comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Aybaba'dan Kartal'a darbe

28 Şubat 2014, Cuma 21:55

Süper Lig'in 23. haftasında Beşiktaş evinde Antalyaspor ile 0-0 berabere kaldı ve zirve takibinde yara aldı.

Spor Toto Süper Lig 23. hafta karşılaşmasında Beşiktaş, konuk ettiği Antalyaspor ile berabere kalarak 1 puanı paylaştı. Oldukça heyecanlı geçen maçta her iki ekip de yakaladıkları pozisyonları değerlendiremedi ve 1 puana razı oldu.
 
Bu sonuçla Beşiktaş 43 puana yükselirken zirve yolunda puan kaybetmiş oldu. Antalyaspor da deplasmanda aldığı 1 puanla 25'e yükseldi.
Beşiktaş gelecek hafta kendi sahasında Eskişehirspor'u karşılaşırken, Antalyaspor'da evinde Çaykur Rizespor ile karşılaşacak.
 
BEŞİKTAŞ'TA 3 DEĞİŞİKLİK

Teknik direktör Bilic, Galatasaray derbisinin kadrosundan 3 değişiklik yaparak, takımını Medical Park Antalyaspor karşısına çıkardı. Kırmızı kart cezası biten Ersan Gülüm, Dany'nin yerine forma giyerken, Oğuzhan Özyakup'un yerine Jones, Gökhan Töre'nin yerine de Holosko görev aldı.
 
FERNANDES KADRODA YER ALMADI
Beşiktaş'ta 5 futbolcu, sakatlıkları nedeniyle Medical Park Antalyaspor karşısında forma giyemedi. Manuel Fernandes, Gökhan Töre, Dany, Escude ve Sivok, sakat oldukları için kadroda yer almadı. Geçen hafta içinde sadece 1 antrenmana çıkan Oğuzhan Özyakup ise yedek soyundu.
 
NECİP UYSAL SAĞ BEKTE

Bilic, Galatasaray derbisinde savunmanın sağında oynattığı Necip Uysal'ı, Medical Park Antalyaspor karşısında da aynı bölgede görevlendirdi. Ersan Gülüm, Pedro Franco ile birlikte savunmanın göbeğinde forma giyerken, Jones, Veli, Hutchinson, Olcay ve Holosko orta alanda, Hugo Almeida ise forvette oynadı.
 
HOLOSKO 2 MAÇ SONRA İLK 11'DE
Beşiktaş'ın Slovak futbolcusu Filip Holosko, 2 maç sonra takımdaki yerini aldı. Bursaspor ve Galatasaray maçlarında forma şansı bulamayan Slovak futbolcu, 2 karşılaşmanın ardından formasına kavuştu. En son 17. haftadaki Gençlerbirliği maçında ilk 11'de sahaya çıkan Holosko, Kasımpaşa ile yapılan tekrar karşılaşmasıyla birlikte 6 maç sonra ilk 11'de sahaya çıktı.
 
TOLGA ZENGİN İLK 11'DE, CENK YEDEKLERDE
 
Galatasaray derbisinde sakatlanan Beşiktaş'ın kalecileri Tolga Zengin ve Cenk Gönen, Medical Park Antalyaspor karşısında takımdaki yerlerini aldı. Tolga, ilk 11'de sahaya çıkarken, Cenk ise yedek kulübesinde oturdu. Siyah-beyazlılarda Cenk'in yanı sıra yedek kulübesinde İsmail Köybaşı, Serdar Kurtuluş, Kerim Frei Koyunlu, Uğur Boral, Oğuzhan Özyakup ve Ömer Şişmanoğlu yer aldı.
 
ANTALYASPOR'DA INSA CEZALI
Medical Park Antalyaspor'da sarı kart cezalısı Insa, Beşiktaş karşısında forma giyemedi. Insa'nın yanı sıra sakatlıkları bulunan kaleci Hakan Arıkan ile Tita da Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki maça çıkamadı. Fenerbahçe'den transfer edilen Semih Şentürk yedekler arasında soyunurken, sakatlığı geçen Vederson takımdaki yerini aldı. Bu arada, geçen sezon Beşiktaş'ı çalıştıran Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, takımdan ayrıldıktan sonra ilk kez İstanbul'da siyah-beyazlı taraftarların önüne çıktı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Bilic ile Aybaba, maç öncesi birbirlerine sarılarak başarı dileklerinde bulundu. Siyah-beyazlı futbolcular da eski teknik direktörleri Aybaba ile hasret giderdi.
 
