comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Beşiktaş Avrupa'da 'kritik' virajda

25 Şubat 2015, Çarşamba 10:30
Beşiktaş Avrupa'da 'kritik' virajda

Siyah-beyazlılar, UEFA Avrupa Ligi'nde ilk maçta 1-0 yenildikleri Liverpool'u yarın Atatürk Olimpiyat Stadı'nda ağırlayacak.

Beşiktaş, İngiltere'nin Liverpool takımıyla yarın sezonun "en kritik" maçlarından birine çıkacak.

Siyah-beyazlılar, UEFA Avrupa Ligi 2. tur ilk maçında 1-0 mağlup oldukları Liverpool'u yarın Atatürk Olimpiyat Stadı'nda ağırlayacak. Saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı Sloven hakem Damir Skomina yönetecek. Skomina'nın yardımcılıklarını Jure Praprotnik ile Robert Vukan yapacak. Andraz Kovacic ise dördüncü hakem olacak.

"Kara Kartallar"ın bir üst tura yükselmesi için rakibini en az 2 farklı skorla yenmesi gerekiyor. Beşiktaş'ın 90 dakikayı 1-0 önde tamamlaması durumunda maç uzatmalara gidecek. Siyah-beyazlıların 1-0 dışındaki tek farklı galibiyeti ile mağlubiyeti durumunda ise Liverpool tur atlayan taraf olacak.

-Motta ve Ersan yok

Beşiktaş'ta sarı kart cezalıları Ersan Adem Gülüm ile Ramon Motta, Liverpool karşısında forma giyemeyecek.

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic'in Ersan'ın yokluğunda savunmanın göbeğinde Atınç Nukan'a, savunmanın solunda ise Uğur Boral veya yeni transfer Daniel Opare'ye şans vermesi bekleniyor.

Bu arada sakatlıkları süren Demba Ba ve Gökhan Töre'nin maça yetiştirilmesi için kulüp doktorları da çaba sarf ediyor. İki futbolcunun durumunun bu akşam yapılacak antrenmandan sonra netlik kazanacağı öğrenildi.

-Veli Kavlak, ceza sınırında

Beşiktaş'ta Veli Kavlak, yarınki maçta sarı kart görmesi halinde cezalı duruma düşecek. Veli, Beşiktaş'ın turu geçmesi halinde ilk maçta forma giyemeyecek.

Bu arada Liverpool'da ise Lazar Markovic cezası nedeniyle yarınki karşılaşmada takımdaki yerini alamayacak. "Kırmızılar"da Dejan Lovren ve Cautinho ise sarı kart cezası sınırında yer alıyor.

-Kapalı gişe

Liverpool ile yapılacak maça siyah-beyazlı taraftarlar büyük ilgi gösterirken, karşılaşmanın biletleri günler öncesinden tükendi.

Satışa sunulan 49 bin 359 bilet tamamen tükenirken, kombine kartlar, sponsor biletleri ve konuk ekip taraftarlarıyla birlikte Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 70 bin seyircinin olması bekleniyor.

Toplam 79 bin 77 seyirci kapasiteli statta, bin 305 kişilik bölümü loca-protokol ve basın koltuklarından oluşuyor. 4 bin 400 kişilik bölüm konuk takım taraftarı için ayrılırken, 13 bin 856 koltuk ise kombine kartlı taraftarlara ait. Ayrıca sponsorlara 2 bin 199 bilet verildiği, güvenlik nedeniyle tribünlerin ilk 5 sıralarındaki toplam 4 bin 966 kişilik yerin boş bırakılacağı, iki takım taraftarı arasında güvenlik nedeniyle oluşturulacak tampon bölgenin de 2 bin 992 koltuktan oluştuğu belirtildi. 

 


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!