comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Beşiktaş'ın direnci ikinci yarılarda düşüyor

24 Mart 2015, Salı 12:05
Beşiktaş'ın direnci ikinci yarılarda düşüyor

Siyah-beyazlı takım, Spor Toto Süper Lig'de yediği 24 golün 19'unu ikinci yarılarda kalesinde gördü.

Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe'ye  90+1. dakikada yediği golle 1-0 mağlup olan Beşiktaş, bu sezon ikinci yarılarda  kalesini gole kapatmakta zorlandı.
 
Süper Lig'de şu ana dek 24 gol yiyen siyah-beyazlı ekip, ikinci  yarılarda kalesinde adeta kabus gördü. "Kara Kartallar", ligdeki 24 golün 19'unu  ikinci yarılarda yedi.
 
Maçların ikinci yarılarında savunmada sıkıntı yaşayan siyah-beyazlı  ekip, gollerin yüzde 79'unu mücadelelerin ikinci devresinde yedi.
 
İlk yarılarda 5 gol 
 
Beşiktaş, rakipleri karşısında ilk 45 dakikalarda daha iyi savunma  yaptı. Süper Lig'de 5 kez ilk devrede rakiplerin gol sevincini izlemek  zorunda kalan "Kara Kartallar", bu maçlarda 3 galibiyet, 2 yenilgi aldı.
 
Son 10 dakikada 7 gol 
 
Siyah-beyazlı ekip, ligde son 10 dakikalarda ise 7 gol yedi. Beşiktaş, son 10 dakikalarda gol yediği maçlardan sadece Bursaspor  mücadelesini lehine çevirebildi. Rakibini Atatürk Olimpiyat Stadı'nda konuk eden  "Kara Kartallar", 90. dakikada yediği golle 2-2 berabere giden karşılaşmayı 90+3.  dakikada Demba Ba'nın penaltı golüyle 3-2 kazandı.
 
Beşiktaş, önde götürdüğü Kardemir Karabükspor ve Torku Konyaspor maçlarında ise son 10 dakikalarda gol yemesine rağmen üstünlüğünü korudu. "Kara Kartallar", 85. dakikasına kadar 2-1 önde götürdüğü Kayseri Erciyesspor maçından ise 89 ve 90. dakikalarda yediği gollerle 3-2 mağlup ayrıldı. Balıkesirspor karşısında 2-1 önde olduğu sırada 82. dakikada Vargas'ın  penaltı golüne engel olamayan Beşiktaş, karşılaşmayı 2-2 berabere tamamladı.
 
Siyah-beyazlı takım, bir karşılaşmada ise son 10 dakikada 1-0  gerideyken ikinci golü yedi. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Fenerbahçe ile oynanan  maçta ilk yarıda Emenike'nin 3. dakikada attığı golle 1-0 geriye düşen Beşiktaş,  85. dakikada da Sow'un golüne engel olamadı ve derbi karşılaşmasından 2-0 mağlup  ayrıldı.
 
Uzatmada 2 gol gördü 
 
"Kara Kartallar" uzatma bölümlerinde ise 2 kez hüsran yaşadı. Siyah-beyazlı takım, Galatasaray ve Fenerbahçe derbi maçlarında  rakiplerinin uzatma dakikalarındaki gol sevincini izlemek zorunda kaldı. Ligin  ilk yarısında 2-0 mağlup olduğu Galatasaray maçında 90+5. dakikada Burak  Yılmaz'ın golüne engel olamayan ve sahadan 2-0 mağlup ayrılan Beşiktaş, 25.  haftada bu kez 90+1. dakikada Sow'un attığı golle Fenerbahçe'ye 1-0 yenildi. 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!