comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Çebi: 'Ronnie sürecini iyi yönettim'

01 Şubat 2014, Cumartesi 14:35

Beşiktaş ikinci başkanı Ahmet Nur Çebi, Beşiktaş taraftarlarının ve kamuoyunun eleştiride bulunduğu Ronaldinho sürecini iyi yönettiğini dile getirdi.

Beşiktaş 2. Başkanı Ahmet Nur Çebi, TRT SPOR'da yayınlanan Gökhan Telkenar ile İşte Goool programından Şeyda Baykal'ın sorularını yanıtladı. İşte o çarpıcı röportajdan öneçıkan satır başlıkları;

- Olaylı Kasımpaşa – Beşiktaş maçı için karar açıklandı. Maç 11 Şubat Salı günü tekrar oynanacak. Bu sizin beklediğiniz bir karar mıydı? Sonuç sizi memnun etti mi?

Biz 3-0 hükmen galibiyetimizle tescil edilmesini istedik. O da olmadığı takdirde maçın kaldığı yerden. Çünkü o saate kadar oynanmış bir maç ve verdiğimiz bir emek vardı. Oradan sonrası için devamını istedik. Dolayısıyla bukarar bizim istediğimiz bir karar değildi. Ama sonuçta bir karar almışlar. Çıkıp topumuzu oynayacağız. Hayırlısı olsun.

"KONTRATIMIZ DEVAM EDİYOR, KASIMPAŞA'DA OYNARIZ"

- Bu hafta maçınızı Olimpiyat stadında oynadınız. (oynanmış olacak maç). Bu yaşanan olaylardan dolayı Olimpiyat stadını tercih ettiğinizi söyleyebilirmiyiz? Yoksa tekrar Kasımpaşa stadında maçlarınızı oynamaya devam edecek misiniz?

Kasımpaşa ile bizim yaptığımız bir sözleşme var. Kulüple. Orada oynadığımız takdirde ödeyeceğimiz paralar belli. Bunlar akit altında açıklanmış konulardır. Şu anda bizim Kasımpaşa stadında oynama hakkımızdavar.

Olimpiyat stadında oynama hakkımızda var. Bu şartlar bize elimizde bulunduğu mevcut durumda. Benim burada söyleyebileceğim tek şey var. Yönetim kurulunda yaptığımız toplantılarda, artık belli bir statta oynamamız gerektiğini, birevimiz olması, orayı bir ev olarak kabul etmemizde fayda olacağını takım açısından düşündük. Yalnız teknik ekibimiz Kasımpaşa'yı tercih ediyor. Bizde yönetici olarak Olimpiyatı tercih ediyoruz maalesef. Bu konuda aramızda fikir ayrılığı var. Ancak tabii ki bizim futbolcularımız sonuçta şunu ifade etmişlerdir; ‘'Biz gerekiyorsa Olimpiyat stadında oynarız. Tercihimiz Kasımpaşa'dır.''demişlerdir.

Ancak biz yönetim kurulu olarak Olimpiyat stadında oynamayı şu an içintercih ediyoruz. Yalnız şartlar nasıl gelişir bilemiyoruz. Gelişen değişik durumlara karşıda Kasımpaşa ile olan kontratımızın devamından da faydalanma kapısını açık tutuyoruz.

- Yaşadığınız olaylı maç sonrasında sizin Kasımpaşa stadını değil de Olimpiyat stadını tercih etmeniz gibi bir şey söz konusu mu? Teknik ekiple yönetim arasında neden stat konusunda bir fikir ayrılığı var?

Hayır, bunun Kasımpaşa ile şu anda ki maçın tekrarıyla ilgili konuda aramızda oluşan bir problemden kaynaklanmamıştır bu. Beşiktaş taraftarı Olimpiyat stadını tercih etmektedir. Benim için taraftarımda çok önemli. Onların isteklerini göz ardı etmem mümkün değil. Sonuç itibariyle teknik ekibimizde taraftarımızın bu isteğine olumlu cevabı sonunda vermiştir ve Olimpiyat stadında oynayacağız. Ancak tekrar ediyorum, Şartlar ileride başka türlü geliştiğinde, hava şartları, teknik şartlar gibi konular geliştiğinde tekrar Kasımpaşa stadına dönebiliriz. Kontratımız buna cevap veriyor çünkü.

