comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Yeni Kartal Sebastian Prödl'ü yakından tanıyalım

31 Mart 2015, Salı 19:00
Yeni Kartal Sebastian Prödl'ü yakından tanıyalım

Gelecek sezona hızlı bir giriş yapmak isteyen Beşiktaş ilk transferini Sebastian Prödl ile gerçekleştirdi. Yıldız ismi yakından tanıyalım.

FutbolArena - Beşiktaş'ın yeni transferi Sebastian Prödl hakkında Alman futbolunu yakından takip eden Onur Akpınar ve Fatih Demireli, FutbolArena.com'a özel yorumlarda bulundu.

BONSERVİSSİZ ALMAK ÖNEMLİ İŞ!
Yıllardır Bundesliga'da top koşturan Prödl'ı bonservissiz almak önemli iş. Beşiktaş bunu Lazio gibi rakibi varken yaptı. Hava hakimiyeti çok iyi olan stoper, Beşiktaşlılar'ın Sivok'tan sonra aradığı özelliğe sahip oyuncusu olacak. Fiziği ve boy avantajı önemli artı olsa da yeteri kadar hızlı oyuncu olmadığını belirtmek lazım.

Transferinin ne kadar doğru olduğunu anlamak için onu tamamlayan bir stoperin alınması şart. Beşiktaş'ın şu an mevcut stoperleri içinde Prödl ile iyi ikili olabileceği oyuncusu yok. Eğer hızlı partneri olursa Prödl'ın handikapları en aza iner ve duran toplarda da vereceği katkıyla takıma ciddi katkı sağlar. Beşiktaş'ta en büyük sorun olan sakatlık konusunu ele alırsak; Prödl güvenilir isim değil. Bremen'de geçen sezon ve bu yıl 7'şer lig maçını sakatlıklar nedeniyle kaçırmıştı.

Onur Akpınar

Sebastian Prödl, Beşitaş'ta faydalı olur mu?

Olası Sebastian Prödl transferi Beşiktaş adına yararlı bir hamle olur. 2008'den beri Werder Bremen'de oynuyor, 6-7 yıldır yakından izleyebildiğim bir oyuncu. Belki üst düzey standartlarında bir stoper değil ama hiç bir zaman bir seviyenin altına düşmeyecek, size kötü anlamda sürpriz yapmayacak bir oyuncu profilinden bahsediyoruz. Sert bir oyuncu, kafa toplarında hem defansta hem de hücumda son derece başarılı. 143 Bundesliga maçında 10 gol attı, daha fazlasını da atabilirdi. O açıdan Beşiktaş'ın sürpriz bir golcü kazandığını da söyleyebiliriz. Beşiktaş'ta bu sezon stoperde oynayan hiç bir oyuncun gol atmadığını düşünürsek Beşiktaş'ın bu konuda sınıf atlayacağını söylemek yanlış olmaz. Prödl henüz 28 yasında, yararlı olmak için son derece iyi bir yaş. Maliyetinin tahminen  çok yüksek olmayacağını düşünürsek Beşiktaş'ın iyi bir transfere imza atacağını, rotasyonu istikrarlı bir oyuncu ile güçlendireceğini söyleyebiliriz.

Fatih Demireli


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!