comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Muhsin Ertuğral: "Kolay rakip değil"

27 Şubat 2015, Cuma 21:46
Muhsin Ertuğral:

Belçika futboluna çok yakın teknik adamlardan Muhsin Ertuğral, Beşiktaş'ın UEFA'da ki rakibi Club Brugge'şü değerlendirdi.

FutbolArena Röportaj - Belçika futboluna çok yakın teknik adamlardan Muhsin Ertuğral Lig Radyo da Ajans Futbol'a konuştu.

Kolay rakip diye adlandırılıyor ama öyle değil
Şu anda kollektif anlamda komple bir takımdır. Türkiyede kolay bir rakip olarak adlandırıyorlar ama asla öyle değil. Anderlecht takımını Galatasaray karşısında da seyrettik Belçika'nın yıllarca lokomotif takımı olarak biliniyorlar. Birbiriyle çok iyi anlaşan oyuncu grubu var ayrıca deneyimli teknik adam 1994 Dünya Kupasında Belçika Milli Takım kalesini koruyan Michel Preudhomme çalıştırıyor. Ben daha çok Hollandalı bir takım veya İtalyan takımlarından bir tanesini tercih ederdim ama C.Brugge biraz sıkıntı yaratabilir. Alt yapılarına çok yatırım yaptılar ve maç alışkanlıklarıda çok üst düzeyde. Belçika'nın iklimi oldukça yumuşak ve kış zorluğu olmayacak. Zamanlama olarakda liglerinin aynı Türkiye gibi son periyodunda olduğu için oldukça formdalar.

Bireysel açıdan Beşiktaş önde ama?

Bilic'in çok başarılı olduğunu düşünüyorum. Bu noktalarda olması takdiri sonuna kadar hak ediyor. Bizim ülkede insanlar dinlemeyi bilmediği için konuşmayı daha çok seviyor. İnceleme ekibi Bilic'in iyi etüd ederek sonuç alabileceğine inanıyorum. Belçika futbolu son yıllarda çok gelişti ve milli takım düzeyinde de zirva yaptı. Sıralamada çok iyi ve bu takımlarınada yansıyor. Dünya futbolunun önemli takımlarına dağıttılar. Çok fazla bilimsellik ile değil yatırım ile başarı sağlıyorlar. Bireysel olarak oyun değil takım olarak etkililer. Bireysel açıdan Beşiktaş'ın daha etkili silahları olduğunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim.

Opare çok iyi tanıyor

Opare içinde ayrı bir anlamı olacaktır. Çünkü Belçika liginde oynadı ve S.Liege formasını giydiği için orayı çok iyi tanıyor. Dolayısıyla oyuncularıda tanıyacakıtr gerekirse fikri bile sorulabilir. Beşiktaş hakikaten çok iyi oynuyor zaman zaman topu biraz fazla tutuyor ama genel olarak iyi düzeyde olduğu için başarılı olabilir.

Ayaklardan yerden kesilmemeli

En iyi takımı eledik ama hemen ayaklar yerden kesilmemeli. Her maçın farklı detayları vardır ve bu küçük detaylar çok önemlidir.Bu eleme maçında da adım adım ilerlemeli ve ilk maça odaklanmalıdır.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!