- 21. haftada Bursaspor ile karşılaşacaksınız. Olimpiyat Stadı tadilatta ve orada oynayamayacaksınız. Karar verebildiniz mi? Maç Kasımpaşa stadı mı yoksa başka bir statta mı oynanacak?

Biz Olimpiyat stadında oynamak istiyoruz. Ancak oranın inşaatı nedeniyle güvenlik anlamında valilik her hangi bir şekilde problem olduğunu ifade edip, orada oynamamıza müsaade etmediği taktirde Kasımpaşa stadına gidip maçımızı oynayacağız çünkü tekrar ediyorum kontratımız buna cevap veriyor.

"RONALDINHO SÜRECİNİ İYİ YÖNETTİM"

- Taraftarın beklediği birisimdi. Sizin de bu konuda çok çabanız oldu. Ronaldinho transferi iyi yönetilemedi misizce?

Ronaldinho transferi bence iyi yönetildi. Açıklık getirmem gereken bir konu var. Ronaldinho konusunda, başkanımızın da ifadesi söz konusu oldu. İyi yönetemedik diye. Sayın başkanım orada şunu ifade etmiştir. Medya tarafını iyi idare edemedik. Evet bende katılıyorum. Ancak konu Ronaldinho'da olunca basın son derece tacizkar davrandı bu konuda. Onları da anlayışla karşılıyorum. Çünkü dünyanın en büyük futbolcusu ile ilgili bir transferdi. Basın bu konuda bizi çok fazla taciz etti. Özellikle şunu da belirtmek istiyorum. Bizim basın ile bir iletişimimiz söz konusu olmadı. Ancak işin içerisinde bulunmak isteyen, butransferde bulunmak isteyen, menajerlik adına bulunması gereken kişilerin medyayla ilişkilerinin söz konusu olduğunu daha sonra öğrendik. Maalesef bir hata burada oldu.

Ama tekrar söylüyorum. Ronaldinho büyük bir futbolcudur. Türk basının ilgisiniçok fazla çekmiştir. Bunu da artık kabul etmek lazım. Bir de şunu söylemek istiyorum. Geçen sene Mayıs sonunda bana geldikleri zaman 12 milyon Eurodan başlayan bir pazarlık sürecini ben en son buradan menajerini, Asis'i abisini yolcu ederken 6 milyon Euro'ya kadar kendisinin indirmiş bulunuyordum. Daha sonra bana verilen yetki ve görev vardı sayın başkan tarafından bu transferi yönetmem anlamında. 4, 4 buçuk milyon Euro'ya kadar çıkabileceğimizi yönetim kurulundan tekrar teğit alarak ve başkanımızın da onayıyla bir teklifte bulunduk.

Maalesef onlarda bu aşamada Brezilya milli takımının hocasını kullanarak açık söylüyorum kullanarak kendisinin Brezilya'da ki dünya kupasında Brezilya'yı temsil edebilmesi anlamında teklif getirilmiştir. Bu teklif getirilirken de kendilerine Brezilya'da kalmasının çok iyi olacağı ifade edilmiştir. Futbolcuda buna haklı olarak bir dünya kupasında oynamak adına tercih etmiştir. Durum şimdilik budur.

- Bu transferdeşöyle bir algı vardı. Ahmet Nur Çebi bu transferde yönetimden gerekli desteği alamadı ve yalnızkaldı. Bu algı doğru mu? Bizlere yansıyan.

Yönetim kurulunda o günkü yapılan oylamada sadece bir kişi muhalif olmuştur. Onun dışındatüm yönetim kurlu üyesi arkadaşlarım Ronaldinho'nun transferini Beşiktaş adına olumlugörmüşlerdir. Pozitif görmüşlerdir. Bende onlar adına mücadele. Ben tekrar hatırlatmak istiyorum. Ben Ronaldinho konusunda yetkilendirildim. Transferanlamında. Yoksa Ronaldinho'yu seçen, gelmesini kararını teknik anlamda alan kişi ben değilim. İdari anlamda görevimi aldım ve görevimi de çok iyiyaptığımı düşünüyorum.

