comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Beşiktaş'ta etik sorunu

05 Şubat 2014, Çarşamba 08:36

Beşiktaş'ta yönetici Ahmet Kavalcı, iki gün önce Cenk Tosun transferini yalanladı, dün de kulüp imzayı attı. Kavalcı, “Hafta sonu oynayacağım bir takımın oyuncusuyla görüşüyoruz diye demeç veremezdim. Bu benim etik ve ahlâk anlayışıma uymaz” dedi

Beşiktaş'ın A Takımından Sorumlu Yöneticisi Ahmet Kavalcı, Cenk Tosun transferini önce yalanladı, Gaziantepsporlu oyuncunun dün takıma katılması sonrasında da neden doğru söylemediğini anlattı.

Cenk ile sezon sonu için bile görüşmediklerini belirten Kavalcı, bu beyanatını etik kuralları nedeniyle verdiğini belirtti. Camialara her zaman saygı duyduğunu söyleyen Kavalcı “Bu hafta Gaziantepspor ile maçımız var. Kimse kusura bakmasın ben böylesine bir maç öncesinderakibimizin oyuncusuyla görüşüyoruz diye bir demeç veremem. Bu benim etik ve ahlâk anlayışıma uyan bir şey değil. Gaziantepspor camiasına olan saygımdan dolayı basına doğru demeç vermedim” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Gaziantepsporlu Cenk Tosun ile yeni sezondan geçerli olmak üzere 5 yıllık sözleşme imzaladığını açıklayan Beşiktaş Yönetimi, 5 sene sonunda bu oyuncuya toplamda 7 milyon 950 bin euro garanti para ödeyecek. Sezon sonuna kadar Gaziantepspor forması altında Süper Lig'de mücadele edecek olan genç oyuncu her sezon geçerli olmak üzere maç başı ücreti olarak 10 bin euro alacak.

Futbolcunun 1milyon euroluk alacağına karşılık bonservisi konusunda kulübünü ikna ettiği ifade edildi.

SON KARAR: OYNAYACAK!

Cenk Tosun'un Beşiktaş formalı fotoğrafları, cuma günü oynanacak maç öncesinde tartışma yarattı. Cenk,“Cuma günü Sergen hocam Beşiktaş karşısında şans verirse Gaziantepspor'un başarısı içinelimden geleni yapacağım” derken, Sergen Yalçın'ın Cenk'i oynatacağı belirtildi.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!