comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Kartal'dan tüzük açıklaması

10 Şubat 2014, Pazartesi 14:35

Beşiktaş Kulübü, 5 Mayıs 2013'te gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulda yapılan değişiklikler ile ilgili bilgilendirme yaptı.

Beşiktaş Kulübü, 5 Mayıs 2013'te gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulda tüzüğün bazı maddelerinde yapılan değişikliğin Türk Medeni Kanunu ve Dernekler Kanunu gereğince Dernekler Masası tarafından onaylanmasına gerek olmadığını açıkladı.

Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, derneğin 5 Mayıs 2013'te gerçekleştirilen kongresinde tüzüğün bir kısım maddelerinde değişiklikler olduğunu ve bu değişikliklerin genel kurulda kabul edildiği hatırlatılarak, "Türk Medeni Kanunu ve Dernekler Kanunu gereğince tüzük ve tüzük değişikliklerinin Dernekler Masası tarafından onaylanmasına gerek bulunmamakta olup, genel kurul tarafından onaylanması yeterlidir."
Yeni tüzüğün Dernekler Masası'na iletildiği ve 27 Haziran 2013'te eksiklerle ilgili bilginin kulübe ulaştığı kaydedilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Bu eksiklerinin 30 gün içinde giderilmesi istenilmiştir. Bu yazıya karşı yapılan tespitlerle ilgili gerekli yanıt verilmiş, bununla beraber 30 günlük sürenin kısa olması nedeniyle, ilk yapılacak genel kurulda tespit edilen hususların gözden geçirilerek yeniden düzenleneceği hususu yönetim kurulu tarafından taahhüt edilmiştir. Dernekler Masası'nın gözden geçirilmesini istediği hususlar esaslı unsurlar olmadığı gibi, Dernekler Masası'nın halen eski tüzüğün geçerli olduğu hususunda da bir itirazı bulunmamaktadır. Kaldı ki tüzüğümüzün 68. maddesinde de 'tüzük değişikliklerinin genel kurul tarafından kabul edildiği tarihte yürürlüğe gireceği' açık bir hüküm olarak yer almaktadır ve bu maddeye ilişkin olarak da Dernekler Masası'ndan herhangi bir uyarı gelmemiştir. Bu nedenle, halen eski tüzüğün yürürlükte olduğu yeni tüzüğün yürürlüğe girmediği yolundaki haberlere itibar edilmemesi değerli üyelerimize duyurulur."

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!