comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Mancini ve Bilic siftah peşinde!

21 Şubat 2014, Cuma 12:33

Spor Toto Süper Lig'de 22 Şubat Cumartesi günü karşılaşacak olan Galatasaray ve Beşiktaş'ın teknik direktörleri ilk derbi galibiyetlerini kazanmak istiyor.

Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray ile Beşiktaş arasında yarın yapılacak derbi, Türkiye'nin en pahalı 3 takımından 2'sini karşı karşıya getirecek.

Alman internet sitesi Transfermarkt'ın verilerine göre, Süper Lig'de bu sezon mücadele eden takımlar içinde Galatasaray, en pahalı takım unvanını elinde bulunduruyor. Sarı-kırmızılı takımın toplam piyasa değeri 355 milyon, Beşiktaş'ın ise 240 milyon lira olarak gösterildi.

Futbolcular arasında ise yabancılar oyuncular piyasa değeri olarak ön plana çıktı. Galatasaray'ın Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder'in tahmini piyasa değeri 40,5 milyon, Beşiktaş'ın son maçlarda yedek kalanPortekizli oyuncusu Manuel Fernandes'in tahmini piyasa değeri ise 28,5 milyon lira olarak kayıtlarda yer aldı.

Türk oyuncular arasında sarı-kırmızılı takımın golcü oyuncusu Burak Yılmaz'ın tahmini piyasa değeri 38 milyon lira olarak gösterildi. Beşiktaş'ta ise Hugo Almeida ile birlikteen golcü oyuncu olan Olcay Şahan, 13,5 milyon lira piyasa değerine sahip oldu.

- Derbide ilk heyecan

Galatasaray ile Beşiktaş arasında yarın yapılacak dev maçta iki takımın yeni transferleri ilk kez rekabette görücüye çıkmaya hazırlanıyor.

Beşiktaş'ın devre arasında kadrosuna kattığı Dany Nounkeu ve Jermaine Jones ile ilk maçta oynamayan Pedro Franco, Ömer Şişmanoğlu, teknik heyetin görev vermesi durumunda Beşiktaş formasıyla ilk derbi heyecanını yaşayacak.

Galatasaray'da ise devre arasında takıma katılan Alex Telles, Guillermo Burdisso, İzet Hajrovic, Koray Günter, Lucas Ontivero, Veysel Sarı, Umut Gündoğan, Salih Dursun, Oğuzhan Kayar ile ilk maçta oynamayan Aurelien Chedjou, teknik heyetin uygun görmesi durumunda Türkiye kariyerlerinde Beşiktaş'a karşı ilk kez sahaya çıkacak.

- Rekabette gol sevinci yaşayanlar

Galatasaray ile Beşiktaş arasında yapılacak derbi öncesi iki takımın mevcut kadrolarında daha önce rekabette gol sevinci yaşayan toplam 9 futbolcu bulunuyor.

Galatasaray'da 7, Beşiktaş'ta ise 2 futbolcu, daha önce rekabette gol attı.

Galatasaray'da Felipe Melo (3), Didier Drogba (2), Hakan Kadir Balta, Aydın Yılmaz, Umut Bulut, Selçuk İnan ve Emre Çolak, Beşiktaş'ta ise Filip Holosko (4) ve Tomas Sivok (2), derbide fileleri havalandırdı.

Bu arada, Galatasaraylı ve Melo ile Beşiktaşlı Almeida ise kendi kalelerine golattı.

- Bilic "siftah" peşinde

Beşiktaş'ınyeni teknik direktörü Slaven Bilic, yarınki Galatasaray maçıyla Türkiye'de ilk derbi galibiyetini yaşamak istiyor.

Siyah-beyazlılar, Samet Aybaba'nın yerine göreve getirilen 45 yaşındaki Hırvat teknik direktör ile oynadığı ilk derbide Galatasaray'a Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki olaylı derbide 3-0 hükmen mağlup olurken, Kadıköy'de Fenerbahçe ile 3-3 berabere kaldı.

- Mancini'nin ilk Beşiktaş derbisi

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, Türkiye kariyerinde Beşiktaş'a karşı ilk derbisine çıkacak.

Fatih Terim'in yerine sezon ortasında göreve getirilen 49 yaşındaki İtalyan teknik adam, Türkiye'deki ilk derbisinde Kadıköy'de takımının Fenerbahçe'ye 2-0 mağlup olmasını engelleyemedi.

- Derbiyi buruk izleyecekler

Rekabetteki yarınki maçın heyecanını her iki takım da cezalı ve sakatlıkları bulunan futbolcuları buruk biçimde yaşayacak.

Beşiktaş'ta kırmızı kart cezalısı ErsanAdem Gülüm ile sakatlığı süren Tomas Sivok, kritik derbide takımlarını yalnız bırakacak.

Galatasaray'da ise sezonu kapatan AydınYılmaz dışında sakat oyuncu bulunmuyor.

- Beşiktaş taraftarı yok

Galatasaray ile Beşiktaşarasındaki derbide konuk Beşiktaş'ın taraftarları Türk Telekom Arena'da takımlarını destekleyemeyecek.

"Dört Büyükler"in arasında oynananmaçlardaki deplasman yasağının bu sezon da sürmesi nedeniyle, siyah-beyazlı taraftarlar yarın stada alınmayacak.

- Holosko'dan Galatasaray'a 7 gol

İki takım arasında yarınki derbi öncesi rekabetteki engolcü faal futbolcu Beşiktaşlı Filip Holosko.

Slovak futbolcunun Beşiktaş formasıyla Galatasaray'a 4 golü bulunuyor. Holosko ayrıca, Manisaspor forması giyerken de Galatasaray filelerini ligde 3 kez havalandırdı.

- Medyanın ilgisi

Galatasaray ile Beşiktaş arasında yarın yapılacak derbiye medya büyük ilgi gösteriyor.

Dev maç için Türkiye Spor Yazarları Derneği'ne (TSYD) yoğun biçimde akreditasyon başvurusu yapıldı. Derbiyi, Türk Telekom Arena'nın basın tribünü kapasitesi oranında 206 gazeteci ile saha içinde 69 foto muhabirinin takip edeceği, bir yabancı basın mensubunun da derbi maçında görev alacağı açıklandı.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!