comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Beşiktaş Üniversitesi için ilk adım

28 Kasım 2013, Perşembe 11:37

Beşiktaş'ta uzun zamandır düşünülen üniversite konusunda ilk ciddi adımlar atıldı.

Daha önceki yıllarda da gündeme gelen fakat bir türlü hayata geçirilemeyen Beşiktaş Üniversitesi konusunda başkan Fikret Orman ve Dış İlişkilerden sorumlu yönetici Erdal Torunoğulları ilk ciddi çalışmaları başlattı.

İki gün önce Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne giden Orman ve Torunoğulları burada Kuzey Kıbrıs Akdeniz Karpaz Üniversitesi ile iş birliği için ön görüşmeler yaparak üniversite mütevelli heyetine bir sunum gerçekleştirdiler.

Oldukça verimli geçen sunum sonrası Üniversite'nin; Beşiktaş Üniversitesi adı altında eğitim vermesi için gerekli çalışma ve görüşmelere devam edilmesi konusunda taraflar mutabık kaldı.

KONGRE ÜYELERİNİN ÇOCUKLARI ÖNCELİKLİ

Beşiktaş Üniversitesi projesi gerçekleşirse siyah-beyazlı kongre üyelerinin çocuk ve yakınlarına öncelik verilecek. Kuzey Kıbrıs Akdeniz Karpaz Üniversitesi bünyesinde birçok fakülte, meslek yüksek okulları, eğitim kurumları ve kampüsler bulunuyor.Anlaşma sağlanırsa dünya standartlarında eğitim verecek ve her ülkede denkliği olacak diploma alma imkanının sağlanacağı Beşiktaş Üniversitesi'ne Türkiye'deki üniversitelerden de yatay geçiş imkanı da sağlanacak.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!