comScore

Bayern Münih Bayern Münih

Franz Beckenbauer'ın bir endişesi var

12 Aralık 2015, Cumartesi 00:14
Franz Beckenbauer'ın bir endişesi var

Bayern Münih'in efsane ismi Beckenbauer, "Pep Guardiola, Manchester United'ı çalıştırmayı düşünüyor olabilir." dedi.

FutbolArena Dış Haberler - Gerek oyunculuk gerekse teknik direktörlük kariyerinde bir futbol efsanesi olan ve 'Der Kaiser' yani 'İmparator' lakaplı Alman futbol adamı Franz Beckenbauer'dan İspanyol teknik adam Pep Guardiola konusunda çeşitli endişeler taşıyor.
 
Barcelona'daki başarılarından sonra Bayern Münih'te de başarılı işlere ve kupalara imza atan 44 yaşındaki Pep Guardiola'nun Bayern Münih ile olan sözleşmesi bu yaz sona eriyor. Bayern Münih Onursal Başkanı Franz Beckenbauer, ismi özellikle Manchester City ile fazlasıyla anılan Pep Guardiola'nın kulüpten ayrılmasını istemediğini dile getirirken, bu konuda ciddi anlamda endişeli olduğunu ifade etti.
 
Merkur gazetesine verdiği röpörtajda Franz Beckenbauer, "Pep dünya futboluna yön veren üst düzey tüm takımların isteyeceği bir antrenör. Başarılarından ötürü bu gayet normal. Bu kulüpler arasında bir dünya devi olan Manchester United da olabilir. Kendisi önümüzdeki sezon Manchester United'ı çalıştırmayı düşünüyor olabilir.
Ancak şöyle de bir gerçek var ki, hiç kimse yeri doldurulamaz değildir. Bu oyuncular için geçerli olduğu kadar antrenörler için de geçerlidir. Antrenörler de gelirler ve giderler. Guardiola ayrılmak isterse yerine en az onun kadar kabul edilebilir bir başka antrenör gelecektir. Pep Guardiola kulübe parayla satın alınamayacak, ölçülemeyecek kadar değerli şeyler kattı. Kulüp ile her alanda iyi ilişkileri oldu.
Bayern Münih bu sezon da yine müthiş işlere imza atıyor, hatta Bundesliga tarihinin en iyi başlangıcına imza attı. Burada Pep Guardiola'nın kulübe kazandırmış olduğu zeka, umut ve çalışkanlığın payı fazlasıyla büyüktür. Onun kulüpte yapması gereken işler henüz bitmedi ve bu doğrultuda şu an hep birlikte yola devam ediyoruz." şeklinde konuştu.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!