comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Slaven Bilic, Zenit'in kapısından döndü

24 Mart 2015, Salı 11:52
Slaven Bilic, Zenit'in kapısından döndü

Geçen sezonun sonunda Zenit St. Petersburg'un arkasındaki en büyük gücün başkanı Alexey Miller, Bilic'i önerdi ama kabul görmedi. Hırvat teknik adam yıllık 3 milyon euro'dan oldu. 

FutbolArena Özel - Hırvatistan milli takımından ayrıldıktan sonra Rusya'da 1 yıl Lokomotiv Moskova'yı çalıştıran Slaven Bilic hakkında FutbolArena geçen yıla ait çok önemli bir gerçeğe ulaştı. 
 
Geçtiğimiz sezon Mart ayında Zenit cephesinde oldukça flaş bir gelişme yaşandı. Ligin bitimine 9 hafta kala Luciano Spalleti ile yollarını ayıran Zenit'te, kulübe büyük maddi destek sağlayan Gazprom şirketin başkanlarından Alexey Miller Spallett ile yolların ayrılmasından sonra kulübün başkanı Dyakov ve yöneticilerine Slaven Bilic'i önerdiği ortaya çıktı. Alexey Miller'in gerekçesi ise Slaven Bilic'in Lokomotiv Moskova'da hem uyum süreci, hem de kadro sıkıntısı yüzünden başarılı olamadığını fakat Hırvatistan milli takımındaki başarısından dolayı potansiyeli olduğu ve bu potansiyeli daha büyük sermayenin desteğiyle ortaya çıkracağı yönündeydi. Ancak başkan ve yönetim kurulu şampiyonluk yarışının en kritik döneminde Bilic gibi kulüp kariyerinde deneyimsiz bir ismin risk olacağını savununca Petersburg'un bu projesi de gerçekleşmedi ve Villas Boas'ta karar alındı.

Alexey Miller'in önerisine yönetim kurulunun sıcak bakması halinde ise Slaven Bilic'e yıllık 3 milyon euro civarı bir rakam teklif edilecekti. Dolayısıyla Hırvat teknik adamın Beşiktaş ile sözleşmesi devam ettiği için Zenit yöneticileri sezon sonuna kadar yardımcı antrenörle yola devam edip, ligin bitiminde ise siyah beyazlı kulüple masaya oturacaktı. 
Haber: Barbaros Yıldızlı

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!