comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Beşiktaş, zirveden kopmak istemiyor

15 Şubat 2014, Cumartesi 13:31

Spor Toto Süper Lig'de yarın Bursaspor'u konuk edecek siyah-beyazlı ekip, rakibini mağlup ederek zirve iddiasını sürdürmeyi hedefliyor.

Spor Toto Süper Lig'de üst üste aldığı galibiyetlerle Fenerbahçe ve Galatasaray'a yaklaşan Beşiktaş, 21. haftada yarın konuk edeceği Bursaspor'u da mağlup ederek, zirveye doğru tırmanışını sürdürmeyi hedefliyor.

Ligin ikinci yarısının ilk haftasında deplasmanda Trabzonspor ile 1-1 berabere kalan ve sahasında Kayseri Erciyesspor'u 3-2 yenen siyah-beyazlı ekip, Gaziantepspor'a da dış sahada 2-1 üstünlük sağladı. Kasımpaşa ile yaptığı tekrar maçını da 3-0 kazanan "Kara Kartallar", lider Fenerbahçe ile puan farkını 5'e düşürürken, ikinci sıradaki Galatasaray ile de bire indirdi.

Son 4 maçında 10 puan toplayan Beşiktaş, Bursaspor'u mağlup ederek hem galibiyet serisini sürdürmeye hem de önündeki rakiplerinin olası puan kayıplarında zirveye biraz daha yaklaşmaya çalışacak.

MAÇ ATATÜRK OLİMPİYAT'TA

Beşiktaş ile Bursaspor arasındaki karşılaşma saat 14.00'te, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak. Mücadeleyi hakem İlker Meral yönetecek.

İki kulüp arasındaki anlaşma gereği konuk Bursasporlu taraftarlar statta yer alamayacak. Beşiktaş'ta sakatlıkları bulunan Tomas Sivok ve Jermaine Jones, yarın forma giyemeyecek.

ALMEIDA REKOR PEŞİNDE

Beşiktaş'ın Portekizli golcüsü Hugo Almeida, yarınki karşılaşmaya rekor kırmak için çıkacak.

Almanya'nın Werder Bremen takımında oynadığı dönemin yanı sıra siyah-beyazlı ekipte bir sezonda en fazla 11 kez gol sevinci yaşayabilen Almeida, Bursaspor maçında gol atması durumunda, kariyerindeki en golcü sezonuna imza koyacak.

SERDAR KURTULUŞ CEZALI

Kasımpaşa ile oynanan tekrar maçında çift sarı kartın ardından kırmızı kartla oyun dışı kalan Serdar Kurtuluş, cezası nedeniyle Bursaspor karşısında oynayamayacak.

Bu oyuncunun yerine sağ bekte Atiba Hutchinson'ın görev alması bekleniyor.

GÖZLER SAVUNMANIN ÜSTÜNDE

"Kara Kartallar"da zorlu Bursaspor maçında gözler savunmanın üstünde olacak.

Ligde Kasımpaşa maçına kadar son 8 maçta gol yiyen ancak lacivert-beyazlı ekibe izin vermeyen siyah-beyazlı takımın savunmasında özellikle stoperler attıkları gollerle galibiyette büyük rol oynadı.

Süper Lig'in ilk yarısında Bursa Atatürk Stadı'nda oynanan ve Beşiktaş'ın 3-0 üstünlüğüyle sona eren karşılaşmada Sivok ve Escude, takımlarına gol kazandırmıştı. Kolombiyalı oyuncu Pedro Franco da Kasımpaşa karşısında gol sevinci yaşarken bu oyuncuyla birlikte savunmanın göbeğinde Dany Nounkeu'nun forma giymesi bekleniyor.

3 OYUNCU KART SINIRINDA

Siyah-beyazlı ekipte Kasımpaşa mücadelesi öncesi 3 oyuncu sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Ligin 21. haftasına kadar üçer sarı karta ulaşan Necip Uysal, Olcay Şahan ve Manuel Fernandes, yarınki tekrar mücadelesinde kart gördükleri takdirde cezalı duruma düşecek.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!