comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Beşiktaş'a nefes aldıran 'Jones' açıklaması

14 Şubat 2014, Cuma 12:32

Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Deniz Atalay, Dany transferi ve Vodafone Arena stadı ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı DenizAtalay, bu sezon tüm maçları deplasmanda oynadıklarını ve bir an önce statlarına kavuşmaları gerektiğini söyledi.

Atalay yaptığıaçıklamada, yapımı süren stat projesinin kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, "Bu sezon bunun sıkıntısını çok yaşadık ve yaşayacağız. Kolay değil, 35 maçı deplasmanda tamamlayacağız. O yüzden stadı bir an önce bitirmeliyiz. Bütün gayretimiz bunun üzerine" dedi.

Stat projesinde çok heyecanlandıklarını kaydeden Deniz Atalay, "Bu bir eser. Türkiye'ye yakışan bir eser olması lazım.Özellikle Beşiktaş'a yakışan bir eser olması gerekiyor" diye konuştu.

- "Evimizi özledik"

Siyah-beyazlı kulübün yöneticisi, takım olarak evlerini özlediklerini dile getirdi.

Futbolcuların da çok heyecanlı olduğunu kaydeden Atalay, "Stadın görüntülerini onlarla da paylaştık. İnşallah yuvamıza kavuşacağız" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin en yeni ve modern stadı olacağını anlatan Deniz Atalay, "Akıllı stat olacak. Koltuk kapasitesi eski stadımıza göre artacak. Yeni localar olacak. Modern bir yapıya kavuşacağız" diye konuştu.

- "Dünyada başka örneği yok"

Atalay, stadı olmayıp da şampiyonluk mücadelesi veren bir takımın dünyada örneği olmadığınısavundu.

Beşiktaş'ın konumunda başka takımın olmadığını iddia eden Beşiktaş Kulübü Asbaşkan Atalay, şöyle konuştu:

"Puan farkı bugünkü lig ortamında değişebilir. Rakipler puan kaybedebilir, biz de puan kaybı yaşayabiliriz. Biz yarışı sonuna kadar kovalayacağız. Bizim bir hedefimiz var. Hedefimiz deher zaman şampiyonluk olacak. Zorlu bir sürece girdik. Bursaspor ve Galatasaray maçları çok önemli. Bizim de yükselen form grafiğimiz var. Takımımız gerek Gaziantepspor gerekse Kasımpaşa maçında çok iyi oynadı. Futbolun üzerine koyarak daha iyi olacağımıza inanıyorum. Daha takıma girmeyen iki oyuncumuz var. Onların katılımıyla performansın biraz daha yükseleceğine inanıyorum. Daha iyi günler göreceğiz."

- "Jones'un ciddi sakatlığı yok"

Atalay, devre arası transfer döneminde Almanya'nın Schalke 04 takımından alınan Jermaine Jones'un ciddi sakatlığının bulunmadığını ve en kısa sürede takıma katılacağını dile getirdi.

Her futbolcunun geçmişte sakatlık yaşayabileceğini anlatan Deniz Atalay, "Bu transferi yapmadan önce sağlık ekibimiz, Schalke'nin sağlık ekibiyle diyaloğa girdi. Doktorların temasları oldu ve belgeleri aldık. İncelemeler yapıldı ve sıkıntı olmadığı teyit edildi. Sıkıntının olmadığı teyit edildikten sonra transfer oldu" şeklinde konuştu.

Jones'un normal bir sakatlı geçirdiğini kaydeden siyah-beyazlı kulübün yöneticisi, "İlk antrenmanda performansı iyiydi. İkinci antrenmanda sakatlandı. Bu onun sakat geldiğinin göstergesi değil. Her futbolcunun mutlaka sakatlık problemleri oluyor. Kendi takımında oynayarak geldi. Takımla çalışmalara başlayacak" ifadelerini kullandı.

