comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Dany, Sergen ve Cenk için çok özel

06 Şubat 2014, Perşembe 12:38

Spor Toto Süper Lig'de bu hafta Gaziantepspor ile Beşiktaş'ı karşı karşıya getirecek mücadelede özel anlar yaşanacak.

Spor Toto Süper Lig'de Cuma günü Gaziantepspor'a konuk olacak Beşiktaş, rakibini mağlup ederek zirve takibini sürdürmeyi hedefliyor.

Ligin ikinci yarısında Trabzonspor ile deplasmanda 1-1 berabere kalan ve Atatürk Olimpiyat Stadı'nda zorlandığı maçta Kayseri Erciyesspor'u 3-2 yenerek iki haftada 4 puan toplayan siyah-beyazlı ekip, Gaziantep deplasmanında kazanarak, hem ilk iki sırada yer alan Fenerbahçe ve Galatasaray'dan kopmamaya hem de üçüncülüğünü korumaya çalışacak.

Kamil Ocak Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak mücadeleyi hakem Mustafa Kamil Abitoğlu yönetecek.

Beşiktaş, Gaziantepsporile ligin ilk yarısında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yaptığı karşılaşmayı Hugo Almeida'nın golleriyle 2-0 kazandı.

89 gündür deplasmanda kazanamıyor

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'deyaptığı son 3 deplasman maçında galibiyet alamadı.

Süper Lig'deki son deplasman galibiyetini 9 Kasım 2013'te Kayserispor karşısında 3-0'lık skorla alan "KaraKartallar", 89 gündür dış sahada kazanamıyor.

Bu galibiyetin ardından 3 maça çıkan Beşiktaş; Fenerbahçe (3-3) ve Trabzonspor (1-1) maçlarından beraberlikle ayrıldı. Siyah-beyazlı ekip, dış sahada Gençlerbirliği'ne de 1-0 mağlup oldu.

Siyah-beyazlılar, Süper Lig'de bu sezon çıktığı 9 deplasman maçında 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgi aldı.

Sergen Yalçın ilk kez rakip olacak

Siyah-beyazlı formayı uzun yıllargiyen ve şampiyonluklar yaşayan Sergen Yalçın, teknik direktör olarak ilk kez Beşiktaş'ın karşısına çıkacak.

Beşiktaş tarihinde önemli yer tutan Sergen Yalçın, futbolculuk kariyerini sonlandırmasının ardından kısa süreliğine siyah-beyazlıların A2 ekibini de çalıştırmıştı.

Gaziantepspor Sergen Yalçın ileformda

Sergen Yalçın'ın takımın başına gelmesiyle çıkışa geçen Gaziantepspor, Beşiktaş karşısında da iyi bir sonuç almayı hedefliyor.

Sezona Bülent Uygun ile başlayan ancak alınan kötü sonuçların ardından takımın başına eski Beşiktaşlı futbolcu Sergen Yalçın'ı getirenkırmızı-siyahlılar, genç teknik adam ile birlikte başarılı sonuçlara imza attı. Yalçın yönetiminde 8 maça çıkan Gaziantepspor, 5 galibiyet, 1 mağlubiyet ve 2 beraberlik aldı. Topladığı 17 puanla kırmızı-siyahlı ekip, 11. sıraya kadar yükseldi.

Ligde son olarak deplasmanda Medical Park Antalyaspor'u 1-0 yenen Gaziantepspor, son 8 maçta 12 gol atıp kalesinde 7 gol gördü.

Cenk Tosun, Beşiktaş'a karşı

İki takım arasındaki karşılaşma, ilginç bir buluşmaya da sahne olacak.

Beşiktaş'ın geçtiğimiz günlerde, gelecek sezondan geçerli olmak üzere 5 yıllık sözleşme imzaladığı Gaziantepspor'un golcü oyuncusu Cenk Tosun, Cuma günü gelecek sezonki takımına karşı forma giyecek.

Genç oyuncu, bu sezon Gaziantepspor formasıyla ligde 7 kez gol sevinci yaşadı.

Sarı kart cezasınırı

Beşiktaş'ta Gaziantepspor maçı öncesi 3 oyuncu sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Sakatlığı nedeniyle forma giymeyecek Necip Uysal'ın yanı sıra, OlcayŞahan ve Manuel Fernandes maçta kart gördükleri takdirde cezalı duruma düşecek.

Sakatlık sıkıntısı

Siyah-beyazlı ekipte sezon başından beri yaşanan sakatlık sıkıntısı Gaziantepspor maçı öncesi de teknik heyeti zora soktu.

Golcü oyuncu Hugo Almeida, sakatlığı nedeniyle son antrenmanlarda yer almazken, yeni transferlerden Jermaine Jones da takımını yalnız bırakacak. Kayseri Erciyesspor maçında kadroya girmeyen ABD'li oyuncunun çekilen MR sonucunda sol kasığında yırtık olduğu tespit edildi.

Sakatlığı süren Necip Uysal ve Tomas Sivok karşılaşmada formagiyemeyecek.

Cenk Gönen'e forma şansı

Beşiktaş'ta Gaziantepspormaçı öncesi kaleci Tolga Zengin'in de sakatlığı bulunuyor.

Sakatlığı nedeniyle antrenmanlara çıkamayan tecrübeli file bekçisinin yerine yedek kaleci Cenk Gönen'in görev alması bekleniyor. Bu sezonforma şansı bulamayan Cenk, ligde sadece Kayseri Erciyesspor karşısında ikinci 45 dakikada forma giyebilmişti. Tolga'nın sakatlığı nedeniyle maçın ikinci yarısında kaleyi koruyan siyah-beyazlı oyuncu, yarınki maçta oynaması halinde 164 gün sonra forma giyebilecek.

Cenk Gönen, takımının Ziraat Türkiye Kupası'nda Bucaspor'a 2-1 yenildiğikarşılaşmada da görev almıştı.

Dany ilk maçını eski takımına karşı oynayacak

Beşiktaş'ın Galatasaray'dantransfer ettiği Dany Nounkeu, yeni formasıyla ilk maçını eski takımına karşı oynayacak.

Türkiye kariyerine Gaziantepspor formasıyla başlayan Dany, 2012-2013 sezonunda Galatasaray'a transfer oldu. 1,5 sezon sarı-kırmızılı formayı giyen yeni transferinsavunmanın göbeğinde görev alması bekleniyor.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!