comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Beşiktaş iki yıldızına güveniyor

20 Şubat 2014, Perşembe 12:33

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Galatasaray ile karşılaşacak olan Beşiktaş gol yollarında Almeida ve Olcay Şahan ikilisine güveniyor.

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında, 22 Şubat Cumartesi günü Galatasaray'a konuk olacak Beşiktaş, derbi galibiyeti için gol bölgesinde Hugo Almeida ve Olcay Şahan ikilisine güveniyor.

Geride kalan 21 haftada 39 gol atan siyah-beyazlı ekip, gollerin çoğunu bu ikiliden buldu.

Almeida ve Olcay ikilisi şu ana dek takımlarına 19 gol kazandırdı. İki oyuncu, böylece Beşiktaş'ın attığı gollerin yüzde 48,7'sinde pay sahibi oldu.

- Almeida formda

Beşiktaş'ta teknik direktör Slaven Bilic'in Galatasaray derbisinde hücumdaki en büyük silahı Hugo Almeida olacak.

Almanya'nın Werder Bremen takımından sonra siyah-beyazlı takımda forma giyen Portekizli oyuncu, iki takımdaki en iyi performansını bu sezon ortaya koydu. Bursaspor karşısında attığı kritik golle iki ayrı takım formasındaki en golcü dönemine ulaşan siyah-beyazlı oyuncu, şu ana dek 12 kez rakip fileleri havalandırdı.

Almeida, son 5 maçta ise 3 kez gol sevinci yaşadı.

-Olcay'dan hücuma destek

Geçen sezon Beşiktaş'a transfer olan ve ilk sezonundan itibaren istikrarlı futboluyla dikkati çeken Olcay Şahan da hücumda katkı veren oyunculardan biri oldu.

Tüm maçlarda forma giyen tek oyuncu olan Olcay, 7 gol kaydetti. Son gol sevincini 20. haftada Gaziantepspor karşısında yaşayan siyah-beyazlı oyuncu, derbi mücadelesinde de gol arayacak.

- Oğuzhan ve Gökhan'dan üçer gol

"Kara Kartallar"ın iki genç oyuncusu Oğuzhan Özyakup ve Gökhan Töre ise takımlarına üçer gol kazandırdı.

Oğuzhan; Akhisar Belediyespor, Torku Konyaspor ve Kayseri Erciyesspor maçlarında gol sevinci yaşadı. Rusya'nın Rubin Kazan takımından kiralık olarak kadroya dahil edilen Gökhan Töre ise Trabzonspor ve iki Kayseri Erciyesspor maçında gollere imza attı.

- Diğer golcüler

Beşiktaş'ta ayrıca Julien Escude, Tomas Sivok, Ömer Şişmanoğlu, Filip Holosko ve Manuel Fernandes ikişer gol kaydetti.

Takımlarına şu ana dek birer gol kazandıran Pedro Franco, Veli Kavlak ve Kardemir Karabükspor'a devre arasında kiralık olarak verilen Michael Eneramo gol sevinci yaşayan oyuncular arasında yer aldı.

Beşiktaş'ın ligdeki bir golünü ise Kayserispor kalecisi Gökhan Değirmencioğlu kendi kalesine attı.

- Siyah-beyazlı takım ligin en golcülerinden

Siyah-beyazlı takım, ligin de en golcü takımları arasında yer aldı.

Fenerbahçe'nin 48 golle en golcü unvanını elinde bulundurduğu ligde Beşiktaş, 22 Şubat Cumartesi günü derbide karşılaşacağı Galatasaray ile birlikte şu ana dek 39 gol kaydetti.

"Kara Kartallar", ikinci yarıdaki tüm maçlarda ise gol atma başarısı gösterdi. Trabzonspor (1-1), Kayseri Erciyesspor (4-2), Gaziantepspor (2-1), Kasımpaşa (3-0) ve Bursaspor maçlarında rakip fileleri havalandıran siyah-beyazlılar, gol serisini Galatasaray karşısında da sürdürmeye çalışacak.

- Bu sezon iyi savunma yapıyor

Beşiktaş, bu sezon rakiplerine karşı iyi savunma yaptı.

Süper Lig'de 21 hafta geride kalırken siyah-beyazlı takım kalesinde 21 gol gördü. Galatasaray'ın 19 golle lider olduğu bu kategoride "Kara Kartallar", Kardemir Karabükspor ile birlikte ikinci sırada yer aldı.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!