TARAFTARLAR MAÇA İLGİ GÖSTERMEDİ
Atatürk Olimpiyat Stadı'nda son yapılan Bursaspor maçına büyük ilgi gösteren siyah-beyazlı taraftarlar, aynı ilgiyi Medical Park Antalyaspor karşılaşmasına göstermedi. Çalışmalar nedeniyle doğu tribününe seyirci alınmazken, kale arkaları ve batı tribünlerinde boşluklar göze çarptı. Karşılaşmayı 10 bine yakın sporsever izledi. Az sayıda Medical Park Antalyaspor taraftarı da kale arkası tribününde yer alarak takımlarını destekledi.
 
BEŞİKTAŞ'TAN TARAFTARLARA MAÇ ÖNCESİ UYARI

Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu, Türkiye Futbol Federasyonu Disiplin Talimatı'nda yapılan değişiklik sonrası ceza sınırına gelindiği için siyah-beyazlı taraftarlara uyarıda bulundu. Taraftarlara dağıtılan el ilanlarında Kayseri Erciyesspor, Gaziantepspor ve Kasımpaşa maçlarında küfürlü tezahüratlar nedeniyle ceza alındığı hatırlatılarak, şu ifadelere yer verildi:
"Talimat gereği, Medical Park Antalyaspor maçında bir saniyelik bile küfürlü tezahüratta bulunulması halinde bunun 4. ihlal olması sebebiyle bir sonraki Eskişehirspor maçını seyircisiz oynama ve 80 bin lira para cezasına çarptırılmamız tehlikesi ortaya çıkacaktır. Şampiyonluk yolunda, sahada alın terlerini son damlasına kadar akıtarak zafere ulaşmayı hedefleyen futbol takımımızı, kötü söze ve küfüre yer vermeden, centilmence, coşkuyla Beşiktaş taraftarına yakışır ve tüm futbol camiasına örnek olacak şekilde destekleyeceğinize inancımız tamdır."
 
Ayrıca zaman zaman stat hoparlörlerinden de anonslar yapılarak, taraftarlara uyarıda bulunuldu.
 
MAÇ TEMPOLU BAŞLADI

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Antalyaspor maça daha etkili başlayan taraf oldu. Sağ taraftan gelişen Antalya atağında Diarra ceza alanındaki Koray'a verdiği pası, Beşiktaş savunması müdahale ederek topu uzaklaştırdı. Siyah beyazlılar topla daha fazla oynamaya başladı. Bir başka Beşiktaş atağında rakip ceza alanı ön bölümünde Holosko'nun pasında topla buluşan Olcay'ın ceza alanına aşırdığı top kaleci Fornezzi'de kaldı. İlk yarıda iki takımda kaleye isabetli şut bulamadı. Maçın ilk yarısında iki takımın baskılı oyunundan gol sesi çıkmadı ve ilk yarı 0-0 beraberlikle sonuçlandı.
 
JONES FUTBOLUYLA GEÇER NOT ALDI

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, sakat futbolcularının çokluğunda Medical Park Antalyaspor maçının kadrosunda değişiklikler yaparken, devre arasında transfer edilen ABD'li futbolcu Jermain Jones ilk kez siyah-beyazlı formayı giydi. Beşiktaş'a geldikten sonra antrenmanda sakatlanan ve lig maçlarında forma şansı bulamayan Jones, Medical Park Antalyaspor maçında sahaya ilk 11'de çıktı. ABD'li futbolcu, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmada orta alanda görev yaptı.
 
Beşiktaş'ın yeni transferinin ilk 11'de başladığı maçta etkili oyunuyla otoritelerden tam not aldı. Jermaine Jones'un hücuma olan katkıları ve gol yolunda etkili paslarıyla gelecek maçlarda oynayabilmek için hocası Bilic'e mesaj verdi. Beşiktaş'ın ilk yarıdaki atağında topla buluşan ABD'li yıldız ceza alanına aştığı top herkesi aşarak dışarı çıktı. Fernandes'in yokluğunda Siyah-Beyazlıların ataklarını başlatan tecrübeli futbolcu futboluyla izleyenleri büyüledi. Maçın 2. yarısında 58 dakikada sahada kaldıktan sonra yerini Oğuzhan Özyakup'a bıraktı.
 
