comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Beşiktaş'tan altyapı için çok sürpriz proje

10 Şubat 2014, Pazartesi 10:33

Beşiktaş'ta futbol direktörü Önder Özen'in ısrarla üzerinde durduğu "Futbol Lisesi" projesi hayata geçiriliyor.

Beşiktaş futbolda bir ilki gerçekleştirmeye hazırlanıyor... Siyah-beyazlıların devprojesinin detaylarına ulaşıldı.

Vatan'da yer alan haber şu şekilde;

"Gaziosmanpaşa Karayolları Mahallesi'nde bulunanve Milli Emlak'a ait olan 12214 no'lu parselin üst kullanım hakkını alan siyah-beyazlı yönetim burada bir futbol lisesi açacak. Beşiktaş Futbol Genel Direktörü Önder Özen'in hayata geçirilmesini çokistediği bu projede Kartal'a sponsoru Bahçeşehir Koleji eşlik edecek.

12 SINIF OLACAK

Yaklaşık 12 dönümlük araziye kurulacak olan tesislerin hazır hale gelmesininardından Türkiye'nin dört bir yanından seçilecek olan yetenekli ayaklar, burada hem lise eğitimini alacak hem de futbolunu geliştirmeye devam edecek.Beşiktaş Futbol Lisesi'nde Milli Eğitim Bakanlığı'nın müfredatına bağlı kalınırken, ayrıca spor alanındaki derslerin yanısıra ekstra yabancı dil dersleri de verilecek.

Lisede Beşiktaş'ın U15, U16, U17 veU18 takımı oyuncuları eğitim görecek. 12 sınıf açılacak ve her bir sınıfta 24 kişi olacak. Bir başka deyişle her yaş grubundan 72 öğrenci bu tesisteeğitim görecek.

Üst kullanım hakkı alınan araziye tribünlü bir futbol sahası, tesis binası, okul binası, yatakhane, yemekhane, fitness salonu,otopark, oto yıkama merkezi ve mağazaların yapılması planlanıyor."


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!