur; bu hatayı kaleci de yapar, forvet de yapar. En önemlisi de futbol bir takım oyunudur... Kaybettiğin zaman 'tek' yoktur, kazandığın zaman da 'tek' yoktur. Sonuçta ya herkes kazanır ya da herkes kaybeder.
 
"GALATASARAY MAÇINDA TABİİ Kİ TOLGA OYNAMALI"

- Siz Şenol Güneş'in yerinde olsaydınız, Galatasaray maçında hangi kaleciyi oynatırdınız? Tolga'yı mı, yedek kalecilerden birini mi?
 
Tabii ki Tolga oynayacak. Ama Tolga'nın da kendini iyi hazırlaması lazım. Aynaya bakıp kendinin farkına varmalı. Bu kadar basit.
 
"KALECİLİK, SON DÜDÜĞE KADAR YÜKSEK KONSANTRASYON İSTER"

- Kamuoyu, "Tolga Zengin gibi bir kaleci bu golleri nasıl yer?" diye soruyor. Gerçekten de Tolga'nın sorunu ne olabilir?
 
Kalecilik son düdük çalana kadar yüksek konsantrasyon isteyen bir iştir. Bu konsantrasyon kaybolduğu anlar da bir kaleci için en tehlikeli anlardır. Tolga'nın yaşamış olduğu olay sadece bu. Hatalı gollerin başka hiçbir sebebi olamaz. Çünkü Tolga'nın yaptıkları ortada.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!