comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Çakır'a 7 günde 3 maç

27 Kasım 2013, Çarşamba 14:37

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında Kadıköy'de oynanacak kritik derbinin hakemi Cüneyt Çakır, 2004'ten bu yana derbilerde görev alıyor.

Spor Toto Süper Lig'in 13'üncü haftasında oynanacak ve ligin kaderini etkileyecek Fenerbahçe-Beşiktaş maçının hakemi Cüneyt Çakır olarak atandı.

Derbi karşılaşması, UEFA'nın elit hakemi Cüneyt Çakır'ın son 1 haftada yönettiği 3'üncü maç olacak. 23 Kasım'da Bursaspor ile Kasımpaşa, 26 Kasım'da Milan ile Celtic maçlarını yöneten Çakır, 30 Kasım'da da Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki derbi maçını yönetecek.

Konu hakkında konuşan MHK yetkilileri, bir hakeme 2 gün geçtikten sonra maç verilebileceğini dile getirdiler. Futbolcuları örnek gösteren yetkililer, hakemlerin de tıpkı futbolcular gibi 3 günde bir maça çıkabileceklerini söylediler.

İLK DERBİSİ 2004'TE

Cüneyt Çakır, Fenerbahçe'nin 12 Mayıs 2013'de Galatasaray'a karşı oynadığı ve 2-1 kazandığı derbi müsabakasını yönetti. Çakır, Beşiktaş'ın ise artık "tarih" olan eski İnönü Stadyumu'nda Kasımpaşa'ya karşı 16 Mart 2013'te oynadığı ve 3-2 kaybettiği maçı yönetti.

Çakır, Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki maçlarda 3 kez görev aldı. İlk görevi 25 Nisan 2004'te alan Cüneyt Çakır, bu maçta 4. hakemlik yaptı. Selçuk Dereli'nin yönettiği maçı İnönü'de Fenerbahçe, Serhat Akın'ın 2, Tuncay Şanlı'nın tek golüyle 3-1 kazandı.

2011'DEKİ O EFSANE DERBİYİ YÖNETTİ

Cüneyt Çakır'ın ilk kez orta hakem olarak görev aldığı Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi ise 19 Eylül 2010'da oynandı. Kadıköy'de oynanan maç 1-1 sonuçlandı. 20 Şubat 2011'de oynanan lig maçı ise "kırılma dakikaları" ile izleyicilerin aklına kazındı. İnönü'de oynanan maçta Fenerbahçe 1-0 öne geçerken, Beşiktaş ilk yarının sonunda Ekrem Dağ ve ikinci yarının henüz başında İbrahim Toraman ile 2-1 öne geçti.

Diego Lugano ile Matteo Ferrari arasındaki pozisyonda, İtalyan savunmacıya kırmızı kart gösteren Çakır, penaltı noktasını işaret etti. Penaltının başına gelen Alex, hem bu vuruşta başarılı oldu, hem de sonra 2 gol atarak derbiyi Fenerbahçe'ye 4-2'lik skorla kazandırdı.

Kaynak: sporx

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!