comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Bilic kararsız! Muhtemel 11...

29 Kasım 2013, Cuma 13:37

Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında yarın lider Fenerbahçe'ye konuk olacak Beşiktaş, derbi mücadelesini kazanarak rakibiyle puan farkını azaltmayı hedefliyor.

Ligde 12 maçta 7 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgi alarak 24 puan toplayan siyah-beyazlı ekip, 31 puanla lider durumda bulunan Fenerbahçe'yi mağlup ederek hem puan farkını 4'e indirmeye hem de derbi galibiyeti almaya çalışacak.

Sezonun ilk derbi mücadelesinde Galatasaray'a hükmen 3-0 mağlup olan Beşiktaş, yarın kazandığı takdirde rakibinin 11 maçlık yenilmezlik serisine de son verecek.
 

60 GÜNDÜR YENİLMİYOR

Sezona iyi başlayan ve üst üste 4 galibiyet alan, ancak daha sonra inişli çıkışlı grafik çizen siyah-beyazlı ekip, son iki haftada iyi sonuçlara imza attı.

Süper Lig'deki son yenilgisini 30 Eylül'de Medical Park Antalyaspor'a 2-0 yenilerek alan Beşiktaş, 60 gündür yenilgi yüzü görmedi.

Ligin başındaki galibiyetlerin ardından üst üste Galatasaray ve Medical Park Antalyaspor'a mağlup olan "Kara Kartallar", geride kalan 6 maçta ise yenilgi yüzü görmedi. Eskişehirspor'u deplasmanda 1-0 mağlup ettikten sonra Çaykur Rizespor (0-0), Akhisar Belediyespor (3-3) ve Kardemir Karabükspor (0-0) karşılaşmalarından beraberlikle ayrılan Beşiktaş, Kayserispor (3-0) ve Torku Konyaspor'u (3-1) mağlup ederek yarınki derbiye moralli şekilde çıkmayı başardı.

GÖZLER OLCAY ŞAHAN'IN ÜZERİNDE

Fenerbahçe ile oynanacak derbi maçında Beşiktaş'ta gözler Olcay Şahan'ın üstünde olacak.

Bu sezon Almeida'nın ardından takımının en golcü oyuncusu olan siyah-beyazlı futbolcu, geride kalan 2 haftayı boş geçmedi. Şu ana dek 4 kez gol sevinci yaşayan Olcay, Kayserispor ve Torku Konyaspor maçlarında üst üste gol atma başarısı gösterdi. Sezonun ilk haftasında Trabzonspor karşısında takımına gol kazandıran tecrübeli futbolcu, Akhisar Belediyespor mücadelesinde de gol sevinci yaşamıştı.

Olcay, geçen sezon takımının BJK İnönü Stadı'nda Fenerbahçe ile yaptığı ve 3-2 kazandığı maçta da takımına galibiyet golünü getiren futbolcu olmuştu. Siyah-beyazlı oyuncu, 2-2 giden karşılaşmanın 90+3. dakikasında attığı golle takımının galip gelmesini sağlamıştı.

ALMEIDA DA FORMDA

Beşiktaş'ın derbi mücadelesindeki bir başka kozu da Hugo Almeida olacak.

Takımının en golcü oyuncusu olan Almeida, bu sezon şu ana dek 6 kez gol sevinci yaşadı. Ligin 12. haftasındaki Torku Konyaspor karşısında da gol atan Portekizli oyuncu, 2011-2012 sezonunda Fenerbahçe'ye 2 gol atmıştı. Geçen sezonu boş geçen Almeida, yarın rakip fileleri havalandırarak bu hasretine son vermeye çalışacak.

SAKATLARIN AZ OLMASI BILIC'İ SEVİNDİRDİ

Siyah-beyazlı ekipte sakat oyuncuların az olması teknik heyeti derbi maçı öncesi sevindirdi.

Son haftalarda yerini Ersan Adem Gülüm'e kaptıran Julien Escude dışında takımda sakat oyuncu bulunmuyor. Bu oyuncunun yanı sıra gribal enfeksiyon geçiren Filip Holosko'nun durumu son antrenman sonrası belli olacak.

Beşiktaş'ta ayrıca, İbrahim Toraman ve Sezer Öztürk'ün kadro dışı durumları sürüyor.

MOTTA CEZASINI BİTİRDİ

"Kara Kartallar"da kart cezası biten Brezilyalı futbolcu Ramon Motta, Fenerbahçe karşısında takımındaki yerini alabilecek.

Kayserispor ile oynanan karşılaşmada çift sarı karttan kırmızı kart gören ve cezası nedeniyle Torku Konyaspor karşısında forma giymeyen Motta, teknik direktör Slaven Bilic'in görev vermesi halinde yarın savunmanın solunda görev yapabilecek.

5 FUTBOLCU SARI KART SINIRINDA

Beşiktaş'ta Fenerbahçe maçı öncesi 5 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Geride kalan maçlarda üçer sarı kart gören Manuel Fernandes, Veli Kavlak, Oğuzhan Özyakup, Ersan Adem Gülüm ve Necip Uysal, yarınki derbide kart gördükleri durumda cezalı duruma düşecek.

MUHTEMEL 11

Siyah-beyazlı ekipte teknik direktör Bilic'in yarınki maçta Motta'yı savunmanın soluna çekerek Hutchinson'a orta sahada görev vermesi bekleniyor.

Siyah-beyazlı ekibin, derbi mücadelesinde muhtemel 11'i şöyle:

Tolga Zengin, Serdar Kurtuluş, Ersan Adem Gülüm, Sivok, Motta, Gökhan Töre, Hutchinson, Fernandes, Oğuzhan Özyakup (Veli Kavlak), Olcay Şahan, Almeida.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!