comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Ruslar, Beşiktaş elensin diye mi kaybetti?

27 Kasım 2015, Cuma 02:22
Ruslar, Beşiktaş elensin diye mi kaybetti?

Lokomotiv Moskova'nın Sporting'e 4-2 kaybetmesi sosyal medyayı salladı. Rusya ile Türkiye arasındaki siyasi kriz nedeniyle Lokomotiv'in maçı verdiği yorumları çoğaldı. 

FutbolArena - Rusya ile Türkiye arasındaki siyasi kriz futbola da sıçradı. UEFA Avrupa Ligi'nde Beşiktaş'ın grubundaki diğer maçta Lokomotiv Moskova, Sporting Lizbon'a sahasında 4-2 kaybedince sosyal medyada Rusların, Beşiktaş'ın elenmesi için bilerek kaybettiği yönünde yorumlar çoğaldı. Lokomotiv Moskova eğer karşılaşmadan 1 puanla ayrılsaydı hem kendileri, hem de Beşiktaş gruptan çıkmayı garantileyecekti. 

Rus vatandaşlığna geçen Brezilyalı doğumlu kalecileri bacak arasından 3 gol yedi
Lokomotiv Moskova-Sporting maçında konuk ekibin aldığı farklı galibiyette ev sahibi takımın kalecisi Guilherme de yediği hatalı gollerle baş rol sahibi oldu. Brezilya doğumlu kaleci geçtiğimiz hafta pasaport alarak Rus vatandaşlığına geçmişti. Akabinde Sporting maçında ise bacak arasından 3 gol yemesi yine sosyal medyada bu iddiaları tetikleyen bir diğer unsur oldu. 

Rus basınında neler söylendi?

Lokomotiv Moskova'nın kendi sahasında Sporting'e kaybetmesi Rus basınında geniş yankı buldu. Kaleci Guilherme'nin vasat performansı dışında son haftalarda takımın yorgunluğu ve özellikle maç öncesi futbolcuların trafiğe takılıp metroyla stada gitmeleri Rus basınında mağlubiyetin başlıca nedenleri olarak gösterildi. 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!