comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Tolga: "1 puan için gitmiyoruz"

20 Şubat 2014, Perşembe 15:19

Beşiktaş'ın takım kaptanı Tolga Zengin, Türk Telekom Arena'da gelecek 1 puana sevinmeyeceklerini belirtti.

Beşiktaş kalecisi Tolga Zengin, Lig TV'ye açıklamalarda bulundu

 

Kaptanlığı kabul etmesiyle ilgili konuşan Cenk; "Bana bu kaptanlık teklif edildiğinde, kabul etmek istemedim. İbrahim Toraman yeni kadro dışı kalmıştı. Sivok vardı. Ben onun üstüne böyle bir şey yapmak istemedim. Zaten, kaptanlık bir banttır. Önemli olan sorumluluk. Ben bantı takmadan önce de bu sorumluluğu taşıyordum. Kaptanlık bantını takmadan önce de maç öncesi Bilic, maç konuşmasını bana yaptırdı. Sonrasında Sivok sakatlanınca bantı birinin takması gerekti. Yine kabul etmedim ilk başta ama daha fazla da reddedemedim" dedi.

Tolga Zengin, dünyada beğendiği kaleciler olarak Onur, Buffon, Diego Lopez ve van der Sar'ın isimlerini sayarken, yerlilerde ise Cenk, Sinan Bolat, Onur ve Volkan Demirel'i gösterdi. İdolünün ise Şenol Güneş olduğunu belirtti.

"ARENA'DA 1 PUANA SEVİNMEM"

Tolga, hafta sonu oynayacakları derbiyle ilgili olarak; "Galatasaray maçından galibiyet istiyoruz. Büyük takımlar 1 puan için sahaya çıkamaz. Beşiktaş da bir büyük takım ve sahaya galibiyet için çıkıyoruz. Galatasaray'ın önemli forvetleri var, çoğu arkadaşım benim. Ben onlardan çekinmiyorum. Futbol değişik bir oyun. Bir maç çok pozisyon beklersin gelmez, bir maç beklemezsin çok pozisyon gelir.

1 puana sevinmem. Galibiyet onların hakkıysa onların, bizim hakkımızsa bizimdir. Ev sahibi olmanın avantajı var ama futbol oynanıp kazanan bir şey. Çok problem olacağını sanmıyorum. İnönü Stadı'nda oynansaydı ne olurdu bilemeyiz ama bize artı bir avantaj sağlayacağı kesin. Tabii Arena gibi bir stadda oynamak da oldukça keyifli" sözlerini kullandı.

"10 KİŞİ KALMIŞ RAKİP, ÜSTÜNLÜK KURUYOR"

Tolga, 3-3 biten Fenerbahçe maçı sonrası takım arkadaşlarına kızmasıyla ilgili olarak; "10 kişi kalmış rakip, sen öndesin. Sana üstünlük kurmuş. Sonra 10'a 10 kalmış, yine rakip üstünlük kuruyor. Ben motivasyonun tam olmamasına kızdım. Yeri gelir 1 puana da sevinirsin ama orada avantajlıydık" açıklamasını yaptı.

"HAKEMLERDE İNSANDIR, HATA YAPAR"

Tolga, son haftalardaki hakem tartışmasıyla ilgili olarak; "Ben insana güveniyorum. Türk hakemlerine ayrıca güveniyorum. Cüneyt Çakır iyi bir hakem. Bizi Dünya Kupası'nda temsil edecek. Hakemlerle didişen bir ekip değiliz. Biz mümkün olduğunca münasip, kibar bir şekilde yaklaşıyoruz. Mesela, son maçta İlker Meral. Ersan'ı yanlış bir şekilde attı ama gerçekten üzgündü. Hakemlerle genel olarak saygıyı sevgiyi bırakmamak lazım. Hata her işte olur, insandırlar yani, herkes hata yapar" sözleriyle görüşlerini belirtti.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!