comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Derbide öne geçen kazanıyor

19 Nisan 2014, Cumartesi 13:33

İki takımın 14'ü Süper Lig, 1'i TFF Süper Kupa, 1'i de Türkiye Kupası olmak üzere son 16 randevusunda öne geçen takım 11 kez kazandı, 3 kez berabere kaldı, bu süre içinde sadece 2 kez mağlup oldu.

Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında yarın yapılacak sezonun son derbisi öncesi iki takım arasında oynanan son 16 karşılaşmada ilk golü atan takım sadece 2 kez yenildi.

Rekabette 14'ü Süper Lig, 1'i TFF Süper Kupa, 1'i de Türkiye Kupası olmak üzere son 16 randevuda öne geçen takım sahadan 2 kez mağlup ayrıldı.

Son 16 maçlık seride skorda öne geçen taraf 11 kez kazandı, 3 kez berabere kaldı. Bu süre içinde sadece 2011-2012 sezonu Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda Kadıköy'de yapılan maçta Beşiktaş, Egemen Korkmaz'ın golüyle öne geçmesine rağmen, Stoch ve Egemen Korkmaz'ın kendi kalesine attığı gollerle 2-1 yenildi. Geçen sezon BJK İnönü Stadı'ndaki son derbide ise Sow ile öne geçen Fenerbahçe, Olcay Şahan'ın santrası bile yapılmayan son saniye golüyle 3-2 mağlup oldu.

Bu süre içinde Fenerbahçe 10, Beşiktaş 6 maçta ilk golü atarak öne geçti. Sarı-lacivertliler öne geçtikleri maçların 8'ini kazandı, birinde yenildi, birinde berabere kaldı.  Siyah-beyazlılar ise öne geçtikleri derbilerin 3'ünü kazandı, 2 kez eşitliği bozamadı, bir kez de mağlup oldu.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!