comScore

Galatasaray Galatasaray

Selçuk İnan için bomba iddia

25 Nisan 2014, Cuma 09:35

1.5 ay önce "Mancini ile yapamıyorum" diyen Selçuk İnan'ı menajerler Beşiktaş'a "Florya'da mutsuz, Fenerbahçe'ye gitmek karakterine yakışmaz, isterseniz Kartal'a gelir" diye önerdi.

Beşiktaş'ın ikinci bombası Selçuk İnan. Slaven Bilic'in F.Bahçeli Caner Erkin'i istemesinden sonra ikinci büyük transfer dedikodusu G.Saray'dan geldi.

Akşam'ın haberine göre; Sarı - Kırmızılı takımla mutsuz dönem geçiren ve 2019'a kadar sözleşmesi uzatılmak istenen Selçuk İnan'ın menajerler aracılığı ile Beşiktaş'a önerildiği ortaya çıktı. Olay 1.5 ay önce yani Selçuk İnan ile Roberto Mancini, "forma" krizi yaşamadan önce gerçekleşti.

KÖPRÜLERİ ATAN GERİLİM

İkinci yarıda F.Bahçe'nin bir ara 10 puan gerisinde kalan G.Saray, farkı 4'e kadar inderme şansı yakaladı. Ancak bu şans hep ıskalandı. Sonra Chelsea karşısında beklenen olmadı ve G.Saray hedeflerinden kopmaya başladı. Mancini ise bu tabloda en çok Selçuk'u eleştirdi, hatta zaman zaman saha kenarında oyuncusuna fırça attı. Selçuk İnan'ın da haliyle Florya'da mutsuzluğu arttı.

TRABZON'A DÖNMEYECEK

Bunun üzerine Selçuk, "Ben bu Mancini ile yapamayacağım" duygusuna kapıldı. Bunu fırsat bilen menajerler (Selçuk'un menajeri değil) oyuncunun, "G.Saray'dan ayrılmak istiyorum ama F.Bahçe'ye gidecek karakterde oyuncu değilim" sözünden hareketle "Beşiktaş" önerisinde bulundu. Selçuk da "Beşiktaş olabilir, Trabzon da var. Geri dönmek doğru olmaz" diyerek Türkiye'deki aday takım sayısını teke indirdi.

AVRUPA'DA ÜCRETLER AZ

Tabii bu durumda Avrupa önceliği de vardı. Selçuk, Fiorentina ve Sampdoria tarafından ocak transferinde bir kez daha istenmişti. Ancak bu kulüpler hem Dünya kulübü değildi hem de verdiğikleri para vergi düşünce 1 milyon euroyu zor buluyordu. 2.2 milyon euroya oynayan Selçuk için bu tercih edilir bir durum değildi. Bu nedenle Selçuk, ayrılık halinde Beşiktaş'a sıcaktı.

SATMAZLARSA KİRALANIR

Menajerler de bu duygudaki Selçuk İnan'ı Beşiktaş'a "İsterseniz size gelir" diye önerdi. Beşiktaş trnasfer komitesi ellerini ovuşturdu ancak ortada sadece Selçuk değil bonservis sorunu vardı. 2016'da dek sözleşmesi olan Selçuk'a G.Saray en az 10-15 milyon euro bonservis isteyebilirdi. Bu konuda menajerler "Oyuncu isterse verirler, ya da kiralarlar" diyerek Beşiktaş cephesini bu işe ikna etti.

BILIC ELLERİNİ OVUŞTURDU

Beşiktaş Selçuk İnan meselesini anında Slaven Bilic'e de açtı. Bilic, "Türkiye'de en beğendim oyuncu Selçuk" dedi. Transferi halinde Beşiktaş'ın büyük iş yapacağını dile getirdi. Bu dedikoduları duyan G.Saray yönetimi yıldız oyuncusuna, "3 yıl daha uzatalım, 2019'a kadar kal" dedi. Ancak geçen hafta bu işin sonuçlanacağı belirtilmesine rağmen Selçuk, "evet" demedi. Çünkü Selçuk'un Mancini'nin durumunu beklediği iddia ediliyor. Yani Mancini kalırsa yaz dönemi Beşiktaş bir büyük bomba patlatabilir.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!