comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Beşiktaş'ın sürpriz stat planı

15 Şubat 2014, Cumartesi 11:32

Yeni mabedin2014-15 sezonuna yetişmeme ihtimalini göz önünde bulunduran siyah-beyazlı yönetim, yapımı büyük ölçüde tamamlanan Başakşehir Stadı'nı gözüne kestirdi. 

Beşiktaş heyecanla yeni evi Vodafone Arena'nın hazır olmasını bekliyor. Siyah-beyazlılar stadı ağustosta bitirmeyi hedefliyor ancak başkan Fikret Orman da dahil tüm yöneticiler bu hedefin çok iyimser olduğunu kabul ediyor... Dolayısıyla stadın 2014-15 sezonuna yetişmeme ihtimaline karşın bir B planı belirlendi...

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde yapımı süren yeni statlar arasında yer alan Başakşehir Stadı büyük ölçüde tamamlandı. İşte siyah-beyazlılar olumsuz bir durumda gelecek sezona burada başlamak istiyor.

Beşiktaş yönetimi bu sezon başında da Başakşehir Stadı'nı gündemine almıştı. Yetkililer yapım çalışmaları süren stadı gezdi ancak henüz burada maç oynanamayacağına kanaat getirildi. Bunun üzerine iç saha maçlarının Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan ve Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanması kararı alındı.

160.000 m2 alan üzerine kurulu olan, UEFA ve FIFA standartlarındaki Başakşehir Stadı 18 bin 500 seyirci kapasiteli olacak. PTT 1. Lig ekibi İstanbul BŞ'nin karşılaşmalarını oynayacağı bu stadın 4 tribünün de üzeri kapalı olacak.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!