comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Beşiktaş'ta rakamlar da kötü gidiyor

18 Mayıs 2015, Pazartesi 10:05
Beşiktaş'ta rakamlar da kötü gidiyor

SPOR Toto Süper Lig'de 29. hafta sonunda şampiyonluk yolunda en önemli aday durumundayken, 2 haftada kaybedilen 2 puanla bir anda ipleri elinde kaçıran Beşiktaş'a rakamlar da iyi haberler vermiyor.

Siyah beyazlılar şampiyon olduğu 2008-2009 sezonundan bu yana ligi ilk 2 içerisinde bitiremiyor. 2009-10 sezonunda 4. sırada, 2010-11 sezonunda 5. sırada yer alan Beşiktaş, 2011-12 sezonunda 4. sırada, 2012-13 ve geçen sezon ise 3. sırada yer aldı. Beşiktaş, kalan 3 maçını kazanıp mu kötü gidişi durdurmak istiyor.

ORTALAMA 6.8'Dİ
Öte yandan Beşiktaş'ın son 2 haftada kaybettiği puanlarda en dikkat çekici nokta, sonuca dönüşmeyen vuruşlar. Bilic'in öğrencileri, Gaziantep ve Akhisar maçlarında rakip kaleye 39 şut çekerken sadece 2 gol buldu. Ligin ilk 29 haftasında ortalama 6.8 vuruştan 1 gol çıkaran siyah beyazlar, Gaziantepspor maçında 22, Akhisar Belediyespor 17 şut çekti ama sonuç bulamadı.

BEŞİKTAŞ KENETLENDİ
Şampiyoluk yolunda kalan 3 maçını kazanmak zorunda olan Beşiktaş için dernek ve gruplar ‘tam destek' kararı aldılar. Siyah beyazlı kulübün eski Asbaşkanı Levent Erdoğan “Ankara'da Konyaspor ile yapılacak karşılaşma için yurt dışı ve içindeki tüm dernek ve grupları maça davet ettik.
Şampiyonluk kimsenin garantisi altında değildir. Beşiktaş kalan 3 maçıda kazanarak şampiyonluk ipini göğüsleyecektir. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın kalan 3 maçı kazanacağının garantisi yoktur” dedi.

KENDİNİ MOTİVE ETMEYE ÇALIŞIYOR

SON 2 haftada 4 puan kaybeden ve şampiyonluk yarışında geri düşen Beşiktaş'ın Hocası Bilic yakın çevresine, hakkında çıkan transfer haberleri nedeniyle çok sıkıntı yaşadığınıve  futbolcuları kadar kendisini de motive etmeye çalışıtığı söyledi. Hırvat çalıştırıcı için, Beşiktaş 2. Başkanı Ahmet Nur Çebi “Teknik direktörümüz Slaven Bilic'tir ve şampiyonluk için tüm gücümüzle çalışmaktayız” demişti.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!