comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Beşiktaş avantaj peşinde

29 Temmuz 2014, Salı 11:00

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Hollanda'nın Feyenoord takımıyla deplasmanda ilk maça çıkacak siyah-beyazlılar, rövanş için avantajlı skor almaya çalışacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Hollanda'nın Feyenoord takımına konuk olacak Beşiktaş, rövanş için avantajlı skorla İstanbul'a dönmeye çalışacak.

Geçen sezon Spor Toto Süper Lig'i 3. bitirerek UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme oynama hakkı elde eden siyah-beyazlı ekip, play-off turuna yükselebilmek için rakibiyle deplasmanda yapacağı ilk karşılaşmada, kendisine İstanbul'da avantaj sağlayacak bir skor almak için mücadele edecek. 

Rotterdam kentindeki De Kuip Stadı'nda oynanacak karşılaşma TSİ 21.00'de başlayacak. 

- Sezonun ilk resmi maçı

"Kara Kartallar", yarınki Feyenoord maçıyla sezonu resmen açmış olacak.

Almanya ve İngiltere'de gerçekleştirdiği kamp döneminde hazırlık maçları oynayan Beşiktaş, sezonun ilk resmi karşılaşmasını Hollanda temsilcisi ile yapacak.

- İtalyan hakem yönetecek

İki ekip arasındaki karşılaşmayı İtalya Futbol Federasyonu'ndan Luca Banti yönetecek. 

Elenito Di Liberatore ve Andrea Podovan'ın yardımcı hakem olarak görev alacağı müsabakanın dördüncü hakemi ise Andrea Gervasoni olacak.

- Beşiktaş'a ayrılan biletler tükendi

Hollanda'nın Rotterdam kentinde oynanacak karşılaşmada Beşiktaş'a ayrılan biletler tükendi.

Siyah-beyazlı kulübe ayrılan 2 bin 500 biletten 2 bin 300 adedi Hollanda'da, 200 adedi de Türkiye'de satışa sunuldu. Biletlerin satışı kısa sürede tamamlanmıştı. 

- Transferleri tamamlayamamanın sıkıntısını yaşıyor

Siyah-beyazlı ekip, zorlu maç öncesi eksik bölgelere transferleri tamamlayamamanın sıkıntısını yaşıyor.

Şu ana kadar sadece forvet hattına Demba Ba ve Cenk Tosun ile takviye yapabilen Beşiktaş, Gökhan Töre konusunda henüz istediği sonuca ulaşamazken, sağ bek ve hücuma dönük orta saha oyuncusu için arayışlarını sürdürüyor.

- Demba Ba sahne alacak

Beşiktaş'ın bu sezonki en önemli transferi olan Demba Ba, teknik direktör Slaven Bilic'in görev vermesi halinde yarınki ilk resmi maçta forma şansı bulabilecek.

Demba Ba'nın yanı sıra Gaziantepspor'dan geçen sezon içinde transfer edilen Cenk Tosun da Bilic'den forma bekleyecek.

- Sivok'un hasreti bitiyor

Sakatlığı nedeniyle geçen sezon ikinci yarısında formasından uzak kalan Tomas Sivok, sahaya çıktığı takdirde bu hasretini sonlandıracak.

Geride kalan sezonda Beşiktaş'ın ilk yarıdaki en istikrarlı futbolcuları arasında yer alan ve 17 maçın 14'ünde görev alan Çek futbolcu, geçirdiği ciddi sakatlık nedeniyle ikinci yarının tamamında forma giyemedi.

- İsmail Köybaşı, formayı zorluyor

Son sezonlarda yaşadığı sakatlıklar nedeniyle fazla şans bulamayan İsmail Köybaşı, hazırlık maçlarında ortaya koyduğu performansla formayı almak için şartları zorluyor.

Takımının Hereford United ve Wigan Athletics ile yaptığı maçlarda gol bulan siyah-beyazlı oyuncu, Bilic'den forma bekleyecek. 

- Mustafa Pektemek, hazırlık maçlarındaki formunu yansıtmaya çalışacak

Hazırlık maçlarında takımın en formda oyuncusu olarak dikkati çeken Mustafa Pektemek de bu performansını Feyenoord mücadelesine taşımaya çalışacak.

Beşiktaş'a geldiği günden beri sakatlık ve formsuzluk sorunu yaşayan tecrübeli oyuncu, hazırlık maçlarında attığı 5 golle teknik heyeti umutlandırdı.

MUHTEMEL 11'LER

FEYENOORD: Mulder, Karsdorp, Van Beek, Mathijsen, Kongolo, Clasic, Immers, Vilhena, Schaken, Te Vrede ve Boetius.

BEŞİKTAŞ: Tolga, Serdar, Franco, Ersan, Motta, Necip, Atiba, Kerim Frei, Oğuzhan, Olcay ve Mustafa.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!