comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Ahmet Nur Çebi: ''4. yıldızı önce biz takabiliriz''

12 Şubat 2015, Perşembe 19:58
Ahmet Nur Çebi: ''4. yıldızı önce biz takabiliriz''

Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, şampiyonluk için iddialı konuştu.

TRT Spor'da yayınlanan "Futbol VIP" programına konuk olan Çebi, "Bu sezon Beşiktaş şampiyon olacak. Fenerbahçe ve Galatasaray 4. yıldızı takmak için uzun bir süre beklemek zorunda kalacak. Belki 4. yıldızı onlardan önce takabiliriz" dedi.

Kulübün en önemli gündem maddelerinden Vodafone Arena ilgili de bilgi veren Çebi, "Stadın %60'lık bölümü tamamlandı. Arzumuz Mayıs sonunda şampiyonluk turunu burada atmak. Normali Ağustos sonu Eylül başı. Geriye çekmek için mücade ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Beşiktaş'ın derbi kazanamamasını baş nedeni olarak "hakemleri" gösteren çebi, "Biliç'in derbi kazanamamasını çok dert etmiyorum ama muhakkak kazanmalı. Hakem hatalarıyla dolu bir çok derbi yaşadık. Bunun etkisi olduğunu düşünüyorum" diye konuştu. Hırvat teknik adamdan memnun olup olmadıkları yönündeki soruya ise, "Hocamızı seviyoruz. Beşiktaş'a katkı veriyor. Ancak sporda teknik adamlar net başarılarıyla yollarına devam edebiliyor. Taraftarın böyle bir görüşü var" yanıtını verdi.

Çebi, yabancı kuralını değiştiren Türkiye Futbol Federasyonu'nu da eleştirdi. Beşiktaş'ın mağdur edildiğini savunan Ahmet Nur Çebi, "Yabancı sınırlamasını doğru bulmuyorum. Bu geçişin zamana yayılması gerekirdi. Rakiplerimiz talimatların dışında hareket ettiler, onların bunun sıkıntısını çekmesi gerekirken önleri açıldı. Biz tedbirli davranırken mağdur edilmiş olduk" diye konuştu.
Çebi'nin hedefinde Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım da vardı... Yıldırım'ın havuz sistemiyle ilgili açıklamalarında kullandığı "İki önemli kulüp var" ifadesini eleştiren Beşiktaş İkinci Başkanı, "Bu ifadeyi esefle kınıyorum. Bunların tahrik amaçla söylendiğini düşünüyorum. Havuzdan da her kulübün faydalanması gerektiğini düşünüyorum. bu konuda kendisi ile aynı görüşte değilim" dedi.

Kamuoyunda tartışma konusu olan Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun maç öncesi hakem Bülent Yıldırım'ı aramasını da doğru bulmadığını söyleyen Çebi,  "Ben aramadım aramam da. Ancak Bülent Yıldırım'ın baskı altında kaldığını da düşünmüyorum. O maçı iyi idare etti" ifadelerini kullandı.

Ahmet Nur Çebi, Beşiktaş'ın finansal fair play kuralı'na takılması ve Avrupa'ya gidememesi gibi bir durum olmadığını da sözlerine ekledi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!