comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Kartal'da stat sorunu yok!

18 Şubat 2014, Salı 12:32

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesinde iddiasını sürdüren Beşiktaş'ın, aldığı sonuçlar baz alındığında stat sorunu yaşamadığı ortaya çıktı.

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesinde iddiasını sürdüren Beşiktaş, şu ana dek stat sıkıntısı yaşamadı.

BJK İnönü Stadı'nın yeniden yapımı nedeniyle iç saha maçlarını Atatürk Olimpiyat ve Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynayan siyah-beyazlı takım, başarılı sonuçlara imza atarak eski stadını aramadı.

Gelecek sezon Vodafone Arena adıyla hizmete girecek stadını bekleyen "Kara Kartallar", taraftarlarını başka statlarda da sevindirmesini bildi.

Atatürk Olimpiyat ve Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan statlarında bu sezon 10 iç saha maçı yapan Beşiktaş, geride kalan sezonlara göre iyi bir ortalama tutturdu. 10 karşılaşmada 6 galibiyet, 3 beraberlik alan ve sadece Galatasaray'a karşı hükmen mağlup olan siyah-beyazlı ekip, toplam 21 puan topladı. Elde ettiği 21 puanla maç başına 2,1 puan ortalaması tutturan Beşiktaş, geçmiş 4 sezonda BJK İnönü Stadı'ndaki iç saha maçlarından daha başarılı bir grafik çizdi.

Yeni stadın yapımı için büyük gayret gösteren yönetim kurulu üyeleri, statlarının olmamasını dezavantaj olarak gösterse de Beşiktaş, iki statta taraftarlarının desteğiyle istediği sonuçlara ulaşmasını bildi.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 13 puan aldı

Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 13 puan çıkardı.

Rakiplerini bu statta 6 kez konuk eden "Kara Kartallar", 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgiyle 13 puana ulaştı. Burada sadece Galatasaray karşısında istediği sonuca ulaşamayan siyah-beyazlı ekip, 2-1 geride olduğu karşılaşmada, çıkan olaylar nedeniyle 3-0 hükmen mağlup sayıldı.

Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki son 2 maçında taraftarlarına galibiyet hediye etti. Ligin ikinci yarısından itibaren maçlarını bu statta oynayan siyah-beyazlı ekip, iyi sonuçlara imza attı. Kayseri Erciyesspor'u 3-2 yenen Beşiktaş, son olarak Bursaspor'a karşı burada 1-0 üstünlük sağladı.

Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda 4 maç

"Kara Kartallar", Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda ise 4 kez rakiplerini konuk etti.

Bu 4 maçta 2 galibiyet ve 2 beraberlik elde eden siyah-beyazlı ekip, 8 puanı hanesine yazdırdı.

Son 3 sezonda ortalama düştü

Beşiktaş, özellikle geride kalan 3 sezonda BJK İnönü Stadı'nda zorlanmaya başlamıştı.

Geçen sezon 17 iç saha maçında 8 galibiyet, 7 beraberlik ve 2 yenilgi elde eden siyah-beyazlı ekip, 31 puan toplayıp maç başı 1,8 puan ortalaması tutturdu.

"Kara Kartallar", Süper Final uygulamasının olduğu 2011-2012 sezonunda ise 19 kez İnönü Stadı'nda rakiplerini konuk etti. Bu maçlarda 10 galibiyet, 4 beraberlik ve 5 yenilgi alan Beşiktaş, 34 puanla 1,7 ortalamada kaldı. Siyah-beyazlı takım, söz konusu sezonda cezası nedeniyle Orduspor ile Antalya Mardan Stadı'nda karşılaşırken, rakibini 2-1 mağlup etmişti.

Beşiktaş, 2010-2011'de BJK İnönü Stadı'nda yine yüksek bir oran yakalayamadı. Cezası nedeniyle Gaziantepspor'u Mardan Stadı'nda konuk eden siyah-beyazlı ekip, Dolmabahçe'deki diğer 16 iç saha karşılaşmasında 8 galibiyet, 4 beraberlik ve 4 yenilgi elde etti. 28 puan toplayan Beşiktaş, yine 1,7 puan ortalamasında kaldı.

2009-2010'da 2 ortalama yakaladı

Siyah-beyazlı ekip, bu sezona en yakın performansı 2009-2010'da sergiledi.

İnönü Stadı'nda 2009-2010 sezonunda 16 maç oynayan Beşiktaş, 9 galibiyet, 5 beraberlik ve 2 yenilgi sonunda 32 puan topladı. Bu sonuçlarla maç başına 2 puan ortalaması yakalayan "Kara Kartallar", bu sezona yakın bir performans ortaya koydu.

Bu sezon iç saha maçları

Beşiktaş'ın bu sezon Atatürk Olimpiyat Stadı'nın yanı sıra Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda yaptığı maçlar ve aldığı sonuçlar şöyle:

Beşiktaş-Trabzonspor: 2-0 (Atatürk Olimpiyat)

Beşiktaş-Gaziantepspor: 2-0 (Atatürk Olimpiyat)

Beşiktaş-Galatasaray: 0-3 (Atatürk Olimpiyat-Hükmen)

Beşiktaş-Çaykur Rizespor: 0-0 (Atatürk Olimpiyat)

Beşiktaş-Kayseri Erciyesspor: 3-2 (Atatürk Olimpiyat)

Beşiktaş-Bursaspor: 1-0 (Atatürk Olimpiyat)

Beşiktaş-Kardemir Karabükspor: 0-0 (Recep Tayyip Erdoğan)

Beşiktaş-Torku Konyaspor: 3-1 (Recep Tayyip Erdoğan)

Beşiktaş-Sivasspor: 1-1 (Recep Tayyip Erdoğan)

Beşiktaş-Elazığspor: 4-1 (Recep Tayyip Erdoğan)


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!