comScore

Beşiktaş Beşiktaş

'Beşiktaş, takım ruhuyla başarabilir'

15 Şubat 2014, Cumartesi 12:31

Beşiktaş'ın efsane sol kanadı İbrahim Üzülmez, şampiyonluğa takım ruhuyla ulaşılabileceğini söyledi.

Beşiktaş'ın efsane futbolcularından İbrahim Üzülmez, başarının reçetesini yazdı. Genç teknikadam, lider Fenerbahçe ile puan farkını 5'e düşüren takımın, son dönemde ‘Beşiktaşlılık ruhu'yla mücadele etmeyi, saha içerisinde yardımlaşmayı ve kazanma arzusunu alışkanlık haline getirmeye başladığını söyledi. Böyle devam edilmesihalinde pazar günkü Bursaspor ve 22'nci haftadaki Galatasaray maçlarının da kayıpsız geçileceği fikrine sahip olan Kartal'ın unutulmaz solbeki, istikrarın önemine dikkati çekti.

Siyah-Beyazlı formayı terlettiği 2000-2011 sezonları arasında kaptanlığa kadar yükselen İbrahim Üzülmez, kulübün şahsına yönelik teklifini doğruladı. Yerlilerle teknik heyet arasında köprü vazifesi üstlenmesi beklenen Üzülmez, “Ben iyi bir Beşiktaşlıyım. Elbette yeniden bu bünyenin içerisinde bulunmak isterim.” dedi. 11 yıl boyunca Avrupa arenası da dahil, yaklaşık 500 karşılaşmada ter döktüğü camiada bugün kamuoyuna pek yansımayan faydalı girişimlere imza atan 39 yaşındaki hoca,her platformda kendine güvendiğini vurguladı. Göreve getirilmesi durumunda olumlu işlerin altından kalkabileceğini belirten Üzülmez, “Türkiye'de ‘İbrahim Üzülmez' ismi varsa bu Beşiktaş'ın sayesinde. Şartlar uyarsa iki taraf için de hayırlı olacağı kanaatindeyim. Bunu, futbolcularla sık görüşenbirisi olarak dile getiriyorum. Ancak şu an tarih veremem.” dedi.

Yeşil zeminden ayağını çektikten sonra Çaykur Rizespor'da Mustafa Denizli'nin yardımcılığını üstlenerek teknik adamlık kariyerine başlayan Üzülmez, sözü yeniden Süper Lig'deki zirve yarışına getirdi. Beşiktaş, ilk yarıyı Fenerbahçe'nin (41) 12 puan gerisinde tamamladığında kendisine, “Şampiyonluk hayal mi?” sorusunun yöneltildiğini hatırlatan İbrahim Üzülmez, şunları kaydetti: “3 puanlık sistemde her şey değişebilir. Şu an Beşiktaş ile birlikte Galatasaray da çıkışta. Fenerbahçe kayıplar yaşadı. Beşiktaş, Bursaspor ve Galatasaray sınavlarını hasarsız atlatmayı planlıyorsa disiplini ön planda tutmalı.”

"TORAMAN AFFEDİLEBİLİRDİ"

100'üncü yıldaki ve 2008-09 sezonundaki şampiyonluğun mimarlarından olan İbrahim Üzülmez, mütevazı konuşmayı sürdürdü. Daha önce iki kez sürtüştüğü İbrahim Toraman'a yönelik ılımlı açıklamaları yeğleyen Üzülmez, Sezer Öztürk ile kavgasının akabinde kadro dışı bırakılan Toraman için şu ifadeleri kullandı: “Sonuçta yönetimin kararı, saygı duyulmalı. Ancak Tomas Sivok'un sakatlığı, Necip'in defansın göbeğini yadırgaması sebebiyle stoperde problem hâkimdi. Pedro Franco performansını henüz yeni yansıtıyor. Sıkıntılı süreçte İbrahim Toraman affedilebilirdi. Çünkü ihtiyaç vardı. Sezer ile tartışmalarının içeriğini bilmiyorum. Hocanın geri adım atmaması, olayın başka boyutlarının olduğunu gösteriyor.” Bu tür hatalar ve davranışlarda futbolcuları kaybetmek yerine kazanmanın önemine işaret eden İbrahim Üzülmez şöyle devam etti: “Onların kötü insanlar olduğunu düşünmüyorum. Anlık agresiflik olayları buraya getirebiliyor. Ama bence kulüpler bu tür hadiselerde daha ılımlı tavırlar sergileyebilir.”

Üzülmez, 2012-13'te Alman temsilcisi Kaiserslautern'den alınan, o günden bu yana 18 gol atan ve asistleriyle yıldızlaşan Olcay Şahan'a ayrı bir paragraf açtı. Gurbetçi yeteneği çok beğendiğinin altını çizen Üzülmez, şu cümleleri kurdu: “İyi niyetli, istekli, arzulu. Aynı zamanda efendi vekarakterli. Sağ ayaklı; fakat sol kanatta etkili. Defansın arkasına koşuları, beklere yardımıyla da ekibe çok faydalı. Tamamıyla tribünlere hitap edenbir profil. Zaten günümüzde, top ayağa geldiğinde oynamaya çalışanlar kabul görmüyor. Bir ekipte Alex, Hagi ve Sergen gibi meziyetler, yani sadece bir futbolcu tolere edilebilir.”


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!