"ORMANLA ABİ-KARDEŞ YÖNETİYORUZ"

- Bir kişi itiraz etti dediniz. O ismi söylemeniz gerekir mi?

Hayır.Onlar benim değerli arkadaşlarım. Sonuçta orası bir aile yuvası. Tamamı da muhalif olup sadece orada ben Ronaldinho'nun transferi için sıcak bakankişi olabilirdim. Hiçbir şekilde arkadaşlarıma gönül koymam söz konusu olamaz. Çünkü ben onların adına da bu işi yürüttüm.

- Zamanzaman hem Sn. Fikret Orman hem de sizin verdiğiniz demeçler arasında fikir ayrılıkları olduğu öneçıkıyor. Ve sizin başkanla aranızın kötü olduğu, kırgın olduğu şeklinde haberler çıktı. Resmi siteden bu yalanlandı. Ama çok fazla bu tarz haberlerçıkınca herkesin aklına ister istemez böyle şeyler geliyor. Böyle bir kırgınlık var mı? İstifa etmeyi düşündüğünüzde konuşuldu, iddia edildi. Siz buaçıklamalar, iddialar için ne söylemek istersiniz?

Resmi sitemizden de böyle bir şeyin olmadığı yayınlandı. Ben tekrar söylüyorum. BenFikret Orman ile bir ağabey-kardeş ilişkisi içerisinde Beşiktaş'ı yönetmeye çalışıyorum. FikretOrman'la benim aramda fikir ayrılıkları çok fazla yoktur. Bir çok konuda kendisiyle hem fikir olarak çalışıyoruz. Onun fikirlerine ben saygıgösteriyorum. Farklı olsa dahi.

O da benim fikirlerime saygı gösteriyor. Bu konu geçenlerde de yazıldı. Biliç ile ilgili sayın başkanımızınkontratını uzatacağını ifade etmiş. Benim bundan haberim yoktu açık söylüyorum. Olabilir, çok doğaldır. Başkanımdır benim. Bana bu soruda apayrı birtarzda soruldu. Siz düşünüyor musunuz diye. Bende o anda kendi fikirlerimi açıkça beyan ettim. Başkana rağmen bu fikri beyan ettiğim söyleyemem. Böylebir olay söz konusu değil. Tekrar söylüyorum. Biliç ile bizim iki yıllık bir kontratımız var. Bunu konuşmayı erken gördüğümü beyan ettim.

Kendisinin nasıl başarılı olabileceğini görmek istediğimi ifade ettim. Konu buydu. Fikir ayrılığı olabilir ama karar ayrılığı değildir. Aramızdabir çatışma söz konusu değildir. Kendisiyle son derecede keyifli çalışıyorum. Bana olan sevgi ve saygısında en ufak bir bugüne kadar bir farklı durumolmadı. Benimde kendisine karşı olmadı. Kendisine teşekkür ediyorum. Şu anda huzursuz çalışmam söz konusu değil. Fikir çatışmaları tabii ki olacaktır.Olsa dahi bunu da abest karşılamamak lazım. Sonuçta orada on beş tane yönetim kurulu üyesi var. Herkesin aynı düşünmesi söz konusu olamaz ama sonuçtaoradan tek bir karar çıkar.

"AKLIMA BEŞİKTAŞ GELİNCE İSTİFADAN VAZGEÇİYORUM"

- İstifa etmeyi hiç düşündünüz mü?

Yok, hayır.Yorulduğum zamanlar evet ama bu tür konularla ilgili asla düşünmedim. Ben Fikret Orman'a her zaman destek olmak için buradayım. O görev yaptığı sürecede kendisine destek olmayı, devam etmeyi düşünüyorum. Ancak zaman zaman çok yorgun olduğum zamanlar, sadece kendi şahsımla ilgilidir bu. Düşündüğümoluyor. Ama Beşiktaş' ı düşününce de bir iki dakika sonra vazgeçiyorum bundan. Benim için Beşiktaş çok önemli.

