comScore

Beşiktaş Beşiktaş

'Lescott ile anlaşmıştık, ancak..'

01 Şubat 2014, Cumartesi 22:05

Beşiktaş'ta futbol direktörü Önder Özen, önemli açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş'ta futbol direktörü Önder Özen, Dany transferi sonrası NTV Spor'a açıklamalarda bulundu.
 
Özen, Lescott transferini şöyle açıkladı: "Lescott ile anlaşmıştık ancak kulübü Manchester City oyuncuyu bırakmadı. Lescott transferi ile Dany transferi arasında bir bağlantı yok. Lescott'u transferi olsaydı biz yine Dany'i alabilirdik.
Biz açıkta 6 kontrat bulunduruyoruz. Önümüzdeki sene istediğimiz oyuncuları alabiliriz. Açıkta kontrat bırakmak üzere kontrat imzaladık.
 
Ben Cruzeiro'lu Dede'yi çok beğeniyorum. Henrique'ye bayılıyorum Napoli aldı. İmkanlar olsaydı da ben Henrique'yi alsaydım. Dany'ye evet dememizin bir sebebi de şu, Florya'dan kramponlarını alacak, Ümraniye'ye gelecek. Bu ligde 2 buçuk senedir oynamış ve avantajı var.
 
Dede buraya geldiğinde kıta değiştirecek, ülke değiştirecek, kültür değiştirecek. Bu anlamda da Dany'nin uygun olduğuna karar verdik. Oyuncunun Beşiktaş'ta oynama motivasyonu da etkiliydi.  İmkanım olsa Cruzeiro'lu Dede'yi alırım. Napoli'nin aldığı Henrique'ye bayılıyorum.
Dany Beşiktaş'ta oynama motivasyonu yüksek bir oyuncu. Beşiktaş'ta oynamak ve kendisini kanıtlamak istiyor. Rekabet istiyor. "
 
FATİH TERİM'DEN REFERANS
"Çabuk bir stoper her zaman evliyadır. O adamı da transfer ettiğimizi düşünüyorum. Dany'nin de Beşiktaş'ta oynamak istemesi bir avantaj. Yönetim kurulumuzdaki insanların iş adamı olmasından fazlası taraftar olmaları. Taraftarın bu transfere nasıl bakacağı konusunda başkanımız beni uyardı. Ancak Bilic ile bu konuyu çok tartıştık. Dany'yi istedi Bilic. Ben de istedim. Ve bu transferi gerçekleştirdik. Fatih Terim ile de konuşuldu bu konu. Bilic, 3 hafta önce Terim ile konuştu, onayını aldı.
 
Fenerbahçe Yusuf Şimşek'i gözden çıkartmıştı, o kişi birkaç yıl sonra Beşiktaş'ta şampiyonluğun mimarlarından birisi oldu. Galatasaray - Beşiktaş arasındaki hukuka bakmadan, kulübün yapısına bakmak durumundayız. İçinde bulunduğumuz şartları ağlayarak ifade etmiyoruz. Ama içimizde de bir şeyler var. Başımıza gelenleri bir gün anlatırız. O gün isterim ki Galatasaray'dan almayalım, Leverkusen'den alalım."

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!