comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Fikret Orman: 'Fernandes ve Almeida giderse...'

28 Kasım 2013, Perşembe 21:36

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, kulübün resmi televizyonunda açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, kulübün resmi televizyonunda açıklamalarda bulundu.

Orman'ın açıklamalarından satırbaşları ise şu şekilde:

"BEŞİKTAŞ'TA OLMALARININ DEĞERİNİ BİLMELERİ LAZIM"

"Beşiktaş'ta oynamak kolay bir iş değildir. Bunun değerini bilmeleri lazım. Fernandes, Almeida'da olduğu gibi, sözleşmesi devam ediyor, bir ücret alıyor. Onu Beşiktaş 2 milyon euroya transfer etmiş ki bonservisin bir kısmını da biz ödedik. Giderse bonservisi bitiyor, gider."

"ALMEIDA VE FERNANDES GİDERSE..."

"Fernandes'in kalması yönünde arzumuz var. Ama oyuncu da kendi geleceğidir, ona da hak tanıyorum. Bu süreyi birlikte yaşayalım, o da düşünsün. Sonra görüşmeleri sürdürürüz. Ben ikisi için de umutluyum ama olmazsa olmaz değil. Giderlerse üzüleceklerini düşünüyorum. Ben üzülecek değilim. Burada Beşiktaş'ın menfaatlerini düşünüyorum. Fernandes ve Almeida'nın devre arası ve sezon sonunda alternatifleri bizde mevcuttur."

"CEVAPLAR BİRİKTİ"

"Medyada gerçeği yansıtmayan kontrol edilmeden kamuoyuna açıklanan yalan haberler var. Her yalan habere cevap veremiyoruz. Taraftarlarımız bu haberlerden etkileniyor. 5 aydır bunlar birikti, bunlara cevap vermek için buradayım."

YENİ SPONSORLUKLAR

"Futbol Takımımız'ın göğüs sponsoru önümüzdeki yıldan itibaren Vodafone olacak. Sırt reklamı olarak Beko ile anlaştık. Hentbol Takımımız için Aygaz ile 2 yıllık bir anlaşma yapacağız. Voleybol Takımlarımız için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Futbol Takımımız'ın sponsorluk kazancı beş milyon dolarken stadımızın inşaatının tamamlanmasıyla bu rakamın 20 milyon dolar olacağını öngörüyoruz."

FUTBOL YÖNETİMİ

"Sporda kurumsallaşmaya önem veriyoruz. Her şeyin bir anda olmasını bekleyemeyiz. Futbol Genel Direktörümüz Önder Özen için zamanla bu sistemi rayına oturtacaktır. Futbol yönetiminde zaman içinde hatalarımız olabilir. Ekip olmak zaman alır. Yönetim kurulundaki arkadaşlarımla Önder Özen'e güveniyorum."

"GALATASARAY GÖKHAN TÖRE'Yİ İSTEDİ DENİYOR..."

"Gökhan Töre için G.Saray istedi yazıyorlar. Yok öyle bir şey. Balonu şişiriyorlar. Belki de menajerler yapıyor. Hepsi yalan üzerine. Hem bizi zedeleyip, hem de olmayan bir şeyi varmış gibi göstererek yönetimi yaralamaya çalışıyorlar. Gökhan Töre sezon sonuna kadar kiraladığımız bir oyuncu. Ben şahsi olarak da seviyorum. Rubin ile ve onunla bir sözleşmemiz var. Bizden başkası şu anda onunla görüşemez, ki ön alım hakkı da bizde. Ondan beklentilerimiz çok yüksek. Çok daha başarılı olmasını bekliyoruz. Sezon sonu gelsin. Göstereceği performans onunla ilgili kararımız ile ilgili önemli olacak. Şu anda bir şeyin kaçması söz konusu değil. Şu anda gündeme taşımak doğru değil. Teknik kadro kalması gerektiğini söylerse bakarız. Sahadaki Gökhan Töre'den daha çok şeyler bekliyoruz."

"MİLLİ TAKIMA 9 TANE OYUNCU GÖNDERİYORUZ"

"Genç oyuncular aldık. Ben geldiğimde Cenk tek milli oyuncumuzdu. Milli takımımız Ümraniye'ye kampa gelmişti. Abdullah Avcı hocamız da oradaydı. Ben de onlarla bir öğlen yemeği yedim. Tek milli oyuncumuz Cenk'ti ki ikinci kalecimizdi. Şu anda 6 milli oyuncu. İsmail, Muhammet ve Kerim'i de düşünürsek 9 tane olma durumunda. Biz bu oyunculara yatırım yaptık. Veli Avusturya'da milli. Portekizliler, Sivok... hepsi milli oyuncular. Cenk bu sene iyi performans gösteriyor yeni kaleci antrenörümüzle. Çok karakterli oyuncudur o da. Her ne kadar kavga etmiş olsalar da İbrahim ve Sezer de iyi çocuklardır."

"BU İŞ SEVGİ İŞİ DEĞİL"

"Önder hoca sezon sonunda takımın durumu ile ilgili rapor verecek ve ona göre devam edeceğiz. Bilic'i bizi çok seviyoruz. Sıcak kanlı, mütavazi.. Taraftar da çok seviyor. Ancak bu bir sevgi işi değil, sahada yapılan iş. Cafcaflı laflar konuşmak kolay, ama yapmak zor. Bu yüzden sezon sonu gelmeden konuşmayı doğru bulmuyorum."

"GÜLLÜK GÜLİSTANLIK BİR ORTAMDA DEĞİLİZ"

"Bizim şu anda yapacağımız bir şey yok. Kasımpaşa'da devam edeceğiz. Beşiktaş'ın hedefi bellidir. Bizim Galatasaray maçı ile alakalı üzerimizden ciddi bir silindir geçti. Biz 34 maçımızı deplasmanda attı. Olağanüstü bir sezon yaşıyor Beşiktaş. Güllük gülistanlık bir ortamda değiliz. Silindir üzerimizden geçmişken ayağa kalkmak büyük camia işidir."

"PRENSİPLER İÇİN SERGEN BİLE GİTMİŞTİR"

"Futbol özerk bir yapıdır. Teknik kadro var orada. Bu oyuncular benim değerlerim. Bu oyunculara biz yatırımlar yaptık. Toraman 10 senelik bir oyuncu. Beşiktaş'ta şampiyonluklar yaşamış ve kaptanlık yapmış bir oyuncudur. Benim şahsi arzum affedilme yönündedir. Ama bunun kararını Bilic ve Özen verecek. Devre arası değerlendireceğiz. Futbolcularımızı belki 6 aylığına kiraya vereceğiz. Onlar da benim sevdiğim oyunculardır. Bir kaza oldu. Onlara kızdığım nokta, bir kavga süreci olmuş, ikincisini yapmaları, hata üzerine hata yapmaları üzdü. Cezalarını çekecekler. Biz bu kapıyı açarsak, herkese bu kapıyı açmış oluruz. Beşiktaş prensiplerinden dolayı Beşiktaş ile alakalı bir duruş vardır. Sergen bile gitmiştir. Beşiktaş çizgisinden taviz vermez."


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!