"İNÖNÜ'NÜN MÜHÜRLENMESİ SÖZ KONUSU OLMAZ"

- Sizin için Beşiktaş çok önemli. Beşiktaşlılar içinde stat çok önemli. Çok fazla üzerinde yorumyapılıyor. Hatta yakın zamanda, hafta içinde Beşiktaş'ın inşaat ruhsatı olmadığı stadın mühürlendiğine dair haberler çıktı. Böyle bir olay gerçekleştimi?

Beşiktaş'ın stadının ruhsatı vardır. Beşiktaş stadı tüm devletkurumlarından alınmış müsaade ile yürütülmektedir. Bunu açıkça beyan etmek istiyorum. Ayrıca statla ilgili belediyenin zaman zaman yapılanşikayetlerle ilgili kontrolü söz konusudur. Gelmişlerdir, bakmışlardır. Halen stat devam ediyor. Demek ki mühürlenme söz konusu olamaz. Mühür sözkonusu değildir.

- Bu çıkan haberler tamamen asılsız?

Tamamen asılsızdır. Stat sonuç itibariyle şu anda da devamediyor. Sonuçta bu stat bitecek, Beşiktaşlıların olacak.

- Ne zaman bitecek?

Statla ilgili başkanımızın ifade ettiğiAğustos tarihi söz konusu olmuştur. Kimileri 29 Ekim demiştir. Bizim için başkanımızın vermiş olduğu tarih, yönetim kurulumuzun hepsi için birhedeftir. Sonuçta bizim hedefimiz o tarihi tartışmak değil o tarihe yetişmesi için mücadele etmektir.

"LESCOTT GÜNDEMİMİZDE DEĞİL"

- Transfer süresinin bitimine çok az bir zaman kaldı. Sizin de transfer çalışmalarınız devam ediyor.Taraftarın en çok beklediği, transfer yapılmasını istediği mevki defans bölgesi. Lescott isimlerigeçiyordu. Lescott'un transferiyle ilgili son gelişmeler nelerdir? Bu transfer gerçekleşecek mi?

Lescott konusu şu an için gündemde değil. Ama birkaç gün içerisinde nasıl bir gelişme olurbilemiyorum. Pozitif bir gelişme olurs zaten kamuoyuna açıklıyoruz. SPK'ya tabi bir şirketiz. Çıkıp KAP'ta açıklama yaptığımızda böyle bir transferinolup olmadığını o gün herkes öğrenecektir. Bende o gün öğreneceğim. Şunu da belirtmek istiyorum. Ben teknik anlamda teknik ekibimize de son derecegüveniyorum. Biliç'in de çok başarılı bir süreç geçireceğini, bundan sonra inanıyorum. Önder Özen'in de katkıları vardır. Bütün ekip, herkes alınınterini ortaya koymaktadır. Sonuç itibariyle transfer konularında ben seçici ve teknik bir adam değilim. Ve benim çizgimin dışında ben her zamansöylüyorum ben sadece hukuki ve mali anlamda transferlerin son noktalarında işin içerisinde olabilen bir kişiyim. Onun dışında zaten benim görevimdeğil. Teknik olarak futbolcu seçmek.

"GÖNLÜMÜZ TORAMAN'IN AFFEDİLMESİNDEN YANA"

- Defansa eğer takviye yapılmazsa İbrahim Toraman'ın affı söz konusumu? Yönetimin, teknik heyete bu şekilde bir yaklaşımı olduğu konuşuldu. İbrahim Toramanaffedilecek mi?

İbrahim Toraman gerçekten hem taraftarın hem de yönetimkurulu üyelerimizin çoğunun çok sevdiği ve beğendiği bir futbolcumuzdur. Ancak teknik bir kadro idare ediyor Beşiktaş'ın Ümraniye tesislerini, onlarınyazmış olduğu rapora istinaden biz, taleplerine istinaden biz İbrahim Toraman'ı kadro dışı bırakılmasına evet dedik.

