comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Kartal karalar bağladı

18 Aralık 2014, Perşembe 22:25

Ziraat Türkiye Kupası F Grubu maçında Beşiktaş Olimpiyat Stadı'nda Ç.Rizespor'u ağırladı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Çaykur Rizespor ile Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan Ziraat Türkiye Kupası F Grubu ikinci maçında, iki genç oyuncusu Furkan Yaman ve Ümit Karaal'a ilk 11'de şans tanıdı. Bilic, Senegalli futbolcu Demba Ba, Mustafa Pektemek ve Cenk Tosun'un yokluğunda forvette genç oyuncu Furkan'ı oynattı.

Siyah-beyazlılarda savunma Serdar Kurtuluş, Pedro Franco, Atınç Nukan ve Ümit Karaal'dan oluştu. Orta alanda Kerim Frei, Atiba Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Olcay Şahan ve İsmail Köybaşı forma giydi. Kaleyi ise Tolga Zengin korudu.
Beşiktaş ile Çaykur Rizespor arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçı öncesinde Tottenham karşılaşmasında olduğu gibi statta ışıklar söndü.

Maçın başlamasına yaklaşık 1 saat kala yaşanan yaklaşık 10 dakikalık kesintinin ardından ışıklar yeniden aydınlandı. Beşiktaş ile Tottenham arasında oynanan UEFA Avrupa Ligi maçında da karşılaşma oynanırken, iki kez stat ışıkları sönmüştü.
Kapasitesi 76 bin olan Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 500'e yakın taraftar yer aldı. Az sayıda Çaykur Rizespor taraftarı da kendilerine ayrılan kale arkası tribünden takımlarını destekledi.

Hareketli bir mücadeleye sahne olan karşılaşmada gülen taraf tek golle Çaykur Rizespor oldu. İki takım da maça hızlı bir başlangıç yaptı. Takımlar bulduğu pozisyonları değerlendiremeyince ilk yarının büyük bölümü golsüz geçti.

44. dakikada ise Ç.Rizespor'un kazandığı penaltı vuruşunu filelere gönderen Lua Lua takımını 1-0 öne geçirdi. İlk yarıda başka gol olmadı ve takımlar soyunma odalarına 1-0'lık sonuçla gitti. 2. yarıda ise Beşiktaş maçı çevirmek istiyordu. Siyah beyazlılar bir çok pozisyon yakaladı ancak fırsatları değerlendiremedi.

Karşılaşma 1-0'lık Çaykur Rizespor üstünlüğüyle sona erdi. Bu sonucun ardından Ç.Rizespor gruptaki puanını 6'ya çıkarırken, Beşiktaş 3 puanda kaldı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!