- "Dany'e sahip çıkmamız lazım"

Deniz Atalay, Galatasaray'dan kiralık olarak alınan Dany Nounkeu'ya camianın sahip çıkması gerektiğini ifade etti.

Teknik ekibin Antalya kampında Dany transferini çok istediğini hatırlatan Atalay, "O süreçte Lescott ile ilgili gelişme vardı. O sürecin tamamlanmasını bekledik. O olmayınca kendisiyle anlaştık"dedi.

Teknik ekibin Dany konusunda ısrarcı olmasının ve kendilerinin onlara güvenmesiyle transferinin gerçekleştiğini anlatan Asbaşkan Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Camiamız mutlaka buna anlayış gösterecektir. Beşiktaşforması giyen her futbolcu mutlaka Beşiktaş'a hizmet etmek için gelmiştir. Daha önceoynadığı takım önemli değildir. O formayı giydiği anda bizim futbolcumuzdur. Dany'e sahip çıkmamız lazım. Gaziantepspor'da oynadığı dönemde de arzu ettiğimiz oyuncuydu. Ama o günkü şartlarda olmadı. İhtiyacımız olan, eksik noktaya oyuncu transfer ediyoruz. Dany bunu hak eden bir oyuncu. Önümüzdeki günlerde performansıyla bunu ispatedecek."

- Transfer konusu

Gelecek sezonun transfer çalışmalarına erken başlayacaklarını anlatan Atalay, iç transferde ise bu konuyu gündemde tutarak takımın motivasyonunu düşürmek istemediklerini ifade etti.

Manuel Fernandes'in durumuna değinen Deniz Atalay, "Başka kulübe imza attığı yönünde bize beyanı yok. Daha önce girişimlerimiz oldu. Onun da talepleri oldu. Kendi prensiplerimiz doğrultusunda teklifte bulunduk. Yanıt vermedi. Daha sonra sezon sonunda performansına göre hareket edelim yönünde karar aldık" ifadelerini kullandı.

Almeida'nın durumunun da aynı olduğunu kaydeden Atalay, "Performansından memnunuz. Zaten kaliteli futbolcu. Avrupa'daki başarıları belli. Kendisiyle sezon sonunda oturup değerlendireceğiz. Bir daha konuşacağız. Kalmayı arzu ediyor. Biz de aynı şekilde istiyoruz. Ortak bir nokta bulabilirsek, istediğiyle düşündüğümüz rakam uyuştuğu anda aramızda görmek isteriz" diye konuştu.

Kiralık olarak takımda forma giyen Gökhan Töre ile ilgili soruyu siyah-beyazlı kulübün yöneticisi, "Artık alıştı. Beşiktaş'ı seviyor. Önümüzdeki süreçte onunla ilgili girişimlerimiz olacak. Biraz zamana ihtiyacımız var. Kritik dönemden geçiyoruz. Önemli maçlarımız var. Transferle ilgili gündem yaratarak yahut gündemde tutarak motivasyonu düşürmeyi düşünmüyoruz. Biraz daha rahatlayalım bazı şeyler netleşecek" diye yanıtladı.

- "Diğer rakiplere göre avantajımız var"

Beşiktaş Kulübü Asbaşkan Atalay, yabancı oyuncu transferi konusunda diğer rakiplere göredaha avantajlı olduklarını söyledi.

Gelecek sezon 5+3 yabancı kuralının uygulanacağını hatırlatan Deniz Atalay, şöyle konuştu:

"Rakiplerimize göre yabancı kontenjanımızın daha kullanılır olabilmesi önemli. Kontrat bozmadan kontrat yapabilecek durumdayız. İmkanlar doğrultusunda teknik ekibimiz çalışmalara başladı. Tespit ettiğimiz isimler veya edeceğimiz isimler var. Önümüzdeki günlerde çalışmaları başlatacağız. Şubatın sonunda veya mart ayının başından itibaren görüşmeleri yapmayı düşünüyoruz. Dünya Kupası var. Orası da önemli."


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!