Talep teknikolarak teknik kadrodan geldi. Ümraniye'den geldi. Sonuçta Ümraniye'den gelmediği takdirde kendisinin affıyla ilgili bir konu yönetim kurulu bunu birdaha gündemine alamaz. Ama gönlümüz ister mi ister. Sonuçta görevini yapan arkadaşlarımızda saygısızlık edip, onların hududlarınamüdahale etmememiz gerektiğini iyi biliyor.

En kıymetli futbolcularımızı Antep'e çok ucuza verdik. Bir hak ve hukuk varsa Beşiktaş'ın haklarıve hukukları çok daha fazladır.

- Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl bir açıklama yaptı: "Cenk Tosun Beşiktaş'a imza attı. Ve bizim tamamen insiyatifimizdışında oluşan bir transferdi dedi. Birazda Beşiktaş kulübüne karşı kırgınız ama hakkımızarayacağız. Bu transfer yapıldıysa da kimsenin yanına kalmaz" şeklinde bir açıklaması oldu. Cenk TosunBeşiktaş'a imza attım mı? Ya da böyle bir görüşmeniz oldu mu?

Hayır. Şu anda böyle bir şey söz konusu değil. Resmi sitemizden biraçıklamada birkaç gün evvel yapıldı. Cenk Tosun şu anda Antep'in futbolcusudur. Kendileriyle oynamayadevam edecektir. Antep için hayırlı uğurlu olsun. İleride şartlar ne gösterir bunu da bilemem. Bana bugünü soruyorsunuz.

Bugün için böyle birşey söz konusu değil. Hesaplaşmayı da anlayamadım. Nasıl bir hesaplaşma olabilir bilmiyorum. Ben tehdit vari konuşmalardan hiç hoşlanmam. Tarzımdeğildir. Bir Karadeniz çocuğuyum. Bunu da teessüfle karşılıyorum. Eğer böyle bir ifadesi olmuş ise. Beşiktaş bugüne kadar Antep ile olan ilişkilerine baktığımız zaman, çok pahalı futbolcularalınmış. En kıymetli futbolcularımız çok ucuza oraya verilmiş. Bir hak ve hukuk varsa Beşiktaş'ın hakları ve hukukları çok daha fazladır. Beşiktaş bugüne kadar kimsenin hakkını yememiştir. Ayrıca Beşiktaş'ın hakkı da bugüne kadarçok fazla yenmiştir.

Bu konuda da biz Beşiktaş'ın hakkını yedirmemek için burada oturuyoruz şu an için. Bundan sonra gelen yöneticiarkadaşlarımda bizden sonra hiçbir zaman kimsenin haklarına tecavüz etmeyecekleri gibi Beşiktaş'ın haklarını da kimseye yedirmeyeceklerdir.

"BATALLA İSMİ ÖNÜME GELMEDİ"

- Batalla ile ilgileniyor musunuz? Beşiktaş'la ismianıldı.

Ben çizgilerime çok hassas ve dikkatli davranan bir insanım. Benim çizgilerimin görev alanım içerisinde bir futbolcuylailgilenmek veya ilgilenmemek söz konusu değildir. Ancak o futbolcuyla ilgilenen arkadaşlarımız, görevli arkadaşlarımız ilgilendikleri takdirden konubenim önüme gelir. Dolayısıyla şu ana kadar Batalla benim önüme gelmiş değil. Batalla'nınancak benim önüme gelmesi içinde teknik kadronun tercihinden sonra ben söz konusu olabilirim.

Teknik kadronun tercihinden sonra son olarak sizeismi gelen futbolcu, Schalke 04'ten bir futbolcu transfer edildi. Jermain Jones. Bu isim sizin önünüzegelmiş miydi? Şöyle bir durum var. Kap'a bildirilmeden ve resmi sitede açıklanmadan bu transfer, haber sitelerine düştü. Kulüp içinden sızdırıldı mı?Çünkü taraftarlar Kap'ta ve sitede görmeden transferin gerçekliği hakkında şüpheye düştüler. Bizde öyle basın olarak.

