comScore

Beşiktaş Beşiktaş

İbrahim Toraman: 'İbrahim Üzülmez'de kin var'

27 Haziran 2015, Cumartesi 12:46
İbrahim Toraman: 'İbrahim Üzülmez'de kin var'

İbrahim Toraman yıllarca kaptanlığını yaptığı Beşiktaş'tan nasıl koptuğunu ve İbrahim Üzülmez ile yaptığı kavgayı anlattı.

iBRAHİM Toraman, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamayla futbol kariyerini bitirdiğini açıklarken, uzun yıllar futbol oynadığı Beşiktaş yönetimine de sitem etti.
 
Önce İbrahim Üzülmez, sonrasında Sezer Öztürk ile kavga eden ve bu son kavganın ardından Medicana Sivasspor'a kiralanan Toraman, yaşadıklarını, aldığı kararın nedenini ve sitemini Hürriyet'e anlattı.
 
3 YILDAN 2 YILA İNDİM

”2012-13 sezonu biter bitmez yönetici Ahmet Kavalcı benimle 3 yıllık mukavele yapmak istediğini söyledi. Pazarlık yapmadan 3 yıllık mukaveleye imza attım. Sonra yöneticinin biri aradı ‘Sözleşmeni 2 yıla indirelim' dedi. Zorluk çıkarmadan kabul ettim. Kamp başladı. Sıkıntılı olacağı belliydi. Önder Özen ve başkanın açıklamaları vardı. Daha sonra Biliç'in bana ‘Senin takımda ağırlığın var, sevilen birisin ama kaptanlığı sürekli 11'de oynayacak birine verebilirim' dedi. Bunun üzerine kaptanlığı bıraktığımı deklare ettim. Benim daha baştan takımda düşünülmediğim düşüncesi doğdu.
 
ÜZÜLMEZ BENDEN ÖZÜR DİLEDİ

”İBRAHİM Üzülmez ile kavgamızın içeriğini tam olarak kimse bilmiyor. İbrahim Üzülmez giderken basın toplantısı yaptı ve beni taraftarın önüne attı. Aslında bana iftira atarak zararı bana değil Beşiktaş camiasına, takımına vermiştir. Kavgayı başlatan da Üzülmez'dir. Kavgadan sonra yönetim ikimizi de kadro dışı bırakıp İstanbul'a gönderdi. Bana yine bir büyük takımdan teklif vardı. Kendi takımımda beklemeyi tercih ettim. PAF takımda Üzülmez ile antrenman yaptık. Yanıma gelerek özür diledi. Bana birlik beraberlik adına basın toplantısı yapmamızı önerdi.
 
‘SENİ BURADA BIRAKMAM' DEDİ

BAKIN, Üzülmez ile yaptığımız kavgadan dolayı benim aşil tendonumun sakat olduğunu 2 yıl boyunca kramponun arkasını kesip oynadığımı tüm camia biliyor. Üzülmez, bana ‘Bu takımdan gideceğim ama seni de burada bırakmayacağım' dedi. Adamda böyle Toraman kompleksi ve kini var. Son olarak Sezer ile aramızda bir olay yaşandı. Kadro dışı bırakıldık. Söyleyeceğim, buradaki en önemli noktalardan biri, sporcu kavgası o anlıktır. Galatasaray'da da Felipe Melo soyunma odasında kavga etti fakat olay kapatıldı. Biz de ise büyüdükçe büyüdü, konu bir türlü halledilemedi.”
 
Denizli dönemi unutulmaz

“MUSTAFA Denizli döneminde çifte kupa kazandık. İnanmış ortam vardı. Hocanın da tecrübesiyle iki kupayı da aldık. Geride kalan sezonda Beşiktaş'ın en büyük eksiği tecrübeli bir liderinin olmamasıydı. Sıkıntı buydu.”
 
BILIC iLE MAÇ ANALiZi YAPTIK

“GÖREVDEYKEN Bilic benim komşumdu. Hanımlar sitenin içinde beraber yürüyüş yaptılar. Ona ben tavsiye ettim. Hoşuna gitti. Benim Bilic dahil kimse ile sorunum yok. Zaman zaman maçların analizini birlikte yaptık. Benim için mükemmel adamdı.”
 
DENİZLİ MAÇI UNUTULMAZ

“HALA unutamadığım maçlardan biri 2008-09 sezonundaki Denizli karşılaşmasıydı. Sivas kazansa biz berabere kalsak onlar şampiyon olacaktı. Denizli'yi 2-1 yenerken son golü ben attım. M. United ve Liverpool maçları da benim için unutulmaz.”
 
ÜÇ ÖĞÜN KAVGA!

İBRAHİM Toraman'ın Beşiktaş'ta yaşadığı ilk büyük gerginlik 2008-09 sezonunda İbrahim Üzülmez ile kavgasıydı. Sonrasında 10 Ekim 2013'te Hırvatistan'da H. Split ile oynanan hazırlık maçında Toraman ile Sezer Öztürk, pas atıp atmama yüzünden saha içinde tartıştılar. İstanbul dönüşü, Ümraniye'deki tesislerde Toraman'ın odasına giden Sezer, kapıyı içeriden kilitledi. İkili yumruklarla birbirine girdi, ardından ikisi de kadro dışı kaldı.
 
Fikret Orman yönetimi hayatımın 3 yılını yedi
İbrahim Toraman, telefonda ‘Evladımızsın' diyenlerin, sonrasında kendisine yanlış yaptığını, Fikret Orman'ı sevdiğini ama yaşananların zoruna gittiğini söyledi.
 
”ARTIK başka takımda futbol oynamayı düşünmüyorum. Kendimi Beşiktaş'ta 1 yıl daha oynayıp futbolu bırakmaya hazırlamıştım. Olmadı. Bana deselerdi ki, ‘Yeni yapılanmaya gidiyoruz' ben de el sıkışır yoluma bakardım. Kendime hedef seçerdim. Zaman aleyhime işledi. Hem maddi, hem manevi kaybım var. Üzüldüğüm noktalar bunlar. ‘3 yılım boşa gitti' derken bunu ima ettim. Fikret Orman sevip saydığım birisi. 
Benim zoruma giden net bir şeyin söylenmemesi. Telefonda hep olumlu konuştular. Bana ‘Evladımızsın, seni seviyoruz' diyorlar. Sonra böyle şeyler oluyor. Futbolcunun hayatı 15 yıldır, benim 3 yılım gitti.”
 
3 büyük de beni istedi

“BEN Beşiktaş'a, Gaziantepspor'la UEFA Kupası'nda oynamış, 100'ün üzerinde forma giymiş ve bir milli takım futbolcusu olarak geldim. 3 büyük kulüpten de teklif vardı. Ben tercihimi Beşiktaş'tan yana kullanarak İbrahim Toraman oldum. Sergen ve Tayfur'dan çok şey öğrendim.”

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!