comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Yalçın Karadeniz: 'Mali yönden dibe çöktük'

07 Şubat 2015, Cumartesi 11:40
Yalçın Karadeniz: 'Mali yönden dibe çöktük'

Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz, Siyah-beyazlı kulübün mali durumu hakkında "Mali yönden dibe çöktük diyebiliriz." ifadelerini kullandı.

Ceylan Otel'de yapılan 2015 yılı 1. Olağan Divan Kurulu Toplantısı'nda konuşan Divan Başkanı Karadeniz, mali yönden kulübün artan borcuna dikkat çekerek, "Bugün yönetim borcu açıklamıyor. 'Teknik problem nedeniyle sizlere ulaştıramıyoruz.' deniliyor. Peki bizim borçtan haberimiz olmayacak mı diye sormak istiyorum. Bugün kulübün borcu artmıştır. SPK' ya göre anonim şirketinin borcu 562 milyon lira gözüküyor, derneğin borcu ise en son 407 milyon lira olarak açıklanmıştı. Yani tarihimizin en hazin dönemiyle karşılaşmış olabiliriz. Mali yönden 'dibe vurduk' diyebiliriz. İki borcu bir araya getirsek 1 katrilyon (1 milyar) gibi bir borç oluyor. Bu arada 'rakiplerimizin de borçları var' deniliyor. Galatasaray Riva'daki arazisinin yarısını teminat gösterse borçlarını öder üzerine bir de para kalır. Kuruçeşme Adası'nın üçte birini gösterseler İstanbul'u satın alırlar. Yani bizim varlıklarımızı küçümsemek istemiyorum ama bütün mal varlığımızı ortaya koysak borcumuzun yarısını ödeyemeyiz." şeklinde konuştu.

Karadeniz son olarak, Beşiktaş'ta denizin bittiğini ve satacak hiçbir şeylerinin olmadığını vurgulayarak, tüm bunları anlatmasının sebebi olarak ise mali durum tespiti yapmak ve dikkati çekmek için olduğunu belirtti.



ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!