Bu transferin yapılacakşekli ve şemali bellidir. Teknik ekip tercihini yapmıştır. Benimde önüme gelmiştir. Ancak görüşmeler Kap'a açıklamadan sonra başlayıp, devam etmiştirve noktalanmıştır.

- Tamamen sizin bilginiz dahilinde olan bir şey?

Evet. Sonuç itibariyle işin sonuna doğru malianlamda, bütçe olarak bana sorulmuştur. Bende Beşiktaş'ın başarısı anlamında teknik ekip bunu tercih ediyorsa bizde mali anlamda kendimizi zorlarız.Beşiktaş için bu kaynağı bulmaya çalışırız şeklinde teyidim olmuştur. Ondan sonradaarkadaşlarımız Kap'a açıklamalarını yapıp, görüşmelere başlayıp, sonuçlandırmıştır.

"ALLAH SEBA'YA YENİ STADI GÖRECEK ÖMÜR VERSİN"

- Siz onunsağlık durumu ile ilgili neler söylemek istersiniz? Herkes gelecek güzel haberleri bekliyor.

Ben Süleyman Seba'ya Allah biraz dahauzun ömür verse de en azından şu stadın açılışını görse diye çok isterim. İlk vuruşu o yeşil sahada yapsın çok isterim. Ve arkasından bir tane kupayıalıp onun evine getirmeyi, onun köşesinin başına koyup gözleri açıkken onu görmesini çok isterim. Dolayısıyla dua ediyorum. Ama ömrü verenRabbimizdir. Allah ona uzun versin, diliyorum. Tabi ki zor bir süreçten geçiyor. Ama ömrü verende alanda yukarıdaki Rabbimizdir. İnşallah ona uzunömürler nasip etmiştir de yaşar, görür diye dua ediyoruz.

- Fenerbahçe'de puan kaybeder bizde başarılı olursak şampiyonolabiliriz

Mevcut kadroyla şampiyonluk düşünceniz nedir. Bu sezon çünkü lider Fenerbahçe ile arada on dört puanlık gibi bir fark var. Siz Beşiktaş'ı kaçıncı sıradabitirirse başarı olarak görürsünüz? Bu sezon şampiyonluk hayaliniz var mı?

Beşiktaş çok büyük bir camia. Sonuç itibariyle biz şampiyon olmak için sahaya çıkarız. Bizimbaşka bir hedefimiz olamaz. Ama bunlar müsabakadır. Sonuçta diğer kurumlarda şampiyon olmak için çıkıyorlar. Sonuçta bunların sonuçlarını müsabakasonuçları belirliyor. Aradaki puan farkı on yedi maçta, on altı maçta değişmeyecek diye bir kural yok. Matematiksel olarak Fenerbahçe'de puan kaybedipbizler çok daha başarılı bir süreç geçirip şampiyon neden olmayalım. Şu anda biz bunu olmak için gayret ediyoruz.

"FERNANDES YERİNE BEN Mİ İMZA ATAYIM"

- Fernandes imzayı ne zaman atacak?

Fernandes şu anda Beşiktaş'ın futbolcusu, kontratı devam ediyor. Atılmış bir imzası sözkonusu. Zannediyorum bu yılın sonunda eğer başka bir yeri tercih etmeyip Beşiktaş'ı tercih ederse bizimde teklifimiz kendisine var imzalayacaktır.Başka bir yeri tercih ediyorsa oraya gidecektir. Futbolcularla ilişkilerimiz ne kadar duygusal olsa dahi hepsinin altında kontrat ve profesyonel birilişki söz konusudur. Şu anda imza atmamıştır.

Ben atabilme ihtimalini kendisinin önünde açık tutuyorum. Sezon sonu geldiğinde ya bizledir yabaşkasıyladır. Beşiktaş'ı seviyorsa bizle olacaktır. Sevmeyip başka bir şeyi tercih ediyorsa gidecektir. Sonuçta Fernandes yerine imzayı benatmıyorum. Atabilecek olsam atmıştım şimdiye kadar. Ama bir alternatif yüzde elli Fernandes bizimle kalabilir yüzde elli Fernandes gidebilir.

