comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Beşiktaş'ın yeni sağ beki Erdem Özgenç'i tanıyalım

21 Kasım 2014, Cuma 22:09

Beşiktaş'ın anlaşmaya vardığı Erdem Özgenç'i yakından tanıyalım.

FutbolArena Analiz - Slaven Bilic'in büyük sorun yaşadığı sağ bek pozisyonu için yabancı adaylar konuşulurken, Beşiktaş yönetimi herkesi yanılttı.

Siyah-Beyazlılar, Karabükspor'un deneyimli sağ beki Erdem Özgenç ile anlaşma sağladı.

1984 yılında Sakarya'da doğan Erdem Özgenç futbola Yoncaspor'da başladı. İdealtepe ve İstanbulspor'un alt yapısında oynadı. 
Fenerbahçe alt yapısında görev aldı!

Erdem Özgenç'in yolu Fenerbahçe ile kesişti. Fenerbahçe'de A Takım'a yükselemeyince Maltepespor'a transfer olan 30 yaşındaki futbolcu, Etimesgut Şeker ve Kartalspor'da forma giydikten sonra 2008 yılında adını duyuracağa kulüp olan Boluspor'a transfer oldu. 3 sezon boyunca başarılı bir performansın ardından Karabükspor kendisini transfer etti.

Duran toplarda etkili

Erdem Özgenç bir sağ bek olmasına karşın duran toplarda oldukça etkili bir isim. Zaman zaman sağ kanatta da oynayabilen deneyimli oyuncu, sık sık bindirmeler ve isabetli ortalarıyla tanınıyor. 

Sıkca kart görme, zaman zaman kademe hataları ve takım savunmasında sıkıntı yaşasa da hırs ve mücadele bakımından Beşiktaş'ın oyun karakterine uyabilecek bir isim.

30 yaşındaki sağ bek, bu sezon 9 maçta da forma giydi. Bu maçlarda 1 asist yapan Özgenç, skora doğrudan katkı yapamasa da Tolunay Kafkas'ın en çok güvendiği isimler arasında yer alıyor.


 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!