BİLİC'TEN ŞAHAN'A FAUL TEPKİSİ

Maçın ilk yarısının son dakikalarında gelişen Beşiktaş atağında Jermaine Jones, Antalyaspor'dan Giray Kaçar'ın müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Şahan faul kararı vermeyerek oyunu devam ettirdi. Pozisyon sonrası Beşiktaş teknik direktörü Slaven Bilic yaşanan Jones'un yerde kalmasına çok sinirlenerek hakem Çağatay Şahan'a tepki gösterdi.
 
NECİP VE ATİBA CEZALI DURUMA DÜŞTÜ

Maçın 60. dakikasında Antalyaspor'un hızlı bir şekilde başlattığı kontra atağı kesen Necip Uysal, hakem Çağatay Şahan tarafından sarı kartla cezalandırdı. Pozisyon sonrası itiraz eden genç futbolcu cezalı duruma düştü. Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında Eskişehirspor ile sahasında oynayacağı maçta Necip Uysal forma giyemeyecek. Maçın uzatma dakikalarında Atiba Hutchinson sarı kart görerek Necip gibi cezalı duruma düşerek Eskişehir maçında takımını yanlız bırakacak.
 
ALMEİDA SAKATLANDI

Maçın 76. dakikasında Beşiktaş, Almeida'nın şutuyla mutlak gol şansı kaçırdı. Siyah Beyazlılar'da Atiba'nın Antalyaspor ceza sahasına açtığı topa hızla vurmaya çalıştığı pozisyonda Antalyaspor savunmasından Boum'un müdahalesiyle yerde kaldı. Hemen müdahale edilen Portekizli yıldızın yerine Uğur Boral oyuna dahil oldu. Portekizli yıldızın sakatlığıyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.
 
BEŞİKTAŞ GOLÜ BULAMADI

Maçın ikinci yarısına Beşiktaş daha hızlı başlayan taraf oldu. İkinci yarının başında Beşiktaş'ın sağ kanattan gelişen atağında Jones'un ara pasına Almeida hareketlendi ama kaleci Fornezzi topu uzaklaştırdı. Yine sağ kanattan gelişen Beşiktaş atağında Olcay'ın ceza alanına ortasında Jones topa vurmak istedi ama Fornezzi topun sahibi oldu. Siyah Beyazlı ekibin bu dakikalarda Antalyaspor ceza sahasında atakları sıklaştı. Gelişen bir başka Beşiktaş atağında sağ kanada atılan pasa Olcay hareketlendi ama savunma topu taca gönderdi. Maçın son dakikalarında Beşiktaş yakaladığı atakları değerlendiremedi. Antalyaspor maçın ilerleyen dakikalarında Beşiktaş'ın ataklarına cevap vermeye çalışsa da maçta gol sesi çıkmadı ve her iki ekip de sahadan 1 puanla ayrıldı.
 
MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

11. dakikada Motta'nın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda, Medical Park Antalyaspor savunmasının uzaklaştıramadığı topu ceza alanı içinde önünde bulan Franco, sert vurdu ancak meşin yuvarlak farklı şekilde üstten dışarı gitti.
30. dakikada Olcay'ın uzak mesafeden çektiği şutta, top üstten auta çıktı. 
İlk yarı boyunca rakibinin üzerine çoğunlukla sol kanattan hücum eden Beşiktaş, istediği pozisyonları üretmekte zorlandı. Sağ kanadı kullanma konusunda son derece etkisiz kalan siyah-beyazlı takım, savunmada dikkatli davranarak rakibine net bir gol fırsatı tanımadı. Yaşanan ufak çaplı sakatlıklar sebebiyle maçın temposu zaman zaman düşerken, karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 eşitlikle tamamlandı.
 
Beşiktaş: 0 - Medical Park Antalyaspor: 0
Stat: Atatürk Olimpiyat
Hakemler: Çağatay Şahan, Volkan Narinç, Ali Saygın Ögel
Beşiktaş: Tolga Zengin, Necip Uysal, Ersan Adem Gülüm, Franco, Motta, Hutchinson, Jones, Veli Kavlak, Olcay, Holosko, Almeida
Medical Park Antalyaspor: Fornezzi, Koray Arslan, Giray Kaçar, Boum, Vederson, Köksal Yedek, Enoh, Uğur İnceman, Serkan Balcı, Murat Duruer, Diarra
Sarı Kart: Dk. 35 Veli Kavlak (Beşiktaş)
 
Ayrıntılar birazdan...

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!