- Bu durum Almedia içinde geçerli mi?

Almedia içinde geçerli tabi. Şu anda ikisinin imzalanmış mevcut kontratları var.Mayıs sonunda bitiyor. Daha sonrası içinde imza atabilirler mi atabilirler. Atmayabilirler mi atmayabilirler. Sonuçta onların adına ben kararveremem.

- 3 Şubat'ta transfer dönemi resmi olarak sonlanıyor. Teknik ekipten sizin önünüze gelen bir isim var mı? Transferi içingündeminizde olan.

Var tabi ki. Sonuçta ben işin mali ve hukuki tarafına baktığım için sağ olsunlar her seferinde benimle o anlamdagörüşüyorlar. Sizde biliyorsunuz ki her transfer görüşmesi, çalışması bitecek gibi bir olay yok. Maalesef kamuoyunda yanlış bir algılama var.Beşiktaş'ın veya her hangi bir futbol takımının bir futbolcuyla adı anıldığında bunun bitmesi gerektiği şeklinde bir algılama var. Bu doğru değil.

Yani transferler görüşülür. Bazıları olur, bazıları olmayabilir. Ben sonuç itibariyle Beşiktaş'ın mali menfaatlerini de göz önünde bulundurmakzorundayım. Ronaldinho konusu da bir mali projeydi. Geliriyle gideriyle. Kendisine vermeyi teklifettiğimiz rakamın içerisinde bir çok sponsorlarda biz bulduk. Getirdik. Dolayısıyla her transferi biz mali anlamda da incelemek zorundayız.Beşiktaş'ın menfaatlerini korumak zorundayız.

Bugüne kadar yapılan transferlerden Beşiktaş bu hale gelmiştir. Dikkatli olmamız gerekiyor. Bir futbolcuya yüksek ücretödeyecekseniz karşılığını alacağınızdan emin olmanız gerekiyor. Biz bunu gördüğümüz zaman müsaade ediyoruz, arkadaşlarımıza yol veriyoruz. Onlardagörüşmelerini yapıyorlar Kap'a açıklayarak. Ondan sonra da önümüze getiriyorlar.

"TRANSFER İÇİN YETERLİ BÜTÇE VAR"

- Devre arası için ne kadar bir transferbütçesi kaldı Beşiktaş'ın?

Daha var. Biz kimseye maaşını, geliri giderini sormuyoruz. Dolayısıyla sadece var. İmkanımız var.Bütçemizde yer ayırdık. Beşiktaş taraftarı yanındakine sahip çıksın

-Maçlarda gerekli güvenlik önlemleri alınıyor ama burada taraftarında tutumu çok önemli. Neler söylemek istersiniz taraftara?

Ben herzaman söylüyorum. Beşiktaş'ın taraftarının tutumu zaten pozitiftir. Olaylara vesile olan kişiler zaten Beşiktaş taraftarı değil. İnanmıyorum onların Beşiktaş taraftarı olduğuna. Onlar belki de hiçbir kulübün taraftarı değil. Onlarla ilgilitedbir ne kadar alırsanız alın, ben her zaman şunu söylüyorum Beşiktaş taraftarına;yanınızda oturana mukayyet olun. Sahip olun. Eğer bir Beşiktaşlı ise gerçekten onun daha iyi bir Beşiktaş seyircisi ve taraftarı olmasını ona aşılayın. Yanınızda. Sahaya doğru çıkıyorsa,hareket ediyorsa tut, sarıl, oturt, ikna et diyorum. Beşiktaş kendi taraftarınıniçerisinde kötüleri Beşiktaş taraftarı kendisi ayıklayacak. Ben yönetici olarak ne kadarengel olabilirim. Ben tabi ki tedbirleri alıyorum. Bana yasaların vermiş olduğu emri yerine getiriyorum.

 


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!