comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Beşiktaş seri, Sergen ilk peşinde!

06 Şubat 2014, Perşembe 10:36

Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Beşiktaş ile Gaziantepspor karşı karşıya gelecek.

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in20. haftasında 7 Şubat günü deplasmanda Gaziantepspor'u yenerek 3 puan almakistiyor.

Spor Toto Süper Lig'in ilk dört haftasında aldığı seri galibiyetlerden sonra üstüste üç maç kazanamayan Beşiktaş, seri galibiyetler peşinde. Siyah beyazlı takımın hocasıSlaven Bilic, arka arkaya kazanılacak maçların yaratacağı özgüven havasının ligin diğer haftalarınada olumlu yansıyacağı düşüncesinde.

SAKATLIK KABUSU GERİ DÖNDÜ

Zorlu maçlar öncesinde Hırvat çalıştırıcının en büyük korkusu ise yine sakatlıkların artmayabaşlaması. Süper Lig'in devre arasında unutulmuş olan sakatlıklar ikinci yarı maçlarınınbaşlamasıyla birlikte yine kabusa dönmeye başladı.

Geçen hafta Necip'in sakatlığından dolayı forma giymediği Kayseri Erciyesspor maçı sonrası Tolga Zengin'insağ üst adalesinde yırtık tespit edildi. Takıma dördüncü kaleci olarak alınan A2 kalecisi Emre Tali de Beşiktaş A2-Kartalspor maçında sağ diz çapraz bağlarından sakatlandı. Genç kaleci,önümüzdeki günlerde ameliyat olacak.

Gaziantepspor maçı öncesinde ise haftaiçi yapılan idmanı yarıda bırakan Almeida'dan sonra henüz Beşiktaş'ta maç oynamamış Jermain Jones'ın da solkasığında yırtık tespit edilmesi teknik heyeti endişeye sürüklüyor. Hırvat teknik adam, ligin ilk yarısında neredeyse tamamı sakatlanan takımın ikincidevrede aynı sorunlarla boğuşmasını istemese de sakatlıkların önüne bir türlü geçilemiyor.

CENK TOSUN EN ZOR MAÇINA ÇIKACAK

Beşiktaş'ın önümüzdeki sezondan itibaren geçerli olmak üzere 5 yıllık anlaşma imzaladığı Cenk Tosun, bir ilki gerçekleştirip transfer olduğu kulübe karşı 4 gün sonra forma giyecek.

Sezonsonuna kadar Gaziantepspor için ter dökecek Cenk Tosun'un bu maçta ortaya koyacağı performans dikkatle izlenecek. Türk futbolu daha önce böyle birtransfer olayına alışık olmadığı için maçı izleyen bütün futbolseverler, Cenk Tosun'un sahadakiduruşundan koşmasına kadar bütün hareketlerini irdeleyecek.

Bunun bilincinde olduğunu söyleyen CenkTosun, siyah beyazlılara attığı imza sonrası yaptığı açıklamalarda Beşiktaş'a karşıoynayıp elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağının altını çizdi.

SERGEN YALÇIN'IN TEKNİK DİREKTÖR OLARAK BEŞİKTAŞ'A KARŞI İLK SINAVI

Gaziantepspor-Beşiktaş maçınınbaşka bir anlamı ise Sergen Yalçın'ın teknik direktör olarak Beşiktaş'a karşı ilk mücadelesini verecek olması.

Futbolculuğunda zaman zaman başkatakımlarda oynasa bile siyah beyazlıların efsaneleri arasında yer alan Sergen Yalçın, Gaziantepspor'da başladığı teknik direktörlük kariyerinde başarılı bir dönem geçiriyor.Sergen Yalçın, Gaziantepspor'unbaşına geçtikten sonra ligde 8 maçta 5 galibiyet ve 2 beraberlikle kısa sürede kendini ispatladı.

GAZİANTEPSPOR İLE 56. RANDEVU

Gaziantepspor ile Beşiktaş, Süper Lig tarihinde 56. kezkarşı karşıya gelecek. İki takım arasında bu haftaya kadar 55 lig maçı yapıldı. Siyah-beyazlılar, bu maçlarda 26 galibiyet alırken, 11'ini kaybetti,18 karşılaşma da berabere sonuçlandı.

Beşiktaş'ın toplam 84 golüne, Gaziantepspor 48 golle karşılık verdi. Gaziantepspor, kendi sahasında rakibini 8 kez yenerken, 7 maçı kaybetti. 12 maç iseberabere sonuçlandı. Gaziantepspor iç sahada rakibine 22 gol atarken kalesinde 23gol gördü. Beşiktaş, ligin ilk yarısında oynanan maçı Almeida'nın attığı gollerle 2-0 kazandı.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!