comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Bilic galibiyetin şifresini verdi

18 Nisan 2015, Cumartesi 21:34
Bilic galibiyetin şifresini verdi

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Kasımpaşa maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Kasımpaşa maçının ardından açıklamalarda bulundu.

İŞTE BILIC'İN SÖZLERİ...

"Dün ve bugün oyunculara sürekli söylediğim bir şey vardı, bu maça çıkarken Kasımpaşalı oyuncuların sizden daha yüksek bir özgüven ile maça çıkmasını istemiyorum dedi. Son 3 lig maçındaki performanslarımız eleştirilebilir. Özgüvenimizi yüksek tutmamız gerekiyordu ve yüksek tuttuk. Kasımpaşa'nın 2-1'i bulduğu bölümde ve ilk yarıının sonunda iyi değildik. Rakip 2 kırmızı kart gördü ama, 11'e 11 oynanırken de iyi performans gösterdik. Gerekeni yaptık ve hak ederek kazandık. Oynamamız gereken 7 tane maçımız var. Hepsini kazanmak istiyoruz, hepsini kazanamasak bile, çoğunu kazanmak istiyoruz. Maç, maç ilerleyeceğiz"

"UMARIM GALATASARAY, TRABZON KARŞISINDA..."

Şampiyonluk şansı konusunda yüzdelerle konuşmak istemediğini belirten teknik adam, "Şanslar eşit. Oynanacak çok maç var. Her maç çok zor. Sezonun bu aşamasında takımlar garip sonuçlar alabiliyor. Düşmeme mücadelesi veren takımlar üst üste galibiyetler alabiliyor ve ligin dengesini bozabiliyor. Tamamıyla Kardemir Karabükspor maçına konsantre olacağız. Üç kulübün de şampiyonluk konusunda şansı var. Umarım Galatasaray, Trabzonspor karşısında 3 puan almayacak ve şansımız daha yükselecek. Kalan 7 maçı da kazanırsak hedefe ulaşmış olacağız" şeklinde konuştu.

"BEŞİKTAŞ'A GELMEMDE ÖZEN'İN ETKİSİ VAR"

Maçın kendisiyle Özen arasında olmadığını anlatan Bilic, "Özen'e Kasımpaşa'da 'iyi şanslar' diliyorum. Beşiktaş teknik direktörlüğüne gelmemde kendisinin çok büyük etkisi var. Beni seçtiği için ona minnettarım. Kendisiyle çalışmak öğretici bir deneyimdi. Akıllı bir futbol adamı, sahip olduğu donanımla Kasımpaşa'da iyi işler başaracak" dedi.

Kasımpaşa karşısında 5-1'lik skoru beklemediğini kaydeden siyah-beyazlı takımın çalıştırıcısı, "Kazanma şansımız olduğunu biliyordum. Kasımpaşa sezon boyunca istenen sonuçları alamıyordu. Potansiyelinden uzak sonuçlar alan bir takım. Motta'nın golü ve kırmızı karta kadar maç kolay gitmedi" diye konuştu.

GÜNAY SÖZLERİ...

Bilic, Tolga Zengin ve Cenk Gönen'in yokluğunda kalede görev yapan Günay Güvenç'in, bulduğu şansı iyi kullandığını ifade etti.

Günay'ı geçen sezon ve bu sezonun ilk yarısında kiralık olarak verdiklerini hatırlatan Hırvat teknik adam, şunları söyledi:

"Potansiyeli yüksek üçüncü kaleciydi. Maç ritmini yakalamasını sağlamak ve iyi bir takımla sürekli oynayabilmesi için kiralık gönderdik. İkinci yarı için onu tutmak benim kararımdı. Asteras maçında Tolga ve Cenk sakattı, sağlam üçüncü kalecimiz yoktu. Günay'a, Tolga ve Cenk'in sakatlanmasıyla birlikte şans geldi ve bunu iyi kullandı. Performansı benim için sürpriz değil."

"İÇ SAHAMIZ, KALEMİZ OLSA, BELKİ..."

Slaven Bilic, ligde kalan iç saha maçlarını Ankara'da oynamalarının da kendileri için olumlu olduğunu sözlerine ekleyerek, "Kulüp olarak 1,5 sezondur farklı statlarda oynama durumuyla karşı karşıya kaldıklarına dikkati çeken siyah-beyazlı takımın çalıştırıcısı, "Tabi evimizin olmaması iyi bir durum değil. Deplasman maçlarında gösterdiğimiz performans çok yüksek. İç sahamız, kalemiz, olsa belki 4-5 puan önde olabilirdik. Bunun üstesinden gelmemiz gerekiyor. Ankara'da oynamak bizim için daha kolay. Bizim tercih ettiğimiz yer. Orada taraftarımız var. Daha önceki maçlarımızda maç takvimi yoğundu. Şimdi durum değişti. Artık hafta içi maçımız yok" dedi.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!