comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Süper Lig'de aynı senaryo gerçekleşecek mi?

24 Mart 2015, Salı 09:04
Süper Lig'de aynı senaryo gerçekleşecek mi?

Beşiktaş, Fenerbahçe maçını kaybetti, ortaya şampiyon olduğu 2008-09 sezonundaki tablo çıktı. O dönemde de Kartal, peş peşe kaybettiği derbilerin ardından liderin 1 puan gerisindeydi ve yine 33. haftada rakibi olacak Galatasaray'ı devirip, mutlu sona ulaşmıştı.

Süper Lig'de önceki akşam Fenerbahçe'ye kaybeden ve derbi kazanamama serisini sürdüren Beşiktaş'ta, Kadıköy'deki 1-0'lık mağlubiyet, özellikle taraftarda şampiyonluğa olan inancı azaltmıştı. Ancak bu sonuç, Kara Kartal'da yeni bir senaryonun ortaya çıkmasını sağladı. 
 
Ligde 2008-09 sezonunda da çıktığı derbilerden peş peşe kötü skorlarla ayrılan Beşiktaş, 25. haftayı liderin 1 puan gerisinde ikinci sırada kapatmıştı. Ek olarak Galatasaray'la 33. haftada karşılaşan Mustafa Denizli'nin öğrencileri, rakibini 2-1'lik skorla geçip dönemi sadece 1 derbi zaferiyle tamamlamasına rağmen şampiyonluğa ulaşmıştı.
 
Yine aynı senaryo
 
Bu sezonda da 6 yıl önce yaşadığı şampiyonluk senaryosunun benzeriyle karşı karşıya kalan Beşiktaş, Fenerbahçe karşısında aldığı skorun ardından 25'inci haftayı lider Galatasaray'ın 1 puan gerisinde 54 puanla ikinci kapattı. Ek olarak Mustafa Denizli'nin takımının yaşadığı gibi derbilerde peş peşe beklemediği sonuçlar alan Slaven Bilic'in öğrencileri, 33. haftada yine o dönemde olduğu gibi Galatasaray'la karşılaşacak.
 
5 puan fark atmıştı
 
Ligde son şampiyonluğunu yaşadığı dönemle benzer tesadüfler yaşayan Kartal'ın, bu senaryoyu tekrar edebilmesi halinde sezonu zirvede tamamlama şansı bulunuyor. O dönemde kalan 9 maçından 7 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgi alan Siyah-Beyazlılar, 33. haftada aldığı Galatasaray zaferiyle bitime 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan etmişti. Beşiktaş, şampiyonluk için yarıştığı Sivasspor'un 5 puan önünde sıralamayı tamamlamıştı. 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!