comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Fikret Orman: 'UEFA Kupası'nı kaldırmak istiyoruz'

24 Ekim 2014, Cuma 16:23

Partizan karşısında oynadığı ve aldığı farklı galibiyetle büyük bir zafere imza atan Beşiktaş'ta Başkan Fikret Orman, çok özel açıklamalarda bulundu

Başkan Fikret Orman, “Biz bu hedefleri iki yıl önce bu takımı planlarken koyduk. Bu hedefi ilk kez şimdi dillendirmiyoruz. Biz bu takımın temellerini atarken 'hedefimiz birkaç yol sonra 10 yıllık bir maziye 20 milyonun üzerinde bir taraftara sahip olan bu camiaya bir Avrupa şampiyonluğu yaşatmak' dedik. İşte şimdi bu süreci yaşıyoruz. Bu Beşiktaş UEFA kupasını kaldırabilir, o potansiyele sahip. Neden olmasın. Yeter ki kendi ayağımıza çelme takmayalım, tek korkum bu” dedi.

MİLLİ TAKIMDA YOKTUK, 7-8 MİLLİ OYUNCUMUZ VAR
Bundan iki yıl önce, batmış, iflas etmiş bir takımı devralarak bugünlere geldiklerinin altını çizen başkan Orman, “Bu takım dipten bugünlere geldi… Önce düzlüğe ardından zirveye çıktı. Bunlar kolay olmadı elbet. Hep bir plan dahilinde yapıldı. Doğru yatırımlar yaptık. Futbolcu kadrosunda önce yerli yetenekli genç oyunculara yatırım yaptık. Yabancıda ince eleyip sık dokuyarak karakterli oyuncular aldık. Hırslı çalışkan ve hedefleri olan karakterli bir hocayla yola çıktık. Takımı devraldığımızda sadece bir milli futbolcusu olan bir Beşiktaş futbol takımı vardı. O da milli takımın üçüncü kalecisi Cenk'ti. Bugün ise milli takıma 7-8 oyuncu veren bir Beşiktaş var” açıklamasını yaptı.

PARTİZAN DA ÇOK KÖTÜYDÜ
“Bu sözleri Partizan karşısında alınan farklı galibiyete dayanarak söylemiyorum” diyen başkan Orman, “Sabah uyanır uyanmaz yönetici arkadaşlarımla konuştum. Biz bu galibiyeti büyütmüyoruz. Evet deplasmanda Partizan gibi bir takıma dört gol atmak büyük bir başarı ama karşımızda da iyi bir takım yoktu. Gerçekçi olmamız lazım. Günlerinde değillerdi. Neden öyle oldular bilmiyorum. Şöyle maçın 90 dakikasını göz önüne getiriyorum karşı takımdan alıpta benim Beşiktaşım'da oynayacak tek bir futbolcu görmedim. Partizan yabana atılacak bir takım değil. Bu takım Tottenham gibi bir takıma burada diş söktürdü. O Tottenhamla burada 0-0 berabere kaldılar. Dün Partizan gününde değildi bizde günümüzdeydik” dedi.

İFLASTAN UEFA KUPASI ADAYLIĞINA…
Başkan Orman Partizan karşısında alınan galibiyetten çok gelinen noktanın incelenmesi ve analiz edilmesi gerektiğinin altını çizerek, “Bugün oynadığı futbol ve aldığı sonuçlarla alkışlanan otoriteler tarafından UEFA kupası şampiyonluğu ve lig şampiyonluğu için potansiyel en güçlü adaylardan biri olarak gösterilen bu takımın nerelerden buralara geldiğine bakmak lazım. Bu kulüpte herkes üzerine düşen görevi yapıyor. Yönetimi yöneticiliğini hocası hocalığını yapıyor. Kimse kimsenin işine karışmıyor. Bu takıma geçen hafta 5-6 milyon dolar ödeme yaptık. Yönetimin işi imzasının ve sözünün arkasında durmaktır. Parasını zamanında ödemektir. Allah'a şükür bunu başarıyoruz. Bazı rakiplerimiz daha futbolcularının 2013 yılından kalan alacaklarına karşılık onlara 2015 yılına dair senet ve çek verirken biz bugünün ödemesini yapıyoruz. Hem de bir taraftan kulübün kasasından stadımızı yaparken. Borçları kapattık üzerine stad yatırımı yapar hale geldik. Bunların hepsi bir strateji sayesinde oldu. Tekrar oluyor ama bu kulübün FİFA'da UEFA'da 17 davası vardı bugün tek bir davası yok. Geriye dönük hiçbir kulübe bonservis bedeli borcu yok. Hala her ay Ferrari'ye 300 bin Euro para ödüyoruz. Soso'nın bonservisini parayı tık diye basıp alıyoruz. Allah inşallah bizi sevenlerimize karşı mahcup etmez. En büyük duam bu” dedi.

GÖKHAN FUTBOL ŞUBESİNİN ESERİ
Gökhan Töre için ayrı bir parantez açın başkan Fikret Orman, “Bakın Gökhan Töre dünkü maçın bana göre yıldızıydı. Bu bizim futbol şubesindeki arkadaşlarımızın başarısıdır eseridir. Nasıl bir dönem yaşıyor ve nasıl bir noktaya geldi. Bu futbol şubesindeki arkadaşlarımızın başarısı. Ahmet Kavalcı'dan Mete Vardar'ına kadar. O arkadaşlarımızı da özel olarak kutluyorum” açıklamasını yaptı.

ÜMRANİYE'DE İŞİMİZ OLMAZ!
Orman açıklamalarını, “Bu kulüp ve bu takım herkes üzerine düşün görevi yaptığı için başarılı. Kimse kimsenin işine karışmadığı için başarılı. Siz bu külübün başkanını iki-üç yılda kaç defa Ümraniye'de gördünüz. Ben kimsenin işine karışmam. Ne yönetici arkadaşlarımın ne de teknik kadronun” sözleriyle tamamladı.  

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!