comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Önder Özen'den yabancı sınırı açıklaması

04 Şubat 2014, Salı 12:53

Beşiktaş Futbol Direktörü Önder Özen yabancı sınırlaması hakkında "herkes kitaba uymalı" dedi. Özen, "5+3, 1+7, 7+1 olur çok fazla bakmıyorum. 8 olabilir ama 8'in üzerinde olamaz" ifadelerini kullandı.

Beşiktaş Futbol Direktörü Önder Özen NTV Spor'da yayınlanan Spor Servisi programına telefonla bağlandı.

"Kendimizi kontrata göre ayarladık" diyen Özen, "Kitapta 8 tane yabancıyla kontrat yapabilirsiniz yazıyor. Biz de 8 tane kontrata göre kendimizi ayarladık. Elimizde 4 tane kontrat kalacak, açıkta da 4 tane yeni kontrat hakkımız olacak. Stadımıza geçtiğimizde bunu değerlendirmek istiyoruz. 5+3, 1+7, 7+1 olur çok fazla bakmıyorum. 8 olabilir, 8'in üzerinde olamaz. Kitapta bu yazıyor, biz buna göre hareket ettik. Herkes buna göre hareket etmeli. Kitabı herkes dikkate almalı ama 100 yıllık futbol tarihimizde kitap delik deşik olmuş durumda. Kural neyse, uyalım istiyoruz. Herkes kurallar çerçevesinde oyunu saha içinde ve dışında oynamaya hazır olmalı. 6222'de de aynı şeyi savunuyoruz. Kitabın doğruluğunu yanlışlığını tartışırız ama kitap yürürlükteyken ona uymak zorundayız" ifadelerini kullandı.

"Futbol Federasyonu'nun yabancı sınırlamasında nasıl adım atacağının bilmek isteriz" diyen Özen, "2020'ye kadar plan nedir, bilmek isteriz. Bugünden bilelim, bunu 2020'de öğrenmeyelim. Futbol Federasyonu bu durumu gündemine alır, 2016-2017'den itibaren ne yapacağına karar verir. Çünkü o zamana kadar ne yapılacağı belli. Ondan sonrası için oturulur konuşulur, herkes fikrini belirtir. 2016-2017 için bu söz konusu olur, daha öncesi için söz konusu olamaz. Yabancı sınırsız olması gerektiğini düşünüyorum. Ne yapılacaksa bunu birkaç yıl önceden bilmek gerekiyor. Kulüpler 3 günlük politikayla yönetilmemesi gerekir, en azından biz öyle yürütmüyoruz" dedi.
Özen, Jermaine Jones'un fiziksel olarak hazır olduğunu ve hafta sonu oynayabileceğini söyledi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!