comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Uyarı, '1 ay boyunca telefonlarını açma'

15 Ocak 2014, Çarşamba 09:34

Ka­sım­pa­şa-Be­şik­taş ma­çının tek­rar ka­ra­rı­nın al­tın­da Ba­rış Şim­şek'in Donk'a çıkardığı sa­rı kart ya­tı­yor. Bu kart di­rekt ya da en­di­rekt vu­ruş­u ge­rek­ti­ri­yor. Oyu­nun ha­kem atı­şıy­la baş­la­tıl­ma­sı ise TFF'ye göre çe­liş­kili.

15 Aralık'ta oynanan olaylı Kasımpaşa-Beşiktaş maçının yankıları dinmek bilmiyor. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) önceki gün aldığı kararla hakemin 'kural hatası' yaptığı gerekçesiyle maçın tekrar edilmesine karar vermişti. Bu kararla ilgili tartışmalar sürerken, TFF'nin, Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) 'kural hatası yok' şeklindeki raporunu da neden dikkate almadığı merak konusu oldu. BUGÜN söz konusu kararın arka planındaki çarpıcı bilgilere ulaştı.

'DÜDÜK ÇALDIM' DEMİŞTİ
Hatırlanacağı üzere tartışmalara neden olan pozisyonda ev sahibi ekipte forma giyen Ryan Donk, tribünden sahaya atılan ikinci topu eline alıp Beşiktaşlı Almeida'nın ayağındaki topa fırlatmış, böylece rakibin ceza sahası içinde bulduğu pozisyonu kesmişti. Bunun üzerine hakem Barış Şimşek önce maçı durdurup Donk'a sarı kart göstermiş, ardından oyunu hakem atışı ile başlatmıştı. Barış Şimşek raporunda ise Donk'un elindeki topu atmadan önce düdük çaldığını dile getirmişti. MHK de bu hakemin bu söylemini doğrular nitelikteki raporunu TFF'ye sunmuştu.

Kurallar gereği maçı değerlendirirken MHK ve hakem raporlarını göz önünde bulundurmak durumunda olan TFF'nin buna rağmen tersi istikamette karar vermesinin altında da Donk'a gösterilen sarı kart yatıyor. Nitekim Donk'un gördüğü kart, hakemin bu oyuncunun disiplinsiz bir hareketini tespit ettiğine işaret ediyor. Kurallar gereği maç içindeki disiplinsizliklerde hakemin vermesi gereken karar ya serbest vuruş ya da endirekt serbest vuruş olmak zorunda. Hal böyleyken Şimşek'in sarı karttan sonra oyunu hava atışıyla başlatması da bir çelişkiye, daha doğrusu kural hatasına işaret ediyor. TFF yönetim kurulu üyelerinin de yaptıkları toplantıda işte bu nokta üzerinde durdukları ve “Barış Şimşek, Donk'a sarı kart göstermeyip, pozisyonu hava atışı ile başlatsaydı, karşılaşma tekrarlanmazdı” dedikleri öğrenildi.          

'Telefonunu 1 ay açma!'  

MHK üyelerinin olaylı maçın ardından hakem Barış Şimşek'e Federasyon'dan çıkan maçın tekrar edilmesi  kararından sonra ulaşarak “1 ay boyunca telefonlarını kapat. Kimseye bu konu ile ilgili yorum yapma” dedikleri öğrenildi. Bu uyarının üstüne tüm telefonlarını kapatan Şimşek'in moralinin oldukça bozulduğu bildirildi.

Barış Şimşek, 7 Ocak'ta FIFA kokartı takmıştı. Ancak olaylı maç nedeniyle  ikinci yarıda maç alması zor görünüyor. Bu nedenle FIFA kokartının elinden alınabileceği dile getiriliyor.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!